IT´S A FIRST TIME FOR EVERYTHING.

Allmänt

Gardemoen runt kl.07. No make-up, no shower, no hair fix…. hade ingen aning om att jag skulle få bli med hela vägen in.

Heeey sweeties !

V.i.l.k.e.n. dag! 🙂

Klockan ringde kl.05 för idag skulle Johanna för 1:a gången flyga helt själv Oslo – Stockholm – Luleå med en flight redan kl.07.45. Det är stort alltså! och jag tycker att hon är såååå c.o.o.l. som vill göra detta helt själv !  Hon varken behövde resa ensam eller blev peppad att göra det, hon bara bestämde sig plötsligt att det ville hon göra och nu har hon gjort det !  Jag är så stolt och så oerhört tacksam för att hon vågar !

Eftersom det var 1:a gången hon skulle flyga själv så visste jag inte riktigt hur det går till? så – jag trodde vi skulle pussa hej då vid check in. Men nix pix. Jag fick bli med henne heeelt in till plats 21 B och sen fick jag skynda mig ut av flyget så att jag inte åkte med.  Johanna blev t.o.m. lite störd över att jag var med henne helt in, “gå nu mamma!!!” sa hon .  Så inget kramkalas där inte 😉 men det var inte min idé att bli med in bara så att det är sagt. Det var personalen i gaten som sa att jag fick följa henne in till hennes säte.  Och det blev som sagt jag gladare över än lilla J. Tihi !

Jag fick i.n.t.e. ta någon bild av henne 😉 Hon var såååå trött stackars. Att ha en flight 07.45 på en lördag är tidigt ….

Hjärtat reste i ny klänning från Zadig & Voltaire , hood Livly och tights H&M. 

Sen, då vi hade vinkat av hjärtat så landade vi på Baker Hansen och åt frukost. Det är 1:a gången jag har hängt på låset där en lördag morgon före kl.09 för den tiden brukar jag sova hur gott som helst…zzz…  Åt en g.o.d. räksmörgås, drack kall nyfixad smoothie och bläddrade i inspirerade magasiner.

Nu ska jag packa ihop en väska här och klä upp mig. Vart jag ska? Häng med mig på instagram och här på bloggen så får du se… 😉 (om du inte har instagram på din tfn så kan du följa med genom att klicka på bilderna under instagram rubriken i vänstermarginalen). Jag heter föresten Gizmolinas på insta.

Önskar dig en FABULOUS lördag !!!

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “IT´S A FIRST TIME FOR EVERYTHING.”

 1. Eva says:

  Så flink hun er!! Mrn reisevant som hun er, gikk nok det kjempebra 🙂
  Håper du og JIG får nyte litt voksentid sammen.

  • gizmolina says:

   Tack snälla ! 🙂 Ja, hon är flink alltså ! är så glad & stolt över att hon vågar och precis som du skriver så är hon ju resevan så hon oroade sig inte en sekund. JIG överraskade mig med en liten getaway så ja, vi har fått njuta ! 🙂 Önskar dig en härlig söndag ! Klem !

 2. Titti says:

  Vad kul o spännande att resa alldeles själv!
  Minns min egna första resa…..med buss från Härnösand till Umeå!!!
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Hur spännande som helst! 🙂 Och hon låter inte ens speciellt intresserad av att jag ska komma upp till henne snart . Ha ha. 1:a resan ensam är ett minne för livet…. Njut din söndag ! Kram !

 3. Anna says:

  Wow, supercoolt! 🙂 Jag tycker det är toppen att man får följa med in till sätet (y) , känns skönt. Minns bara när jag satte mina grabbar på bussen till min mor 30 mil bort första gången och tänkte – ” oh my, vad gööööör jag” 😀
  Hoppas oxå att du & JIG får härlig vuxentid <3
  Följer dig på Insta 🙂
  Kraaaam

  • gizmolina says:

   Eller hur? Riktigt coolt ! 🙂 Och det var ju en stor överraskning att jag fick följa henne helt in på flyget, trodde att vi skulle vinka hejdå redan vid check in…. Kul att dina barn också reser själva ! Och ja, vi har njutit en härlig getaway på hotell. Det gäller att passa på 😉 Kul att du följer mig på insta. Önskar dig en riktigt härlig söndag ! Kram !

 4. Ditte says:

  Visst är det fantastiskt att barn från fem år kan resa själva! Vi har utnyttjat st sedan barnen var små och de har alltid tyckt det varit toppen. Barn klarar så mycket. Ofta är det vi föräldrar som är mest oroliga. Hoppas Johanna får en fin vistelse i Luleå.

  • gizmolina says:

   Ja, det är verkligen fantastiskt ! 🙂 och Johanna är SÅ nöjd med turen. De var 2 girls på samma ålder på flighten Oslo – Stockholm och sen var de tydligen 5 st Stockholm – Luleå. Kul ! Och ja, jag var nog den som var mest rörd vid avskedet på flygplatsen men orolig var jag faktiskt inte för lilla J är så självständig och jag vet att hon klarar sånt här. Men mitt mammahjärta gråt en skvätt 😉 Tihi. Önskar dig en riktigt rktigt härlig söndag . Kram !

 5. Kristine says:

  Flink jente, og flink mamma/ pappa som lar henne få lov. Fin ikke til dere alle 🙂 Klem Kristine 🙂

  • gizmolina says:

   Tusen tack ! 🙂 det gjorde lite ont i mammahjärtat…. men det kändes SÅ bra att Johanna ville detta. Hon är så självständig och väldigt bestämd 😉 Njut din söndag !!! Klem !

 6. Kristine says:

  Flink jente, og flink mamma/ pappa som lar henne få lov. Fin uke til dere alle 🙂 Håper dere hadde det flott på the thief. Om dere skal til Gøteborg en gang, anbefales The Post (samme konsept, bare mye større).
  Klem Kristine 🙂

  • gizmolina says:

   Tack snälla du ! 🙂 The Thief var en riktigt lyxigt härlig getaway och Tjuvholmen är ju bara så fint. Speciellt sånna här soliga sommardagar. Tusen tack för hotelltips i Gborg ! det hotellet ska jag absolut ta en titt på ! Önskar dig en magisk söndag fylld av lyckliga stunder! Klem!

 7. Miss West says:

  Åh vilken modig dotter du har! Gick hela resan bra?
  Köpenhamn såg härligt ut! Hoppas du har det underbart!
  Kram

  • gizmolina says:

   Tack ! 🙂 Ja, resan gick strålande bra ! Hon hade sällskap av en jämnårig tjej på flighten Oslo – Stockholm som också reste ensam och sen var de tydligen 5 ensamresande barn på flighten Stockholm – Luleå. Kul ! Och nu njuter hon fina dagar uppe i Luleå vilket gör mig så lycklig. Önskar dig den bästa söndagen ! Kram ! P.S ja, Cph var amazing !!!

 8. Emma says:

  Vilken modig dotter du har. blir så impad!

  • gizmolina says:

   Tusen tack! Jag blir faktiskt impad jag också 😉 Hon är så självständig och modig och orädd. Bra egenskaper att ha med sig i livet ! Önskar dig en strålande dag! Kram!

 9. Hilde says:

  Å det var verdens søteste prinsessebamse ,hvor har du funnet den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *