Torsdag & Starpics.

Hello darlings!

Precis som jag misstänkte i mitt förra inlägg så blev det en hektisk morgon hemma hos oss och nu har jag hamnat i påskstämning efter påskefrukosten. Härligt! 🙂  Är i butiken (har öppet kl.12-16.30) och nu gleder jag mig sååå till nettbutiken kickar igång ! Skickar dokument och avtaler fram och tillbaka och om allt går som jag hoppas så blir lanseringen veckan efter påsk. Men jag vågar inte ge er något datum ännu…. ni blir oavsett de första som får veta! 🙂  fram till dess kan ni fortsätta att shoppa genom att mejla mig så postar jag det du önskar fraktfritt.

Jag blev så överaskad häromdagen då jag såg att vackra Sienna Miller är gravid (!).  Gillar hennes stil. Randigt = klassiker och den där Luella väskan påminner mig om att jag har en lik i beige som borde luftas en dag snart…

Jag överdriver inte då jag säger att Sarah Jessica Parker har  haft på sig samma mössa, jacka och liknande byxor i typ 3 år då hon är ute på tur med kidsen.  Det är helt sant!  😉

Ingen kan ha så mycket svart och så många par ballerinas i garderoben som Angelina Jolie. Och hennes ena dotter fortsätter att klä sig som en kille. Ovanligt för ett barn i den åldern.

Tänk varje dag då Katie & Suri ska ut på tur så möts de av fotografer…. Men det jag egentligen ville säga med bilden är att det är coolt med byxdress. I alla fall då man stylar den så snyggt som Katie gjort.

Nej, girls. Nu fångar vi dagen !!! 🙂

LoVe!

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “Torsdag & Starpics.”

 1. Ida & Nike says:

  Fantastiskt inspirerand eor doch bilder som vanligt hos dig A-S!

  Pling i din mail på fb!

  KRAM

 2. Alma says:

  Går inte en enda dag utan att jag är härinne och kikar och inspireras till fell-good. Aldrig kommenterat dock innan – latmask jag =)) Men nu kände jag att det blev lite tokigt med din kommentar om angelinas dotter, min dotter är 3 och klär sig i KLÄDER , sedan om dem är rosa eller blå kvittar både henne och mig =)) Jag förstår dock vad du menar med ovanligt – just för att tjejer blir så himla rosa och hello kitty influerade och besatta i 3-5 års åldern så det är inget påhopp – dock önskar jag att vi inte kommenterade våra barns kldäval och stil – utan att vi låter dem få välja och uppmuntra dem till att känna sig ubersöta i sina kläder – oavsett färg eller paljett-glitter ströelse.
  Ha ett riktigt gott veckorslut, kram!

  • gizmolina says:

   Hej Alma! Tack för din 1:a kommentar hos mig! 🙂 Jag menade INTE hennes dotters val av färger, jag menade det som det stått så mycket i media om och som Angelina själv kommenterat i många intervjuer: det att hennes ena dotter vill klä sig som en kille. Hon går ofta i slips etc och det menar jag är väldigt ovanligt för ett barn i hennes ålder. Inte många flickor som går med slips vad jag har sett i alla fall… ? 😉 Jag älskar att klä Johanna i svart och blått och grönt etc etc , det är som sagt inte det det går på. Utan det att hennes dotter är så killig. Något som sagt även mamman hennes har kommenterat mer än en gång eftersom det är så ovanligt. Önskar dig en underbar dag och jag hoppas att det inte dröjer så länge till du skriver hos mig igen ! 🙂 Kram ! 🙂

 3. Anna says:

  Jag brukar inte heller kommentar men jag måste bara hålla med Alma för jag reagerade precis likadant som henne. Jag tycker det är helt underbart att Angelinas dotter är så stark coh har så starkt självförtroende och självkänsla (med tanke på vad hon säkert måste utstå med press och dylikt) vågar gå sin egen väg! Heja henne!
  Mina pojkar älskar att gå i klänning – luftigt och skönt! Är de tjejiga då? Jag hoppas verkligen Angelinas dotter står på sig hela vägen upp i vuxenålder och fortsätter köra sin grej så fler barn och ungdomar vågar det. Detta är riktig girl power! Anna

 4. Linnéa says:

  Pust…måste erkänna att jag blir lite trött på den här genusdebatten.
  Killar är killar och tjejer är tjejer – vi kan inte förneka detta biologiska faktum. För mig är det inte fult på något sätt att vara “tjejig” eller “killig” men tyvärr har denna eskalerande debatt inneburit att man inte längre kan skriva dessa ord på sin blogg utan att man får pekpinnar efter sig.
  Jag är absolut för jämnlikhet innanför många områden, men att sudda ut gränserna mellan könen tror jag inte är sunt.

  Det vara bara en liten torsdagstanke från mig 🙂

  Tack för en massa härlig feelgood AnnaStina!
  Ser framemot att netshoppen öppnar snart.

  KRAM

 5. Tjingeling snygging & Happy torsdag

  Först är jag 100% enig med Linnéa över. Tänk om flera med en så sund tanke gång kunde engagerat sig!
  & så, jag förstår exakt hur du menade Anna Stina 😉 (skall väl inte vara nödvändigt att förklara sig & ta förbehåll om allas infalls vinklar)

  Så fastande jag vid din kommentar om Sarah´s jacka & mössa. För detta har jag tänkt på många gånger om. Denna stilsäkra tjej som förmodligen har en garderob to die for, har hon inte flera mössor & jackor?? Tycker nämligen båda är lika fula *haha*

  Kram på dig, tycker det är kul att läsa om hur du “tycker till” om kändisarna 😀

 6. Charlotte says:

  Tycker det är härligt att läsare här inne reagerar på À-Stinas kommentar om dottern som klär sig som en pojke.
  Det tyder ju på att man kan reflektera över våra barns självkänsla, deras val av kläder och hur omvärlden bemöter dem.
  Hur “trött” man än är på genusdebatten så finns den och är viktig!! Framförallt eftersom vårt synsätt i högsta grad påverkar våra barn.

  Älskar också feel-good, men det betyder inte att man inte får tänka, reflektera och ifrågasätta!

 7. Christina says:

  Har inte heller uppmärksammat att Sienna Miller är gravid, kul att hon klär sig i min favoritfärg, det marina blått och vitt 🙂
  Ser fram emot att din nätbutik öppnar.
  Kram

 8. YVONNE says:

  Klä sig som en kille…hmmm…

 9. LIFE by TESS says:

  Ska bli riktigt kul att få se din webbshop när du slår upp dörrrna!

  Stort lycka till tills dess.

 10. Camilla says:

  Lääängtar tills web-butiken öpnnas 😀
  Den kan ju inte bli annat än lovely!
  Kram
  //c.

 11. Cathrine says:

  Hei:-) Jeg har også lagt merke til hvordan Jolies datter kler seg. Jeg ser i dagens innlkegg fra deg at du henviser til et utsagn fra Jolie selv, der hun påpeker at datteren kler seg som en gutt. Det er ikke din kommentar om hvordan hun kler seg jeg reagerer på, men at du vurderer/graderer dette – og sier at det er uvanlig for en pike i den alderen. Uvanlig i forhold til hva??? Er helt åpen for kjønnsdiskusjoner, men vil selv være forsiktig med å mene noe om hva som er riktig/galt – vanlig/uvanlig. Det har jeg ingen forutsetninger for. Ha en fin dag alle sammen:-)

 12. Sandie says:

  Men självkänslan sitter väl inte i kläderna? Bara för att en tjej på 5 år “vågar” gå i pojkkläder, så innebär det väl inte att alla tjejer som går i rosa klänningar har dålig självkänsla och inte vågar ta på sig något annat?
  Och jag tror att de allra flesta tjejer i 3-5 års åldern älskar rosa, prinsessklänningar och glitter. I varjefall om jag tittar på mina döttrar, dagis och kompisars barn.
  Köpte ett par jeans till min 5 åring i veckan, hon totalvägrade att ens prova dom. Det är endast klänningar som gäller, och allra helst rosa sådana.
  Vilket jag kan tycka är lite trist, jag älskar själv jeans och converse, tycker det är jättesnyggt på tjejer, men inte hon…

  Vad jag vill säga är att jag tror att de flesta tjejer vill klä sig tjejigt. Och de flesta pojkar vill inte ha klänning.
  Och varför ska det vara så himla fel?
  Älskar att vi är män och kvinnor i världen, som faktisk tänker, fungerar och agerar olika ibland.
  Och med det lär vi och accepterar varandra mer tror jag.
  Jag tror på jämlikhet, men jag tror även på att få vara man och kvinna.

  Ha en underbar helg!

  • Mary says:

   Tack Sandie, så skönt att läsa att någon fortfarande är på banan. Är så trött på att tjejer inte får klä sig “tjejigt” eller “killigt”. Bara för att man delar in det i ett fack så behöver det inte betyda att det är “fel” för en tjej att klä sig mer som en kille. Att det är ovanligt är helt sant. Men ovanligt behöver inte heller vara “fel”. Det ska dissekeras in i minsta detalj, är så trött på det. Helt plötsligt får inte tjejer klä sig i rosa, hur “rätt” är det egentligen? Det är ju fruktansvärt snett att rosa har blivit en sån tabu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *