TUR & RETUR IKEA.

Glad fredag kära vänner! 

Förlåt min tystnad igår! Det blev en tur & retur IKEA, 26 mil på de norrländska vägarna (eller ja, det är en ganska så rak E4 sträcka hela vägen men det känns som en liten landsväg…), och ett krampaktigt tag runt ratten för jag har SÅ svårt för de partier där det bara är 1 fil och vägen dessutom är inramad av “staket”. Det känns som att jag ska köra in i det om jag bara råkar svänga till bilen minsta lilla… Scary!  Men – allt gick bra och då jag fiskade upp darlingen utanför Kulturens Hus (där hon går på den Bildverkstad som Kulturskolan bjuder på) så fick hon klämma in sig mellan en stor växt, tomma petflaskor (!) och en påse fylld med chokladbollar och pepparkakor för då jag kört halvvägs till Haparanda så kom jag på att jag g.l.ö.m.t. att svänga förbi återvinningen med alla sopor som jag fyllt bilen med kvällen innan! Det är i ett sånt läge man får hålla sig för skratt och jag stoppade t.o.m. på en rastplats där jag trodde att de hade återvinnings station men de hade bara en sån där liten papperskorg med lock och ett litet hål så det var liiiite svårt att pressa ner 58 pet-flaskor, ett gäng tomma vinflaskor och en väldig massa tomkargonger.  Ha, ha. Och nej, jag hade tyvärr inte tid att stoppa och panta eller söka upp en återvinningsstasjon i Haparandra för jag var på speed-shopping för att hinna hem till hjärtat som skulle ha skjuts till en aktivitet. Så ja, jag fick fixa & trixa lite för att få in all shopping i bilen då jag skulle hem men på något mirakulöst sätt så gick det! kanske för att jag är så bra på att packa! Ha, ha.

Och idag fredag! Bästa dagen! Och vi girls är super taggade på ett härligt fredagsmys och en skön helg. Vi har inga stora planer, hjärtat ska till en kompis på playdate i eftermiddag men annars är det öppet och det kunde inte passa mig bättre. 🙂

Gårdagens finskalektion. Alltså vilket s.v.å.r.t. språk finska är. Jag kan typ yxi, kaxi kolme men där stoppar det. Ha, ha. Hur som helst – på IKEA Haparanda står allt på både svenska & finska eftersom butiken ligger på gränsen. Och ja, här ser ni lite av min fångst också.  Trädet ska till kontoret och förvaringsboxarna ska fyllas med sommarkläder / skor.  Sen, de där 2 höga vita boxarna – de ska jag ha till tomflaskor ute i garaget.  Och badrumshyllan, den ska J få ha till sina slim prosjekt för hennes pysselrum svämmar just nu över av lim, raklödder, linsvätska, etc…  och jag köpte en enkel hylla i plast som lätt kan flyttas runt och som kan kastas om den är helt nergeggad den dagen då slim är “ute”…. 

Som sagt, bilden var minst sagt full då jag körde hem. Ha, ha.  Och ser du det där vinröda/vit rutiga som skymtar bakom orchidén? Det är nya ursnygga IKEA påsar!  Så nu slipper vi de där blå. Hurra!!! Och i rullen gömmer sig ett plakat / en poster som ska lämnas in för inramning. Beställde den från Artilleriet för en stund sen… 

…och på tal om att beställa… Alltså jag höll på att smälla av då jag fick se de här skorna hos Zara. Så mycket fluff och bling bling på en och samma gång att jag blir helt lycklig. Tänk att matcha med slitna jeans och en enkel blus… Åh de kommer att passa perfekt inför julens festligheter…!  speciellt nu då det ser ut som att vi blir hemma i snöiga & kyliga Luleå över jul. Då kan man behöva den där pälsen runt fötterna. Ha, ha. 

 

Nej, nu måste jag hoppa i duschen och sen fick jag precis ett riktigt inspirerande uppdrag att sätta tänderna i. Och du, Zara hade inte bara fått in snygga skor, utan även en super fin halloween kollektion till kidsen. Ett tips!!

Önskar dig en FAB fredag!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “TUR & RETUR IKEA.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Vilka härliga skor!! Önskar dig en härlig helg!!

  • gizmolina says:

   Ja men visst är de underbara! 🙂 perfekta -30 grader och massas snö vinterskor! Ha, ha.

   Önskar dig också en riktigt härlig helg Viktoria! Och tack för alla trevliga kommentarer du bjuder mig på! Kram! 🙂

 2. elin says:

  Takk for halloweentips fra Zara. Datteren vår skal på halloweenparty for første gang i år, så her må det shoppes 😉

  • Åh så kul med halloweenparty! 🙂 Kollektionen är mest “vanliga kläder” , alltså toppar + tights etc. , så inga klä-ut-sig kläder. Då har H&M mer passande kläder till halloweenfesten! Som tex en tyllklänning med skelett som lyster i mörkret. Super cool ! och ett tips! 😉 (matcha med lite läskig sminkning och svart nagelack…).

   Njut dagen Elin! Klem!

 3. Vad kul att IKEA har kommit med nya kassar, måste skaffa mig.
  Köper alltid deras pepparkakor , så goda.
  Har också sett bling-bling-skorna.
  Zara de kan!
  Här fortsätter jag med packningen….vill alltid ta med för mycket.
  Kram Titti i soliga Umeå.

  • Ja men visst är det fantastiskt att de kommit med ny snygg design på sin super praktiska påse! Jag blev helt lycklig! för jag använder de där påsarna flitigt men den blå har ju aldrig känts så där jätte kul att släpa runt på.. Och den fanns i flera färger! men den här tyckte jag var snyggast. Den var i alla fall närmast rosa… ! Ha, ha. 🙂 (den gröna var också riktigt fin!).

   Och ja men alltså Zara! de slutar aldrig att imponera på mig och jag har kommit på att jag faktiskt nästan inte shoppar någon annanstans till mig själv. Älskar verkligen deras stil ! de har en liten tvist som känns lyxigare än H&M..

   Njut din dag Titti och lycka till med packningen! Lite skönt att höra att jag inte är ensam om att ta med för mycket.. Och det där med att man slipper släpa med bagage för att man har ett hem där nere, det stämmer i.n.t.e. ! Ha, ha. 😉 Kram!

 4. M says:

  Men Anna-Stina, det är ju motorväg mellan Lule o Happis 😉 Ja, enfiligt på några ställen men fin väg ändå… Ok, från Sangis till Happis ingen kul väg som är helt utan mitträcke… Tack att du för mer bling till Lule! Puss puss! 😀

  • Ha, ha, det är sant att det är motorväg (ska ändra i inlägget för det är ju trots allt E4) men alltså det KÄNNS som landsväg stora delar av sträckan… 😉 Sååå mycket skog! också de där smala filerna som kommer så tätt… Sen är det skönt att slippa mitträcket mellan Sangis och Haparanda, men vägen är ju så smal. Jag är van vid typ 3-filigt i varje riktning. Ha, ha. 😉 Men jag börjar vänja mig så smått… det gick bättre att köra igår än någon annan gång.

   Och varsågod för bling! Luleå kan behöva det… ! 😉 Önskar dig en magisk weekend fylld av lyckliga stunder! Kram!

 5. Jessica says:

  Å vilken resa till Ikea! Själv har jag ca 1 mil till närmsta butik…
  Era pumpor är ju bara såå fina! Har läst i kapp lite på din blogg, gillar verkligen din stil. Du har såå fint hemma. Hallen blev jättefin! Tips på jättefina möbler till bra pris, Möbelgrossen.se. Har flera skänkar/skåp från dem.
  Ha en mysig helg!
  Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *