Inget slår svensk julmat!

Allmänt


Saknar… !!

I år har jag verkligen saknat den svenska julmaten och ett svenskt julbord för inget slår vår goda julskinka, sillen, löjromen (med lök & gräddfil till på knäckebröd), prinskorvarna, köttbullarna, julmusten och alla andra godsaker. 

Min plan var att köra till Sverige och köpa svensk julmat före jul men jobbet kom emellan så det här har varit min andra (förra året var vi i Thailand)  jul någonsin helt utan både julmust (förutom 1 burk /box som jag lyckades hitta på Baker Hansen ) och svensk julmat.

Så – nästa år planerar jag att FROSSA i svensk julmat från 1:a till 31:a december. Så det så ! 😉


Jag brukar leva på julskinka hela december… Lyllo er i Sverige som fått äta det i jul !

NU somnade precis mitt hjärta så nu ska jag ta tag i prosjektet att flytta mitt skrivbord från vardagsrummet till kontoret också ska en massa ting jag lånat till foto packas ner i sina påsar igen så att jag kan returnera imorgon. Fast jag är så trött att soffan lockar…. så vi får väl se hur länge jag orkar köra på… ?     Stopp & stanna ! Jag hade helt glömt att julkorten ska skrivas så : nu ska jag skriva julkort så att de förhoppningsvis hinner fram före nyår 😉

Önskar dig en riktigt mysig kväll !

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “Inget slår svensk julmat!”

 1. L says:

  Hej fina du.

  Jag har läst din blogg länge nu och inspireras av dig och dina dagar. Den senaste tiden märks det dock att du börjat jobba…på gott och ont. Det är så lätt att tappa greppet om vad som egentligen är viktigast om man "bara kör på". Det kan ju vara lite av faran när man gillar sitt jobb som du verkar göra. Hoppas du kan varva ner tempot lite och ta dig tid till att njuta av dagarna och din Johanna. Det är viktigt med ett jobb som är kul, men det blir då desto viktigare att kunna släppa det och bara vara.Glöm inte bort att sova ibland oxå 😉 Ta hand om dig 🙂

  Kram L

 2. Traditionell svensk julmat är verkligen såå underbart gott, även om julmusten nästan är det bästa på hela julen! =)

  Lycka till med julkorten! Kramar

 3. caroline says:

  har ni inte typ likadan julmat i norge?

 4. Madelene(Landvetter) says:

  Hej du underbara AnnaStina.

  Jag läser ju din blogg varje dag och har jag en dålig dag så går jag in här och läser och du får mig på bra humör.Vad skall ni göra på nyår? Vi skall ha gäster om min man blir frisk nu har han fåt den skiten jag och Emma hade.Ha det så jätte bra många kramar till dig och din underbara familj.

 5. Tina says:

  Svensk julmat är lyx. Jag hade lite tur att papp o lillebror kom till mig i Holland så dom fick ta med lite i alla fall. Jag vet inte om det är så i Norge men annars är IKEA ett bra ställa att köpa maten på. Jag har köpt svensk skinka, lax, sill, janson, julmust och glögg. Typ det viktigaste. jag brukar säga att IKEA är den böästa mat affären i Holland, stämmer nästan i alla fall 🙂 Hoppas att du får en fantastisk dag!!!

 6. jossan says:

  men vad är det för julmat i norge då? trodde det var ungefär samma..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *