IT´S TIME FOR A CHANGE.

rthis_little_light_of_mine-02_shop_preview

Gooodmorgon mina kära bloggvänner! 

Vilken natt! Jag har följt med på valvakan men somnade till då och då men mest såg jag och så spännande det har varit! Och jag är inte ett dugg överraskad över att Trump vann, jag har faktiskt trott det hela tiden.  Och därför kan jag inte helt förstå att “alla” är så chockade?! Visst mannen har sagt v.ä.l.d.i.g.t. mycket plumpt men han är lite som Bert Karlsson tänker jag, han säger det andra tänker utan filter och då blir det otroligt fel väldigt ofta vilket skapar många haters men helt dum i huvudet kan han ju inte vara då han faktiskt lyckats bli The President of the United States. Och ja, jag hade röstat på Hillary! bara så att det är sagt. Men – jag var inget stort fan av henne heller och tänk att Hillary inte höll något tal på morgon?!? det tycker jag säger en del om henne. Tänk så besvikna hennes medarbetare och alla som röstat på henne måste ha blivit. Om det var Trump som inte hållit ett tal om han förlorat ja, då kan vi ju bara tänka oss vilken media-hysteri det blivit…

Nej vet du – när det sker en så här pass stor förändring i världen så ger det mig en kick! jag är inte alls deppig och orolig idag, istället så känner jag pepp och inspiration för det att Donald Trump, som i princip ALLA dömt ut, fixar att bli USA´s nya president bevisar faktiskt att ALLT är möjligt.Och valvakan på TV4 var riktigt kul att följa!  Så mina kära vänner – nu tar vi tag i våra drömmar, glömmer alla risker, vågar!, provar och tar ett steg i den riktning vi önskar för om vi fokuserar på negativa tankar och oro inför vad denna Trump vinst ska leda till ja, då blir det en tung dag… och det tänker i alla fall inte jag ha! för jag väljer att tro att det inte kommer att bli så förfärligt illa som många tror…. ! 🙂

1443106189-ivanka-baby-3-1

Jag ser fram emot att följa Ivanka framöver. Undrar vad hennes roll blir nu då hennes pappa flyttar in i Vita Huset? Jag ser gärna mer av henne!

Nej, nu kööör vi girls!!! This is it. Livet är här och nu och den här dagen, onsdag 9 november 2016, går inte i repris! Här i Luleå strålar solen och jag ska gnugga valgruset ur ögonen (inte ofta jag är vakar…) innan jag dukar fram en god, tidig, lunch. Sen är jag så klart nyfiken på vad du känner idag? Tänker du som mig, att nu får vi gilla läget och hoppas att det blir bra?! eller är du i chock och postar brustna hjärtan på instagram…?  Berätta gärna! för få saker har väl skapat så mycket känslor hos oss alla senaste tiden som USA valet.

Jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. dag fylld av energi & solsken!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 38 Comments

38 responses to “IT´S TIME FOR A CHANGE.”

 1. Pia says:

  Om vi samlas med Kärlek så hoppas jag och många med mig att vi kommer att överleva,. men du kan väl inte ärligt mena att denna man känns trygg.
  vi är tillbaka till 30-talets åsikter vi behöver ta hand om världen som vi skall överlämna till nästa generation men som sagt det är nationella högervindar som blåser över världen och alla vill inte vända kappan efter den.

  • gizmolina says:

   Jag har inte skrivit en rad om att jag tycker att mannen känns trygg eller att jag tycker att han är rätt man att vara USA´s president. Min röst hade som jag skrev gått till Hillary om jag röstat.

   Det jag skriver är att jag känner mig peppad idag utifrån att det Amerikanska presidentvalet , där Donald Trump, vunnit, visar att allt är möjligt utifrån ett “ta-tag-i-dina-drömmar-perspektiv” för han har gjort det inget trodde var möjligt… ! 🙂

   Önskar dig en magisk dag Pia! Kram!

   • Janne says:

    Ikke ta tak i dine drømmer – men ta tak i folk sine fordommer og rasistiske holdninger – og bruk gladelig pengene deres for å gjøre deg selv rikere. Her er du på jordet, dette har ingenting å gjøre med å realisere drømmer! Tenk på alle drømmer HAN vil knuse!

 2. Följde valvakan till och från från 04.00.
  NEJ jag kommer aldrig bli nöjd med valets vinnare.
  Han står för alldeles för många åsikter som är verklighetsfrämmande hos mig.
  Vinnarens vänskap med Putin är inte bra.
  Vad som väntar världen vet vi ej men oro känner jag.
  Betydligt mer oro än om vi fått en kvinnlig president.
  Hörde f.ö. just att Hillary ska hålla tal inom kort.
  Titti i vintersoliga Umeå

  • gizmolina says:

   Ja, hon ska tydligen strax hålla ett tal vilket jag ser fram emot men – det måste varit trist för alla som var på hennes valvaka att de fick gå hem utan tal och tack…. Men – bättre att hon gör det nu än inte alls! 🙂 Och tack för att du delar hur du känner idag.

   Önskar dig en strålande onsdag! Kram!

 3. elisabeth says:

  Jag förstår inte hur du kan hitta inspiration i detta, den som nu vinner är en människa som grovt förolämpat, väst oförskämdheter, vill ta bort aborträtten, tycker sexuella trakasserier är ok, vill sprida fler vapen mm…

  • gizmolina says:

   Jag hittar inspirasjon i tanken att ingenting är omöjligt. För precis som du skriver så står han för helt förfärliga saker och det finns ett enormt hat mot honom p.g.a. det men trots det så väljs han som USA´s president. Det är helt galet! men – det visar samtidigt att han lyckats förverkliga en dröm som ingen annan trodde på… och det tycker jag är inspirerande ! som sak. Det är inte hans person som inspirerar mig.

   Önskar dig en underbar dag Elisabeth! Kram! 🙂

 4. elisabeth says:

  Jag älskar att läsa din blogg för att du sprider kärlek och positiv energi!
  Det Trump gjort är raka motsatsen, han har spridit hat omkring sig. Jag är så ledsen att det visade sig vara framgångsrikt. Är det den världen vi vill leva i?

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för fina ord ang. min blogg! De värmer enormt! 🙂 Sen är det inte hans åsikter som inspirerar mig – det jag blir inspirerad av är att han lyckats förverkliga sin dröm – att bli president – trots att ingen trodde att det var möjligt !

   Njut din kväll och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 5. desssan says:

  Jag är i chock som alla andra men samtidigt så är jag inte förvånad,nu är det bara att vänta och se när SD vinner valet i sverige. Jag jämför dom inte men jag tycker båda valen är lika illa.

  • gizmolina says:

   Tack för att du delar dina tankar! Jag tycker också att det är enormt oroande med SD… så låt oss verkligen hoppas att de aldrig får styra vårt land.

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram! 🙂

 6. Karin says:

  Men åh! Du kan inte mena på allvar att denne mannen med en sjuklig kvinnosyn ( bland annat) ser sig rätten att ta kvinnor mellan benen och allt annat skit han står för. Inte är oroande och bakåtsträvande ??????????

  • gizmolina says:

   Ja, det är helt galet att han vunnit och jag föraktar självklart hans uttalanden om kvinnor men nu har trots allt det amerikanska folket valt honom som sin nya president och även om jag inte gillar det så tänker jag att vi får förlita oss på att detta inte behöver bli så illa som många befarar. Jag lägger inte min energi på att oroa mig idag. Istället inspireras jag att själv ta tag i mina egna drömmar!

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare! Kram! 🙂

 7. Titti says:

  Jag tycker att det känns hemsk. Allt det han står för…. tänk – det är mammor och pappor till allas våra döttrar som röstat på en man som tycker det är okej när dessa barn vuxit upp till uga kvinnor – tycket att det är o k e j att begå övergrepp på dem. “För att han är känd och rik” Fasansfullt. Kan tyvärr varken finna glädje eller inspiration i detta. Väntar bara på att nästa världskrig ska bryta ut.

  • gizmolina says:

   Tack för att du delar dina tankar Titti. Jag håller med dig om att det är väldigt mycket kring honom som är helt förfärligt. Och övergrepp på kvinnor, oavsett ålder, är så fasansfullt att jag inte har ord…. Låt oss hoppas att han visar en bättre bild av sig själv då han övertar posten som president.

   Önskar dig en fin dag! Kram! 🙂

 8. Kristin says:

  Enig med deg! Nytt trenger ikke være krise, det trengs faktisk nå og da. Og det er et flertall som stemte i USA enige i også.

  • gizmolina says:

   Så härligt att höra att det finns fler som tänker som mig! Förändring behöver precis som du skriver inte betyda katastrof.

   Önskar dig en underbar dag vidare Kerstin! Kram! 🙂

 9. Linda says:

  Mannen som visar världen att det är ok att ta på kvinnors kön och sen blir världens mäktigaste ledare. Vilka signaler ger det till den yngre generationen. Bete dig som ett arsel och lyckas hela vägen.

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig – det är helt förfärligt så låt oss hoppas att han visar större respekt för kvinnor i sin roll som president.

   Önskar dig en fin dag vidare Linda! Kram! 🙂

 10. Emma says:

  Jag önskar jag kände som du men nej, det här gäller ett ämbete som gör Trump mäktigast i världen. Jag har släktingar i USA som vittnar om vänner i olika minoriteter som är uppriktigt orolig för framtiden med denne man vid makten. En man som tycker kvinnor inte är lika mycket värda och vill bygga en mur mot Mexico? Nej det här känns bara skrämmande och ovisst.

  • gizmolina says:

   Tack för att du delar dina tankar Emma. Självklart känner många en oro idag, det är förståeligt. Förändring är läskigt. Och när dessutom han som ska genomföra förändringen har en märklig kvinnosyn och vill bygga mur, ja då väcker det mer känslor än någonsin…. Så låt oss hoppas att han överraskar oss, i positiv bemärkning, i sin roll som president!

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Kram! 🙂

 11. Karin says:

  Du verkar fast övertygad som en teflonpanna att han är OK trots sina uttalanden :/// märklig syn på din egen kön ? Du tycker det är bra med förändringar ???? Han kommer säkert att överraska oss var så säker .

  • gizmolina says:

   Så här är det: jag oroar mig inte så mycket i denna sak och jag föraktar s.j.ä.l.v.k.l.a.r.t. hans uttalanden om kvinnor men jag lägger inte min energi på att hålla fast vid de uttalandena. För nu står vi här, med Donald som president , och då kan vi bara hoppas, av hela våra hjärtan, att han överraskar oss i p.o.s.i.t.i.v. bemärkelse då han tillträder sin nya roll.

   Kram! 🙂

 12. Okej – jag hade hellre sett Clinton som president…jag hade ännu hellre sett Michelle Obama som president men nu är det ju som det är och när det sker ett demokratiskt val så är det ju faktiskt det här som befolkningen ville….och det får ju omvärlden ändå respektera!

  Sen är min tro att Trump skäller mer än han biter, jag tror (och hoppas) inte att allt han sagt blir sanning – det finns lagar som styr tex rätten att föra krig osv….jag tror inte vi behöver oroa oss för ett tredje världskrig osv….

  Så nej, jag oroar mig inte speciellt mkt – som vanligt oroar jag mig när saker är ett faktum istället för att oroa mig i förväg….för egentligen så vet vi ju inte hur Trump kommer vara som president!

  • gizmolina says:

   Tusen tack för att du delar dina tankar Charlotte! Vi tänker 100% lika! så Jag håller med dig i allt du skriver! 🙂 och precis som dig så tror jag att han skäller betydligt mer än han biter…

   Önskar dig en riktigt härlig kväll fylld av lyckliga stunder! Kram!

  • Titti says:

   Fast omvärlden här är större än vid tex val i Sverige. Vi är inte världsomspännande so USA är här. Vi i Sverige kommer att påverkas. Men vi fick inte vara med att välja.

   • Samtidigt vet ingen hur det kommer påverka Sverige- eller har du exempel?
    De förutspådde att världsbörserna skulle rasa, vilket de inte gjorde. De förutspådde även att ekonomin skulle rasa iom Brexit, ekonomin återhämtade sig på 11 dagar…. Trumps påverkan på Sverige tror jag blir relativt liten (jag ser inte direkt att det blev ngn Obama-effekt heller?) och oavsett så är han folkvald och det är ju faktiskt ingenting vi i sverige ska vara med och påverka….samma med SD, ‘an kan tycka vad man vill men att inte räkna med dem eller Trump är ett betydligt större hot mot demokratin- är de folkvalda så är de på precis den plats de ska vara!

    Sen tycker jag många drar för stora växlar av valet idag, Trump öppnade under sitt segertal upp för samarbeten- han måste ändå få en chans att visa vad han går för!

    • Titti says:

     Om jag läst rätt vill Trump dra USA ut ur NATO. Det ger Ryssland fri lejd in i Europa. Dollarn rasade. Börserna störtdök. Han vill att det ska bli svårare för utländska företag att verka i USA – det blir ett hårt slag för alla svenska företag som exporterar och säljer där.

     • Fast det stämmer väl ändå inte riktigt? Börsen rasade vid lunch och återhämtade sig sen, Stockholmsbörsen stängde på plus och samma med Nasdaq och Dow Jones och de flesta andra störa börserna, Japanska börsen gick dock ner med över 5%! Dollarn rasade inte heller, mot Euron tappade dollarn knappt 1% och inte heller de amerikanska räntorna påverkades jättemkt!

      Sen om Trump avslutar medlemskapet i Nato återstår ju att se!

      Som sagt, vi tycker olika men man bör inte haussa upp allt till mer negativt än det faktiskt är – Berxit tex påverkade världsekonomin betydligt mer än vad Trumps vinst gjorde 🙂

     • Och han sa ju i sitt vinsttal att “han välkomnade alla länder som vill samarbeta med USA”…så ja, då får man ju hoppas det är sant!

 13. Och att inte Clinton höll ett tacktal – det är verkligen katastrofdåligt!
  Nu ska det tydligen ske men vilken otroligt dålig förlorare!

  • gizmolina says:

   Ja men eller hur? Stackars alla de som stöttat henne och jobbat för henne, de fick bara gå hem… Om Trump förlorat och inte hållit tal så är jag övertygad om att det hade blivit ett väldigt hallå… Men nu var det Hillary och då pratar man inte så mycket om det. Lite märkligt om du frågar mig. Så – blir väldigt intressant att höra hennes tal om en stund!

 14. Helena says:

  Kommentarerna är bra exempel på att inställningen att alltid se allt från den ljusa sidan inte passar sig i alla sammanhang. Jag skulle inte påstå att presidentvalets resultat visar på att allt är möjligt, det visar snarare på hur långt man kan komma med pengar och utstuderade härskartekniker. Det är inte det minsta inspirerande!

  • Katarina says:

   Håller med helt. Det här visar att trots att man har gjort fruktansvärda, sexistiska övertramp, så kan man fortfarande bli världens mäktigaste man! Att allt uppenbarligen är möjligt, känns i detta fall helt vansinnigt och fel för mig.
   “Tell me again how rape and sexual assault accusations will ruin a mans career”….

 15. Ida says:

  Jag bor i Kanada & under den senaste tidens oroligheter i Europa har jag varit så glad för att jag har min lilla familj här – det har känts tryggt med ett hav mellan oss & alla våldsdåd. Dessvärre dog den känslan lite idag. Så nej, även om jag inte är överraskad så känner jag verkligen ingen kick i positiv bemärkelse idag. Snarare som om jag fått en riktigt kick så där så att luften går ur en.

 16. Sara says:

  Hur kan man utläsa “anything is possible” och finna inspiration ur detta- som skrivits ovan- detta passar faktiskt inte i alla sammanhang. Ska jag säga till min dotter “se Trump blev president- jag sa ju att allt du önskar kan du uppnå bara du vågar!” Även om du inte håller med i sak som du säger, och vi har inget annat val än att acceptera att han är numera president och vi kan hoppas att “det inte blir så illa”- best case scenario är att han inte får fritt spelrum med sina galna ideer och uttalanden och att han skäller mer än han biter. MEN denna man är inget annat än maktgalen person som cementerar polarisering och jag kommer aldrig sjunka så lågt att jag finner någon form av inspiration från en som honom. Inspireras du av Hitler också? Eller kommer du att inspireras av Jimmie Åkesson den dagen han blir Sveriges statsminister? Nej, vi skall inspireras av kärleksfulla personer med goda budskap och finna kraft i att vända skutan i det, vi behöver försäkra våra barn att vi kommer att skydda dem men nej – jag kommer inte respektera eller inspireras en person med hans värderingar. Amen.

  • Madeleine says:

   Tack Sara!
   Precis vad jag tänkte också! Tänk den dagen Jimmie blir statsminister, ska vi då tycka att det är hemskt med tanke på hans snedvridna åsikter, men ändå få en kick och inspireras av hur han har lyckats med sitt mål att hjärntvätta svenska folket och få makten? Nej tack! Sedan kan man självklart ha inställningen att vänta och se och försöka fortsätta se positivt på saker.

 17. Emma says:

  Alltså jag gillar din blogg och jag tror inte du menar illa med detta inlägg. MEN Trump:

  – tror att klimathotet är hittepå? Tro liksom. Så himla läskigt.
  – han vill försvåra/hindra kvinnor från att göra abort?
  – han vill inte att gaypersoner ska få gifta sig.
  – han har en fruktansvärd syn på kvinnor och invandrare.
  – han vill utförsäkra hur många som helst från sjukvården. Jag som jobbar som sjuksköterska mår illa av detta. Hur kan man tycka att nånting är viktigare än att folk ska ha rätt till en jämlik vård?l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *