IDAG RYKER SISTA SNÖHÖGEN !

Goood tisdag mina fina bloggvänner! 

Solen fortsätter att stråla och både jag och Johanna konstaterade på morgon vilken otrolig energi vi får av ljuset!!! Alltså WOW!!! Kontrasten mot att leva i vintermörkret är så extremt stor att man nästan inte kan ta in det…. Och en sak är då helt säker: jag måste ha levt mitt tidigare liv på en solig, varm och ljus plats för när dagarna ser ut så här: då är jag mitt bästa jag!

Och tisdag it is och Johanna har, efter idag, bara 4 (!!!) skoldagar kvar i grundskolan ! Nej men hur sjukt??? Skolavslutningen är den 8:e juni men fram till dess är det så många helgdagar och lovdagar att det bara blir 4 “riktiga” skoldagar kvar så nu är det verkligen slutspurt här hemma med inlämningar och utvärderingar och sammanställningar av de sista uppgifterna. De sista i 9:e klass och sedan avslutar Johanna Alexandra 10 år grundskola (hon gick 3:e klass 2 gånger p.g.a. Sverige flytten för att följa samma årsgrupp) och jag är så obeskrivligt stolt över hennes fantastiska insats under dessa år!  Åh jag kommer att vara så rörd när det är dags för bal och avslutning och middag…  Nu måste jag bara få tag i klänningen som jag lovade att klicka hem för några dagar sedan men glömde och nu är den utsålt ö.v.e.r.a.l.l.t…. Oh my… krise! för visst är det hemskt när man hittat något man verkligen vill ha också får man inte tag i det. Faktiskt en värre känsla än ja, väldigt mycket annat! Ha, ha. 🙂

 

Så här såg det ut då jag cyklade till Johannas dansföreställning i lördags och fr.o.m. nu vill jag cykla med blommor i korgen hela sommaren…  Buketten med pioner var till vår älskade J efter sista huvudroll föreställningen och trädgårdshortensian fick hennes duktiga danslärare som stod bakom huvudrollernas koreografi.  Det är ett tips att ge bort en blomma som står sig längre än en vecka för då påminns mottagaren om tacksamheten varje gång de ser den… ! 

 

Nu ska jag ta en extra lång lunchpaus ute i trädgården för där ligger det pinsamt mycket löv och väntar på att få dansa ner i sopsäckar… uff, det är lite känsligt det där att det ligger kvar löv så länge när man bor i hus. Då brukar alla kratta samtidigt för när en startar så fortsätter nästa.. men kratta bäst som krattar sist eller hur det nu var. Ha, ha. Idag är det i alla fall min tur. Inte så festligt men får hålla fokus på känslan efter ! och allt jag kan göra för att det ska bli ännu grönare ute gör jag med glädje !  Och vem vet, kanske jag t.o.m. kan hjälpa den sista snöhögen på traven om jag skottar ut snön lite?  😉

Njuuuut din tisdag och fyll den med glädje !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

47
Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “IDAG RYKER SISTA SNÖHÖGEN !”

 1. Helle says:

  Tänker på det du säger att Johanna “har gått om”3:an: är det inte snarare så att norska o svenska skolsystemet använder olika numrering.

  Norsk grundskola är klass 1-10 och startar för 6-åringarmedan svensk grundskola är 1-9 och startar för 7-åringar men 0:an/förskoleklass är ju i princip detsamma då det är skolplik + oftast är förlagd till grundskolans lokaler. I slutändan är det same same och Johanna är ju inte ett år efter sina jämnåriga i Norge med att gå ut väl? Hon tappade väl inte ett år? Sverige har ju också 10 år om man räknar in 0:an sen att de benämns annorlunda är en annan sak.

  • gizmolina says:

   Johanna har inte “gått om 3:an”, hon har gått 3:an 2 gånger eftersom Norge och Sverige har annorlunda skolstart. I Norge går man 1:a klass när man är 6 år och sen går man helt till “10:an”, i Sverige börjar man “6-års” och sen 1:a klass då man är 7 och går sen till 9:an.

   Det blir same same but different men det var en diskussion om att Johanna skulle hoppa in i 4:e klass, precis som sina norska klasskompisar, då vi flyttade hit men i Sverige är man upptagen av att eleverna ska följa samma “årskull” som de övriga eleverna. Sen var det även fint att Johanna hade mycket repetition 1:a läsåret här för då kunde hon fokusera på att lära sig svenska språket istället !

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram! 🙂

   • Helle says:

    OK, du menar alltså att norska barn ligger ett helt år före i kunskap pga att de kallar sin 6-års nivå för åk 1 och i Sverige heter den förskoleklass? Håller denna kunskapsnivå i sig helt till att de är 15 år då menar du? Jag tänker att de ville att Johanna skulle följa sin årskull pga av att hon annars hade hoppat över en klass.

    • Birgit says:

     Hei! Dette er et svar til Helle I 1. klasse i skolene Oslo så lærer man 1-2 bokstaver i uken og man feirer før jul med «bokstavfest» og mange kan da lese. Det er litt lekser helt fra starten, mere etter jul med leselekse og matteoppgaver. 1. klasse er dessverre ingen myk overgang fra barnehagen slik det var tenkt da 6 åringene ble tatt inn i skolen. Kan bare sammenligne med min venninnes barns skole i Stockholm, hvor det virket som om fokuset var mer på lek og det sosiale . Men sikkert forskjeller fra skole til skole både i Norge og Sverige, men 1. klasse i Oslo er dessverre skole 5 dg/ uke fra starte og for lite lek. Mvh Birgit

 2. L says:

  Jag är så nyfiken på vilken linje på gymnasiet som Johanna har valt. Önskar hon vara utbytesstudent? 🙂

  • gizmolina says:

   Jag tänker att Johannas gymnasieval får vara något som vi berättar om till hösten. Och ingen omöjlighet att hon kommer att vara utbytesstudent en dag , men då önskar vi att att världsläget är lite lugnare…

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på veckan! Kram! 🙂

   • Caroline says:

    Helt rätt att ni håller det privat!
    Det är så många av damerna som kommenterar här och som inte gör det på ett trevligt sätt, så håll de kort!

    • Anne says:

     Ja, man blir lite förbluffad över dessa damer, som med subtilt giftig gadd ser sig tvungna att kommentera. Tänk så fint om den energin kunde läggas på nåt viktigt. Nåt som gör skillnad

     • Caroline says:

      Ja, det är mycket energi som kunde läggas på att vara en vettig människa istället. Tror dessa damer är bittra och väldigt missnöjda med sina liv.

 3. Lena says:

  Bal får väl vänta till studenten.

 4. C says:

  Det blir väl gymnasiet i Luleå eftersom det inte verkar vara någon flytt på gång, annars hade jag trott att ni skulle passa på och flytta tillbaka till Oslo i sommar.

 5. Lea says:

  Haha ni e roliga ni…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *