HOME SWEET HOME.

Happy new week sweeties! 

Det var såååå mysigt att få vakna med Gizella & Johanna vid min sida på morgon! Och Gizella, hon spinner / maler så otroligt högt att jag aldrig hört något liknande (har haft 2 perserkatter tidigare). Hur mysigt som helst!  Också håller hon hjärtat i handen med tassen, nästan hela natten… det är SÅ sött! men jag blir faktiskt lite avis / sjalu för det är Johanna som gäller, mig bryr hon sig tyvärr inte så mycket om min lilla G…  det är nog hennes sätt att visa att hon är sur för att jag varit bortrest… Så ja, jag är på svart listan just nu. Ha, ha.

Och igår hade jag resdag! som avslutades med att mitt flyg till Luleå blev nästan 2 tim. försenat. Det var inte riktigt vad jag var sugen på efter att jag rest Bergen – Oslo – Stockholm… Och när jag sen äntligen kommer ombord på flyget så sitter någon på mitt säte. Grrr….  Detta har hänt mig några gånger tidigare, och det som är orsaken är att de ibland utökar Plus klassen och då kastas vi som sitter på de platserna bort och landar slumpmässigt på andra lediga platser längre bak i kabin. I.n.t.e. OK om du frågar mig som är super lojal SAS, har guldkort och alltid bokar mitt säte i GOD tid eftersom jag alltid vill sitta långt fram (det hjälper eftersom jag inte är så glad i att flyga). Och när personalen dessutom sa att mitt enda alternativ till att få sitta längre fram var att kliva av flyget och boka om till ett annat (klockan närmade sig nu 22….) så var det bara att bita ihop och gå och sätta sig och direkt skriva ett inlägg på SAS Facebook för då var jag i.n.t.e. happy alltså.  Tänk så lite som ska till en sån gång för att göra mig så nöjd som möjligt under omständigheterna. De hade kunnat le (!), be om ursäkt och i alla fall typ bjuda mig på det jag önskade att äta / dricka, VAD som helst utom att surt säga att jag helt enkelt få ta ett annat flyg som enda alternativ.  Så ja, idag ska jag skicka in en klage så får vi se vad som händer?  Men nu släpper vi det och går in i den nya veckan med ett stor smil och tänk – nu är det OKTOBER ! så idag ska jag göra höst vid vår entré + på terrassen. Härligt! 🙂

 

Home sweet home… och nu är det verkligen höst på riktigt! så grått och blött och luften är fylld av löv som trillar av träden som blivit kalare när jag varit bortrest. Det går fort mot vinter nu här uppe i norr så det gäller att ta tillvara denna fantastiskt vackra årstid!  (och idag byts hortensior ut mot ljung…).

Det är en glädje att hämta tidningen på morgon då det är så vackert runt omkring.

 

En fråga! Dessa underbara ljuslyktor från IKEA  drivs av solcell (och batteri) och första kvällarna så lyste de helt fantastiskt vackert men – nu lyser de ingenting även om det varit knall sol hela dagen. Någon som vet vad det kan bero på?  vill ju så gärna att de ska lysa upp i höstmörkret… ! 

Alla dessa färger… sååå v.a.c.k.e.r.t.! 

Som sagt – idag ska jag göra höst på terrassen och vid vår entré och det här shoppade jag innan jag reste till Bergen men då hann jag inte ta tag i de så – nu är det dags!  

Och ! jag har hittat min höstkrans! SOM jag har sökt! för jag ville ha en riktigt stor och maffig sak som kryddar ytterdörren i höstrusket och i min värld så här den här helt p.e.r.f.e.k.t. ! Älskar den! 

Och alltså det var sååå mysigt att få vakna med detta vid min sida på morgon… Mina små söta älsklingar! Johanna har bott hos mormor i helgen och planen var att de skulle hämta mig på flygplatsen igår men då flyget blev så försenat (jag landade runt 23 istället för 21.30…) så tog jag en taxi och plockade sen upp J på vägen hem. 

 

Sen måste jag bara säga att jag har haft en helt u.n.d.e.r.b.a.r. helg i Oslo & Bergen!  så jag är fylld av lycka, energi & glädje! Tänk 2 av de 3 senaste söndagarna har jag tillbringat med JIG på resande fot. Först i super coola & häftiga Hong Kong och nu i fantastiskt vackra Bergen.  Jag känner mig så tacksam! Men nu blir jag hemma en stund, det har jag lovat Johanna, men – när jag tänker mig om så är det faktiskt inte så jätte länge till nästa take off, men då reser vi alla 3. Åh som vi längtar, och Johanna, hon längtar så att hon håller på att spricka för resan går till ett ställe som hon aldrig varit på…!

 

Önskar dig en underbart härlig dag! 🙂

 

Kramar & Kärlek!

 

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Gorgeous Gizella, Hösten 2017 | 6 Comments

6 responses to “HOME SWEET HOME.”

 1. Josefin says:

  Åh, ELSKER virkelig kransen! Helt nydelig! Takk for at du legger ut bilder fra hjemmet/ livet ditt. Så mye mer inspirerende enn alle sitat i verden.. 🙂

  • Men åhhh vilken underbar feedback du bjuder mig på Josefin! Nu blev jag verkligen otroligt glad! 🙂 Tusen 1000 T.A.C.K. !!! Och det var ren lycka då jag hittade kransen för jag har sökt efter en lik sååå länge… ! Kul att du också gillar den lika mycket som jag gör! 🙂

   Önskar dig en strålande vacker höstdag! Stor klem!

 2. Saga says:

  Haha! Ja eller så kan man tänka omvänt och tänka tacksamhet att man ens får flyga runt istället för att irritera sig. Det där är ju sådant som händer alla som flyger ibland. Ingen vits att hänga upp sig på det, nästa gång går det säkert bättre. Sätter man saker i perspektiv så är detta en skitsak! Sorry- har hängt med i Josefines blogg parallellt med din och impas så av hennes sätt att hantera sista tiden! Ha en jättebra dag – och fin krans!

  • Det är precis så det är och som jag skrev så var det bara att gilla läget men – en klage kommer skrivas eftersom det som får mig att fixa att flyga är att jag är noga med min sätesplacering. Om jag inte får sitta långt fram så väljer jag en annan flight vid bokningstillfället p.g.a. min flygrädsla… (kanske svårt att förstå, men är man flygrädd så förstår man…). Sen håller jag med dig om att Josefine är fantastisk på att hantera allt som hänt! Hon är en underbar tjej! som jag är väldigt glad över att jag lärde känna då våra barn var små.

   Önskar dig den bästa dagen Saga! Kram! 🙂

 3. Lena says:

  Josefine vem…. ?

 4. Stina says:

  Ja nu går det fort mot vintern, med gårdagens blåst och regn så kändes det som att senhösten kom med besked. Kransen var verkligen riktigt fin. Var har du hittat den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *