I´m flying on air…!

Allmänt

Godmorgon sweeties!

Jag har precis kickat igång min nya Mac Book Air och plötsligt öppnade sig en helt ny värld så nu känns det som att jag flyger runt på rosa moln i cyberspace…! 🙂 Men – jag har inte kommit på hur jag lastar ner pics från nett? (på min pc högerklickade jag bara på musen..) så – bild kommer så fort jag lärt mig mer!  Och gissa om det känns skönt att ha bokstaven eeee i box! herregud vilken tiiiid det har tagit att klippa och klistra in bokstaven som ju är i nästan alla ord… tidstjuv deluxe !

Testar Photo Booth.. 😉

Ska försöka lasta ner bilderna nu (tipsa mig gärna om hur man gör!?) så jag önskar dig en fantastisk dag fylld av solsken ! 🙂

Uppdatering: TACK för tips om hur jag lastar ner pics Line!

LoVe!

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “I´m flying on air…!”

 1. line says:

  Ctrl + museklikk

  Denne siden er ikke så dum
  http://mac1.no/switch

 2. Johanna says:

  Vad härligt! =)) Antingen aktiverar du högerklick (har jag gjort, du gör det i systeminställningar) eller så gör du en skärmdump av den bild du vill ha (äpple+shift+4). Det är mina tips iallafall =) Kram till dig

 3. gizmolina says:

  Miljoooooooner TACK för hjälpen mina fina bloggvänner!!! KRAM! 🙂

 4. Ragnhild says:

  Trykk med to fingre på “museflaten” når du har musepekeren over bildet, så popper det opp et vindu med blant annet “lagre bilde som”.

 5. Emöke says:

  Gud så skönt, en Mac behövde du ju absolut, och måste bara skriva att du är ju så himla vacker Gizmolina 🙂 Ha det så fint, fina fina du.

  Hälsningar /Emöke

 6. elin a m says:

  Du kler virkelig godt å ha slett hår 🙂
  Ha en super dag!

 7. Grattis med världens bästa data manick.
  Du kommer snart in i det nya tänket.
  Ser du fått länk till Mac1 switch guide. Den skall du plugga så kommer macándet gå som en dans.

  Kramar

 8. Linnea says:

  Klikk på bildet og dra det over på skrivebordet

 9. Ditte says:

  Härligt att du äntligen köpt dig en Mac Book Air!! Grattis!
  Svårt att förstå att du ens klarat dig utan!
  Och lycka till med butiken!
  Följer med spänning vad som händer om än från Beijing(en helt fantastisk stad) där jag nu bor. Och!! Vilken shopping!!! Oj, oj, oj,!
  Har bott här tidigare i tre och ett halvt år och det finns nog ingen annan stad som ens kommer i närheten av den shopping och de butiker som finns här
  Och!!! I stort sett nästan allt till vekas här; kläder, väskor, smycken, datorer, kameror, bilar o.s.v.
  Marknaden är din och du själv bestämmer exakt vad du vill ha! Fantastiskt! ( Nästan ingenting tillverkas längre i Europa eller U.S.A.)

 10. Ditte says:

  Härligt att du äntligen köpt dig en Mac Book Air!! Grattis!
  Svårt att förstå att du ens klarat dig utan!
  Och lycka till med butiken!
  Följer med spänning vad som händer, om än från Beijing, en helt fantastisk stad där jag nu bor. Och!! Vilken shopping!!! Oj, oj, oj,!
  Har bott här tidigare i tre och ett halvt år och det finns nog ingen annan stad som ens kommer i närheten av den shopping och de butiker som finns här
  Och!!! I stort sett nästan allt tillverkas här; kläder, väskor, smycken, datorer, kameror, bilar o.s.v.
  Marknaden är din och du själv bestämmer exakt vad du vill ha! Fantastiskt! ( Nästan ingenting tillverkas längre i Europa eller U.S.A.)
  Åk hit! Absolut värt det!!! Även med barn! ( vet av egen erfarenhet!!!)

 11. Ida says:

  Nu måste du bara lära dig iPhoto – gör så stor skillnad för bilderna. Superlätt att använda, bara ladda ned bilderna, öppna upp edit & sedan kan du fixa till bilderna snabbt & enkelt. Använder oftast “Enhance” när jag vill att det ska gå riktigt snabbt, men du kan också finjustera bilderna i “Adjust”. Nästa gång du åker till Thailand & tar en bild av havet, testa “Straighten”!

  Dessutom kan du använda iPhoto för att tillverka dina egna kalendrar & böcker. Jag använder kalenderfunktionen varje år för att sätta ihop en almanacka åt min farmor. Superfin kvalitet & jättesnabb frakt.

 12. Lise says:

  Hei! Ville bare si du er så fin m/glatt hår – det kler du bedre enn krøllene, synes jeg. Grattis m/butikken – skal “svinge” innom når jeg går forbi en dag…Mvh Lise 🙂

 13. Anna says:

  Hej!
  Här kommer lite MacTips!
  – Du kan högerklicka med mac också – använd 2 fingrar när du klickar på plattan.
  – För att scrolla på en sida drar du med två fingrar på plattan
  – Alla kortkommandon som du använt på PC, t.ex Ctrl + C för att kopiera, Ctrl + V för att klista in funkar på Mac också – Men byt ut Ctrl mot cmd-knappen (den har en kringla på sig)
  Nu är det alltså cmd + C för att kopiera osv.
  – För att spara hem bilder från internet är det enklast att ha 2 fönster uppe brevid varandra, ett som är internet och ett som är bildmappen (mapparna finns i Finder, längst nere till vänster) Sen drar du bara över bilderna från internet till din bildmapp.

  Hoppas det var till lite hjälp..
  Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *