Inspirerande dukning & ett tips!


Dagens tips:  Det är ett NÖJE att duka fint och då man har besök så uppskattar gästerna dukningen minst lika mycket som maten. Och – tänk på att du kan MIXA de vackra Mateus tallrikarna med tex tallrikar från IKEA  ! För det är super läckert att duka med olika tallrikar ! 🙂 själv dukar jag tex ofta med varannan tallrik vit och varannan rosa för det gör bordet mer "levande" också får killarna äta på vitt och girlsen på rosa 😉

Mateus lanserades för 15 år sedan och jag är ganska säker på att det är 15 år sedan jag köpte min första Mateus tallrik så jag har följt detta varumärke hela vägen och jag har älskat produkterna lika mycket i alla år , det enda som har förändrats är min egen smak i form av färgval 🙂

Min första tallrikar var GULA för på den tiden hade jag gulaväggar och en soffa med möster som även det gick i gult men idag är jag glad över dessa gula tallrikar för varje PÅSK har jag världens finaste påskservis ! 😉


Den stora tallriken med spetskant (underst) har jag själv i andra färger och de äter jag min mat på nästan varje dag.

I skåpet här hemma har jag tallrikar med spetskant i vitt, ljusrosa och rosa och jag har stora fat i vitt, rosa och ett vitt med blå stjärnor som jag köpt i Kalix (där min mormor bodde) för säkert ja, 12 år sedan.  Också har jag ett helt gäng med assietter i creme med blå "snirklar" på kanten och vita "ostronskålar"… 

Jag sålde Mateus i min butik Gizmo & Co och de stora faten med spetskant är ett av mina bästa tips då du ska köpa en present till en veninna eller till ett bröllop för de kan användas till "allt" (frukt, snacks, sallad, marängswiss etc etc… ).

Själv är jag inte så bra på att laga mat, men jag är bra på att duka fint ! 😉 (man kan inte vara bra på allt.. )

P.S  Mateus hittar du: i Stockholm på NK & R.O.O.M. , i Göteborg på Grandma´s, i Oslo på R.O.O.M. & Hilmers Hus. ´För övriga städer: check Mateus på nett.

Kategori: Dagens interiörbild & tips. | 16 Comments

16 responses to “Inspirerande dukning & ett tips!”

 1. grombaben says:

  Det er superfint, men vanskelig å få tak i Oslo! Vet du hvor de selger det? Du får nok ganske enkelt starte gizmo igjen:)

 2. Sara says:

  Åh så snyggt, jag har funderat ett tag på att köpa lite porslin från Mateus. Nu blir jag ännu mer sugen på att göra slag i saken!

 3. Mie says:

  Å så fint! Gjett hvem som skal løpe på ROOM når lønnen kommer tikkende inn på konoen :-)Regner med at de kan vaskes i maskin? Mye keramikk tåler jo ikke maskin..

 4. Riktigt vacker dukning !

  / En tjej i storstan

 5. AnnaStina says:

  grombaben-

  Bra att du frågade! jag skrev till ett P.S med försäljningsställen 😉 Du hittar stort urval på R.O.O.M. här i Oslo och de har även Mateus på Hilmers Hus. Och ja – jag må starta Gizmo igen 😉 Klem! 🙂

  Sara-

  Jag tycker absolut att du ska investera i Mateus! Köp en tallrik nu och en då..också mixar du med annat till du har en komplett servis 🙂 Kram ! 🙂

  Mie-

  Oh yes, de kan köras i maskin utan problem ! 🙂 Happy shopping ! Kram 🙂

 6. Mie says:

  Herlig 🙂 da er det bare å spare for meg 🙂

 7. farmor says:

  Ja visst kan Mateus köras i diskmaskin men de största mattallrikarna får inte plats så mina blå i skärgårdshuset måste alltid diskas för hand!De stora är inget för vardagen med andra ord.

 8. Marie says:

  Fin dukning!

  Jag älskar Mateus 🙂

  kram

 9. Lojs says:

  fint

  trevlig dag! 🙂

  /L.

 10. Telefonhoran says:

  Vilken härlig desgin du har på din blogg!

 11. Nathalie says:

  Underbara! Blev mest kär i faten längst ner. Vardagslyx är mitt syre haaha 🙂

  Ha det fint!

 12. caroline says:

  såå inspirerende og fint!du er flink!

 13. AnnaStina says:

  Tusen TACK för era trevliga kommentarer! 🙂 Ett bord dukat med Mateus är alltid ett vackert bord 🙂

  Kramar på er ! 🙂

  P.S det är inte jag som dukat de vackra dukningarna, bilderna kommer från Mateus hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *