I L.O.V.E. TO DANCE!

Darlings! 

Ni vet ju att jag många gånger skrivit att jag önskar att börja på någon danskurs..och guess what? Jag har hittat min grej! För igår kväll testade jag nämligen Zumba för 1:a gången i mitt liv och guuuuud så K.U.L. det var!!!  Instruktören var den bästa, musiken var den bästa (vi körde bl.a. till den låten jag länkade till igår, med Britney) tempot var högt och det var bara sååååå fantastiskt kul! en helt P.E.R.F.E.K.T. träningsform för mig!  och trots att jag var heeeelt slut efter passet så gav det mig enormt mycket energi. Så nu är jag biten och jag ska faktiskt på ett nytt pass redan i morgon för jag var ju lite som bambi på hal is igår…. alla snurrade till vänster, jag till höger osv, ha ha, så –  nu ska jag köra på med 2 pass i veckan så att jag kommer in i det ordentligt.  Men det hjälpte faktiskt att jag gått på aerobic i många år då jag var yngre för då satt några grundsteg men som sagt , jag behöver träna på detta för det var m.y.c.k.e.t. koreografi.

Och på morgon blev det en tur i parken igen, efter att jag varit med på en markering på Johannas skola som vi föräldrar var inbjuda till. De markerar Dignity Day idag så FN flaggan hissades, skolans kör sjöng och rektorn pratade om hur viktigt det är med holdningen vi har till varandra.  Det var en fin markering och varje gång jag är med på sånt där så känner jag mig lite nöjd….Nöjd på det sättet att jag tar mig tid till det (fast jag egentligen inte har det…) och visar Johanna att jag är delaktig i det som händer på hennes skola. Sånt känns viktigt.

Jag har alltid älskat att dansa. Var en av de som gick på 1:a aerobic klassen uppe i Luleå i stringdräkt + cykelbyxor (ha ha) och sen då Flashdance kom…ohhh… I loved it ! 

Det var föresten inte lika lätt att springa på morgon för det var DET pådraget både på fram & baksidan av slottet med anledning av att den nya norska regeringen presenteras idag + att den gamla, med Jens Stoltenberg, avgår så – ja, det passade inte helt att jogga runt där… 😉   Men en liten runda fick jag i alla fall och det var huvudsaken!

Rektorn på Johannas skola höll ett litet tal på morgonens markering av Dignity Day.

Det är som sagt full action i parken idag. Så kändes lite fel att jogga runt där….

Nej, nu kör vi onsdag girls !!! Lill-lördag och allt!  Pepp, pepp ! 🙂

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “I L.O.V.E. TO DANCE!”

 1. Vad kul med dans,jag älskar det med och funderar att gå på Zumba med med min svägerska.
  Det är då toppen att man har en vän som är instruktör på det =)
  Ha en bra dag!
  Kramar

  • gizmolina says:

   Klart du ska testa Zumba !!! Jag älskade det som sagt! men måste absolut träna mer för att komma in i det ordentligt… Och så kul att du har en vän som är instruktör ! Checka när han/hon har time och gå!! 🙂 Önskar dig en magisk dag ! Kram!

 2. Anna says:

  Åh vad roligt med zumba! Den bästa träningsformen är när man inte behöver tänka på att man tränar tycker jag..!
  Jag älskar också dans och dansade mycket när jag var yngre. Trodde att det var kört med dans som träningsform efter att man fyllt typ 20 – men det finns faktiskt väldigt mycket danspass på gym nuförtiden! De flesta gym som har pass (i Sverige iallafall) kör pass-konceptet från Les Mills, och där är flera pass som är helt dansinriktade. Så himla kul träningsform!

  • gizmolina says:

   Trodde du att det var kört med dans redan efter att du fyllt 20? Det som finns SÅ många dansgrupper / kurser nuförtiden. Det blev ju en boom av det efter att Let´s dance drog igång på TV. Så nej, man blir a.l.d.r.i.g. för gammal för att dansa ! 🙂

   Och ja, det finns många danspass på gym men eftersom jag inte är så glad i att gå på gym så passade denna Zumba klass mig perfekt! den är nämligen på en dans-skola.

   Hoppas att du också kommer dig igång med dans igen för det är så fantastiskt kul och ger massa glädje & energi!

   Njut dagen vidare! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *