Hur svenskt som helst !

Allmänt


Hurra, hurra !! ropade darlingen då hon viftade med svenska flaggan (som vi köpt i kyrkan). Johannas dagens: jacka H&M, kjol/skjørt Noa-Nora och skor Pom D´api.

Å vad jag är GLAD över att vi kom oss iväg till firandet av nationaldagen i Svenska Kyrkan idag för det var riktigt mysigt och stämningsfullt 🙂 

Johanna satt helt paralyserad (och själv fick jag tårar i ögonen för jag blev så rörd..)  då barnkören sjöng Astrid Lindgren sånger och alla hennes figurer dök upp: Pippi klättrade plötsligt ner för väggen och vips ! så kom Emil inspringande och i nästa stund dök Karlsson på taket upp och bjöd på bullar också sjöng de massor med fina sånger och  Idas sommarvisa är ju bara den finaste ! 🙂


Efter all sång så bjöds det på Sverige bakelser.


Mumsigt värre ! 🙂

 
Min vän Anna (vi jobbade ihop på en Sand butik för "100år sedan") sjöng & spelade i kammarkören och efter en stund fick de sällskap av barn & ungdomskören. (som ni ser så var många utklädda till Pippi).  (Tusen TACK fina vännen för att du tipsade om dagens arrangemang! det var SÅ mysigt att ses. Kram ! 🙂

Som utlands-svensk så känner jag mig mer svensk än någonsin sånna här dagar och jag vet inte ens om jag firat dagen lika mycket om jag bott i Sverige ? Det är lite lustigt det där hur det blir… Hur som helst så har vi haft en riktigt SVENSK dag and I like it ! 🙂 

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “Hur svenskt som helst !”

 1. Elin says:

  Vilken underbar kjol!

 2. Elin says:

  Så mysigt ni verkar ha haft det idag!! Mysigt att få den svenska känslan när man är långt borta…:-)

  Extra roligt är det när man ser gamla kända ansikten dyka upp i din blogg.. var som sagt Aupair i Oslo 2004 och en av mina aupairkompisar var aupair i din vän Annas familj.Tänk vad världen är liten… hihi

  Ha en fin kväll vidare!

  Elin

 3. Josefine says:

  Vad fina ni var båda två! Vi hade gärna kommit till kyrkan och sett "vår" ( babysångs) Anna men vi chillade med dinner hos Ashi istället. E var så dålig. Pussiluss!

 4. Anna-Lena says:

  Nej det sa min syster oxå, att vi som bor i Norge firar ju mer än dem! Men jag såg programmet från Skansen och där försöker de ju verkligen starta traditioner! BRA om det fortsätter! Tycker svenskarna måste FIRA mera!!! ;D Ha en skön söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *