IT´S COOL TO BE KIND!

87113f4fa0667e42316b33cc70115042

Moooorning darlings! 

En sak som jag har enormt svårt att förstå är varför vissa människor inte smiler och hälsar på de de möter? Den där attityden att man på något sätt vill markera att man är coolare / snyggare / trendigare (eller vad det nu kan vara) än någon annan är bara sååååå dålig och jag kommer a.l.d.r.i.g. att förstå den.  Personligen så märker jag den ganska ofta då jag är runt på event & happenings (det är nästan så att de tittar konstigt på mig ibland för att jag är glad, trevlig smiler och hälsar på de jag möter, något som i min värld är en självklarhet)  men även i vissa butiker runt omkring i byn. Den där “New York onceovern” man får av vissa (som tror att de är något) är bara för dum alltså.  Så – jag gör allt som står i min makt för att min dotter ska lära sig att hälsa på de hon möter (även om de inte hälsar tillbaka), att smile, att tacka vänligt, att strössla sina vänner med komplimanger om hon tycker att de är fina och att helt enkelt vara v.ä.n.l.i.g.!  för det är verkligen så att What goes around Comes around…. !  Det blir dagens tänkvärda mina vänner! 🙂

Och på tal om det så ska Johanna få en tavla i julklapp som ska hänga i hennes rum som en reminder på just precis detta:

21511882-origpic-9e7dde

Jag köpte den som det står “It is cool to be kind” på för det är verkligen coolt att vara snäll! 

Är det bara jag som kan känna den där “blicken” ibland, eller upplever du också att många tjejer kan vara ganska granskande av dig och få dig att känna dig obekväm?  (jag kan känna det direkt då jag kliver in i vissa butiker i byn…). Alltså alla de år då jag hade min butik så var det viktigaste jag lärde mina anställde att de skulle få ALLA som kom innanför dörren att känna sig speciella, välkomnade & sedda.  För det är precis de vi alla vill, vi vill bli sedda & känna oss precis så speciella som vi faktiskt är!

Gud så skönt det var att skriva av sig lite för det här är en sån där sak som jag verkligen brinner för.  Så girls, nu tar vi tag i dagen med ett stort smil och hälsar på alla trevliga människor vi möter och sprider så mycket glädje vi kan omkring oss! Det är nämligen inte så mycket som ska till… ! (köp tex en chokladkalender (kostar 10 kr i matbutikerna) och ge till den där som du vill visa lite xtra uppskattning, det kan vara sophämtaren / tidningsbudet (lägg ut kalendern i brevlådan med en notis på) / damen eller killen i kassan i matbutiken / grannen / eller den där du går omkring och tänker på men inte vågat närmat dig… detta är ju en perfekt tid för er som är singel… ) 

Happy 3:e december!!!  🙂

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 21 Comments

21 responses to “IT´S COOL TO BE KIND!”

 1. Kan inte vara mer enig! Här har vi en grannfamilj som aldrig hälsar men som ibland kommer fram och frågar vart saker vi har är köpta och vad de kostar…?! What?! Vi hälsar alltid på dom och ibland så påpekar mina småtjejer (3 o 4år) typ “Men mamma, de sa inte hej tillbaka” när vi möter dessa grannar….men det är ju bara att förklara att man hälsa oavsett om man får ett svar eller inte 🙂 Så vi hälsar glatt på och tror stenhårt på just “what comes around goes around” 🙂 Önskar dej en fantastisk dag! <3

  • gizmolina says:

   Så härligt att höra att vi tänker likt om detta! 🙂 Och ang. grannar så har vi också sånna som inte hälsar men jag gör som dig: kör på! också tänker jag att det är deras förlust att vara så som de är. Tänk vilket tråkigt liv de måste ha! Så: heja! dig som hälsar glatt och föregår med gott exempel inför dina barn! You gooo !!!

   Önskar dig också en fantastisk dag fylld av glada, trevliga människor! Kram!

 2. Kristin says:

  Jeg er HELT enig!

  Hvis jeg er skikkelig sur (sjelden) så hender det at jeg ikke gidder å smile – og jeg føler meg som verdens ondeste… Men for enkelte er det vanlig oppførsel. Da jeg var liten smilte jeg og sa hei til ALLE jeg møtte på veien, det har jeg sluttet med, men jeg smiler.

  • gizmolina says:

   Ja visst finns det absolut dagar då inte jag heller smiler lika mycket som vanligt men min poäng var att vi ska möta människor med en härlig attityd istället för en snorkig… ! 🙂 Och nej, jag hälsar inte på ALLA jag heller, men på många…! 🙂

   Njut den vackra vinterdagen! Härligt med sol! Klem!

 3. Titti says:

  Här i Umeå tycker jag de flesta i butikerna är trevliga, även i Stockholm.
  Jag försöker alltid vara “glad” och säga något positivt.
  Surhet kommer man inte så långt med…..man går inte så gärna tillbaka till butiker om man blir trist bemött.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Härligt att höra! 🙂 Det är väldigt stor skillnad på service i butikerna mellan Norge & Sverige! så , precis som du så får jag också alltid väldigt god service då jag är hemma i Luleå eller Stockholm. Och ja, man undviker gärna de butiker där de inte är så pigga & glada! 😉

   Önskar dig en glad onsdag Titti! Kram!

 4. Cecilia says:

  Det där är så sant!!!!Tänkte på det i somras (inte bara då men jag kom att tänka på sommaren just).Vi har bott här i tre år och känner långt ifrån alla.Liten kommun på ca 900 invånare som fullständigt exploderar om våren och sommaren då alla turister kommer och kryssningsskepp.Som inflyttad är det inte alltid så lätt att veta vem som är turist eller inte men då är det bättre att bjuda på ett leende än inget alls tänker jag 🙂

 5. Evelina says:

  Fantastiskt inlägg och jag kan inte annat än hålla med dig!! 🙂 precis så är det….ha en underbar dag!!

 6. Berit says:

  Åh, dette har jeg også ergret meg over lenge!!
  Dårlig service i butikkene er bare så irriterende, føler nesten en må be om unnskyldning for at en forstyrrer personalet for å få lov å handle i butikken deres, GRRR! For ikke å snakke om potkontoret, jeg får nesten lyst til å gråte etter å ha vært der, for makan til lite hyggelige damer, ja damene er verst!!
  Kundeservicen var super i dine butikker og det var SÅ hyggelig!

  Det er heller ikke alle som hilser i barnehagen(!) og det er for meg helt uforståelig. Barn tar etter oss voksne, og hvilket signal er det ikke vi da sender ut?
  Vi var ny i bhg i høst, og jeg har konsekvent hilst på alle barn og deres foreldre med et smil og deres navn.
  Min datter på 2 år er nå den eneste som hilser på alle med navnet deres og et smil og det synes alle er hyggelig, så hvorfor de ikke gjør det samme selv er for meg en gåte??

  TAKK for at du er den du er og sprer sånn glede på din vei, og for at du setter fokus på dette. Det er viktigere en vi tror for, surhet avler surhet og glede sprer glede 🙂

  Ps: har forsøkt å sende deg en mail med bilde av prinsessefin sløyfen til datteren min, men den vil ikke gå igjennom til deg, er det noe galt med mailen din, eller er det macn min? (jeg får sendt andre mailer).

 7. Solveig says:

  Jeg er sååå enig! Det er så irriterende. Ha en fin dag!! Klem

 8. Mussi says:

  Så enig , så enig.Hørte en en gang som sa det var så flaut å hilse på de man var usikre på om kjente enn igjen -WHAT!!

 9. Alex says:

  Har du sett den här “julkalendern”, jag följde den förra året och gillar den ännu mer nu, där man varje dag får ett litet uppdrag som ska göra dig mindre stressad och sprida glädje till dig och dina medmänniskor. Igår var det precis det där du skrev om: att möta folks blick och le. finns här: http://instagram.com/engodjulkalender

 10. elisabeth says:

  Vad glad jag blir när jag läser ditt inlägg! Tänk att så lite kan betyda så mycket 🙂
  kram <3

 11. Mirva says:

  Sååååååå sant det du skriver om! För det första känns det som att många bara äter sura saker (haha!) så mycket surhet som det finns runt om. Och det kommer de inte långt med !!! Jag är alltid glad och försöker spridja glädje runt om mig men känner att folk STIRRAR bara för att jsg ser GLAD ut !!!!!!!! Och just det…det är många tjejer som kan få en och känna “kom och hjälp mig” så den där osäkerheten kommer fram lite då och då… Men jag tycker ändå att jag blir mer och mer självsäker för varje dag! Och sura expediter undviker. Jag har också såna butiker runt omkring mig men jag har bestämt att inte gå in ngt mer, de skall minsann icke få en krona fr mig! En gång gick jag in i en butik och så sa expediten “Snygg kappa du har…” Kommer den fr H&M eller Lindex ?!?!? Då sa jag högt och tydligt att jag har precis köpt den på ZARA! Och dessutom handlar jag mycket Hunkydory, Peak Performance mm. vad det gäller ytterkläder så jag förväntar mig inga elaka kommentarer som denna!

 12. karin says:

  Åh va bra skrivet , håller helt med dig , den känslan när du ler mot någon och får ett leende tillbaka är ju underbar , ha en fin kväll:)))

 13. Jeanette says:

  Hvor ER det et fint indlæg, og hvor HAR du ret. It’s cool to be kind, og det er også præcist det indtryk man får af dig, når man følger din blog. Den er fyldt med glæde og godt humør 🙂 🙂 🙂
  Kram Jeanette
  PS Du ser i øvrigt også SUPER COOL ud med din nye frisure. Klæder dig virkelig GODT!!!!! 🙂

 14. elin says:

  Fantastisk innlegg! Det lønner seg i det lange løp å være snill og glad 🙂

  Forresten enig med deg også i servicenivået Stockhom vs Oslo. Var nylig i Stockholm og ble overrasket over hvor hyggelige alle var i butikkene. Tenkte først at hun som jobbet i butikken kjente de som sto før meg i køen – men hun var like hyggelig mot meg 😉

 15. Camilla says:

  Såå enig med deg,er altfor mange som går rundt og er sur. jeg jobber i butikk selv og sier hei til kunden og snakker med de når de skal betale men de sier ikke Et ord tilbake ???!!Skjønner det ikke, da får jeg lyst å være ekstra blid bare for at.. Du er en suuper dame som jeg vil gi en klem en gang 🙂 Klem

 16. Stina says:

  Precis vad jag behövde läsa efter en diskussion med min dotter som berättar att andra barn säger elaka saker men att hon aldrig skulle göra det tillbaka. Blir stolt över henne men det gör ont i Mamma hjärtat. Hon ska också få en sån tavla.

 17. Mussi says:

  Takk til Alexx for tips om super julekalender på Instagram 🙂
  Ha en smilende fin dag alle sammen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *