HUR HITTAR MAN ENERGIN?

Allmänt Thailand 2020

Good onsdag darings! 

Hur hittar man sin energi när den är spårlöst försvunnen…?  Jag föreslår att du lyssnar på en riktigt, riktigt inspirerande podd (den enda podden jag lyssnar på är Framgångspodden och mina bästa tips är samtalen med Magnus Helgesson (sååå BRA!!!) och det med Kristin Kaspersen ), öppnar fönstret och släpper in frisk krispigt härlig luft, slår på den bästa pepp musiken du vet om (just nu kör jag den HÄR och den HÄR låten på repeat här hemma), går ut på en power walk,  piffar till dig lite extra efter duschen med hårfix och make-up,  plockar fram din “power outfit” ur garderoben, klär dig och sen sätter dig att jobba på den plats som ger dig allra bäst work flow!  Och allt det här ska jag göra nu för luften går ur oss alla ibland och när det händer så är det oroligt lätt att dra täcket över huvudet och inte lämna myskläderna på hela dagen… Så – det gäller att skärpa till sig, flytta fokus till positiva tankar och att ta till de trix som krävs för att fånga dagen och för att hitta sin bästa energi!

Och idag onsdag, lille-lördag, det innebär att helgen redan närmar sig med stormsteg och för många även löning.  Januari kan vara en så mörk månad på så många sätt men vi går som TUR är mot ljusare tider!  Det fick vi känna på igår då solen strååålade här uppe i norr och det kommer den att göra idag också, den ska bara gå upp först… Ha, ha. Och nu är det inte så länge till Alla Hjärtans Dag! Och till Melodifestivalen! Och sen kommer Sportlovet och då ska vi iväg på en riktigt efterlängtad resa..  Åh det känns helt fantastiskt att ha festliga kul saker att se fram emot! Vi behöver det!!! 🙂

 

Som jag skrev häromdagen så är vår favoritplacering av rum på Sunwing Bangtao mot barn /familjepoolen och poolbaren för här får man även lite havsutsikt och tyvärr så fick vi inte ett rum på den sidan då vi checkade in men – dagen efter fick vi byta så här bodde vi fredag – lördag innan vi reste hem.   Jag gillar känslan av att vara “mitt i”, det känns tryggt… 

Vi chillade nere vid poolen hela dagen, Johanna badade och jag… 

… solade, drack god watermelon shake och läste bästa pepp boken! Den är ett tips!!! Och en rolig sak är att jag köpte den här boken på Gardemoen på väg till Dubai men det hade tydligen JIG missat så – jag fick den i julklapp av honom OCH jag fick den även i julklapp av mamma så nu har jag 3 stycken. Ha, ha. Ska gå och byta de jag fick men man kan lugnt säga att alla i min familj känner mig då de köpt samma bok som jag redan köpt… 

Att sitta här ute på terrassen… så underbart härligt! Och vi hade sol här hela eftermiddagen så vi gick upp från poolen redan runt kl.16 och sen satte jag mig här ute och njöt med ett glas och min bok när Johanna låg inne och chillade med sin i-pad i aircon. Win / win!  Och nej, de har tyvärr inga blommor på hotellrummen på Sunwing så jag tog med mig egna. 

Rummen har blivit så fräscha efter att de renoverade hela resorten för några år sedan. 

På väg till middag sista kvällen i Phuket för den här gången… Jag fick pengar till shopping på min favorit butik Lola (på Surin Plaza) i julklapp av min JIG och den här klänningen var en av de som fick följa med mig hem. Jag har den sedan tidigare i både grönt och vitt men älskar modellen så mycket att jag köpte en 3:e i ny färg. 

Att gå tillbaka till hotellrummet i den här vackra miljön efter en god middag i restaurangen… Love it!  Men, vi kände att Sunwing kanske snart gjort sitt för oss… Vi har varit här så otroligt mycket under de senaste 12 åren och jag kan inte tänka mig en bättre familjeresort än just Sunwing Bangtao. Den är 100% perfekt när du är en barnfamilj med mindre barn. På alla sätt!  Miniland, Lollo & Bernie, Minidisco.. Johanna har älskat allt SÅ mycket!!! Men i år blir Johanna 14 år och Sunwing i högsäsong är busy, busy . Det har dessutom skett en förändring i gäster under det senaste året, nu är det till väldigt stor del ryssar som bor här, tidigare var det bara skandinaver.  Men att resa hit utanför högsäsongen är magiskt, då har man hela resorten för sig själv och kan njuta max! 

 

TYVÄRR så är min svenska telefon fortfarande död så de få bilder jag har är de som jag hittat i J´s telefon… Uff, jag var inom 2 butiker igår och båda menade att telefonen inte går att rädda så jag lever på hoppet att jag ska hitta en expert någonstans som kan hjälpa mig…  Något tips?

Nu fångar vi den här dagen och fyller den med positiv energi !!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Thailand 2020 | 4 Comments

4 responses to “HUR HITTAR MAN ENERGIN?”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Jag får energi av och besöka din blogg! Både text och bilder gör mig så glad och ger mig inspiration. Håller med om bangtao, när vi va där i somras så va det lite folk, men i huvudsak ryssar och på kamala känns det nu för tiden som det bara är asiater typ kineser japaner och koreaner. På de senaste två åren känns det som det har minskat så med svenskar på Sunwing hotellen i Thailand. Har pratat med personalen om detta som har vittnat om det och har lite olika teorier. Med 30 procent hade de minskat sa de. Sen läste jag i Phuket news att turismen under december månad minskat med 60 procent på två år. Och under hela året va det en rejäl minskning. Synd om folket förstås. Ja Sunwing i Thailand har en speciell plats i hjärtat så många fina minnen där i från. Vår flicka fyller fem så hon vill ingen annanstans ännu. Troligen åker vi tillbaka i mars har längtat så sen vi kom hem i december. Och lågsäsong i Thailand är ju helt magisk önskade alla fick uppleva det. Så nyfiken va ni ska på sportlovet!! Önskar dig en magisk dag stor kram

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Tänkte vidare på det där med Skandinavier på Sunwing nu när vi va där i december visst decembers första 16 dagar så lite off season men enda. När vi checkade in blev vi uppgraderade en massa för vår dotter va det första skandinaviska barnet som checkade in sen deras renovering och under hela tiden vi va där så va hon den enda svensken på alla aktiviteter. Hon trivs väldigt bra med asiater är väldigt van vid att leka med dem så det är ju bara roligt och lärorikt. Men tycker mest det är intressant att man ser en sån minskning bara på de här två åren och rent överlag super lite folk där. Flera vänner vi har där som va osäkra på sina jobb och så, så det är ju sorgligt för personalen. Stor kram

 2. LLA says:

  Hoppas det löser sig med din telefon!

 3. Linn says:

  Prøv ibas.com for å kunne redde ut bilder og videoer. Jeg brukte de for å få ut bilder på PC for noen år siden. Lykke til:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *