WINTER WONDERLAND.

Allmänt

Årets isskulpturer i Luleå Stadspark = igelkottar. Oh yes, de är 100% is.

Det är en SÅ fin tradition med isskulpturerna i stadsparken här i Luleå. I över 20 år har en mann gjort olika djur varje vinter och i år är det igelkottar. Tyvärr har ett mildare väder senaste tiden smält dem en del, barnen har bl.a. tappat ögonen och alla 3 har tappat sina piggar, men strunt samma. De är super duper fina ändå! Och, det är en lååång rutschkana / sklie bak på igelkotten som Johanna åkt i typ 1675 gånger idag. Hon ä.l.s.k.a.d.e. det och vill tillbaka redan i morgon!

Och alltå hur coolt är det inte att det finns en värmestuga vid sidan om rutschkanan? Först trodde jag att det var en kul sak bara att de skrivit “värmestuga” på en A4 på väggen på det lilla huset men så öppnade jag dörren och kliver in i ett riktigt VARMT litet hus med sittbänkar + ett bord + ved (till grillplatsen utanför) + en stor säck full av hjälmar som man kan låna till barnen.  Sånt händer bara i Luleå! Jag är djupt i.m.p.o.n.e.r.a.d.!!! och konstaterade att vi hittat det perfekta kontoret till JIG som kommer upp i morgon ! Ha, ha ! 😉

3-generationer girls & 3 igelkottar.

Oh yes, den är stoooor

Dagens lycka för Johanna = att åka och åka och åka…. !

Hej & hå vad det går ! 

Det där akebrettet hade nog gett allt för hög fart så det fick vila…

Jag stod och tittade på den här lilla stugan en stund och tänkte att det var en kul grej att de kallar den “Värmestuga” men – så testade jag på kul att öppna dörren och kliver plötsligt in i ett riktigt varmt & skönt rum !  Blev stum av beundran!  Tänk att vi föräldrar kan sitta där inne och mysa när kidsen leker. Nästa gång tar jag med bubbles ! Ha, ha ! 😉  

Välkommen in i värmen !  och guess what? det finns en hel säck med ved här inne till grillplatsen utanför och! …

… en hel säck med hjälmar som man kan låna till barnen som åker rutshkana!  Helt fantastiskt!!! 

Sen, efter alla åk, tog vi girls en tur till min brors jobb och på vägen hittade hjärtat DEN snöhögen och hon kan i.n.t.e. gå förbi en snöghög utan att klättra upp också står hon där uppe och ropar “jag äger världen!” . Underbart. 

Alltså vad får man för 1 kr nuförtiden?  Jo, ett tuggummi i en automat! 

Åh nu blir det löjrom och lite vitt här till förrätt.

Gud vilken L.Y.X.. det är att slippa laga mat !!!

Njut din kväll du också! 🙂

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “WINTER WONDERLAND.”

 1. Lena says:

  Åh vad härligt ! Vad jag önskar att vi hade den snön här så jag kunde åka skidor. NJUUUUT!!!

  • gizmolina says:

   Ja, detta var verkligen en härlig eftermiddag! 🙂 Lovar att vi njuter!

   Önskar dig en fin kväll vidare och en härlig torsdag! Kram!

 2. Johanna says:

  Härligt! Vi var och hälsade på min mamma i Luleå i mellandagarna. Men såg ej igelkottarna då? Dock var det så kallt och isigt att vi inte klarade av att vara ute så länge ;-). Luleå är supermysigt! Dock lite långt från Norge (om man bor här i “söder”) med tanke på bytet i Sthlm men min mor är duktig på att flyga till oss och så försöker vi ta oss (hela familjen) upp dit en gång per år i varje fall :-). Så blir det när man bor långt ifrån.

  • gizmolina says:

   Ja vet…. det blir tyvärr inte så många resor hit för oss heller… Senast vi var hemma var i augusti. För det blir nästan enklare att flyga till Phuket… 😉 Så konstigt att du inte såg igelkottarna då ni var uppe? kanske de inte kommit på plats ännu då? Vi var också uppe i mellandagarna förra julen (2012) och herregud vad vi frös och Johanna blev sjuk… -20 till -30 är ingen lek alltså !

   Njuuuut kvällen ! Kram!

 3. Titti says:

  Vilka söta igelkottar…förstår Johanna gillar att åka utför.
  Här i Umeå har vi en stor snöborg med rutschkana, men den är sedan ett tag tillbaka avstängd p.g.a. det milda vädret.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Här var också igelkottarna avstängda igår p.g.a. vädret så vi blev så glada idag då de var avklädda ! 🙂 och Johanna älskade som sagt att åka på den ! så det blir en tur dit i morgon igen… !

   Passar på att önska dig en underbar torsdag! Kram!

 4. Mirva says:

  Underbara igelkottar! Förstår att ni njuter! Klem!

  • gizmolina says:

   Håller med dig om att de är underbara! 🙂 och det är så lyxigt bekvämt att min mamma bor så nära att vi går dit på 3 min.

   Happy tosdag! Kram!

 5. Ann says:

  Hei. Den rosa kåpen din fra Ganni i ditt forrige innlegg, hvor har du kjøpt den. Prøvd å finne den på nettet veldig lenge, men ikke vært heldig så blir veldig glad for en tbk melding fra deg her. På forhånd tusen hjertelig:o)
  Mvh Ann

 6. Så kul att du liker kåpen Ann! 🙂 Jag shoppade min hos Ganni butiken i Hegdehaugsveien i Oslo. Så ett tips är att du ringer dem! De har helt säkert kontaktinfo på sin hemsida; http://www.ganni.dk . Kryssar fingrarna för att du får tag i den!!! & önskar dig en fantastisk torsdag! Klem!

 7. Eva says:

  Härligt! åh nu längtar jag åkå hem till Norrland <3 ja är född i Boden inte så långt från Luleå ;)) Flyttade från norr 1984 sååå det är länge sen nu kan man säga…kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *