Jag älskar lussekatter & julmust!


Så här såg det ut hos Baker Hansen vid Valkyriplass igår. Underbart ! Och jag köpte årets första.

Det är ju bara såååå GOTT med lussekatter tycker jag!  Och till min stora glädje så sa Johanna "mamma! mmmmm….!" när hon åt en igår 🙂


Jag älskar julmust !

Jag har bott i Norge i exakt 8 år nu och jag har aldrig någonsin sett att de selger svensk Julmust någonstans förren igår ! Gissa om jag blev HAPPY när jag såg den i kyldisken hos Baker Hansen ! Jag trodde knappt mina ögon 🙂  Julmust är ju bara sååå GOTT! och till er norska läsare: det är inte alls samma som den julebrus ni har här i Norge, så gå till Baker Hansen och köp och prova denna svenska "delikatess" ! 🙂

   
Titta vilken fin skyltning de hade gjort ! Det stod t.o.m att de selger "äkta svenska lussekatter" . Då undrar jag nyfiket hur de oäkta lussekatterna ser ut ?  😉

Här i Norge så selger man bara lussekatter på lucia så idag ska jag iväg och shoppa några nybakade för tyvärr blir det inget bakande här hemma den här helgen, men kanske nästa ?!

NJUT luciadagen mina kära bloggisar och ät så många lussekatter du bara orkar idag !

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “Jag älskar lussekatter & julmust!”

 1. Anna-Lena says:

  ÅH!!! Har de JULMUST! Nej jag har aldrig sett julmust heller! Lussebullar är väl oxå ganska ny företeelse?.. Måste rusa på Baker Hansen och se om de oxå har men det är väl bara Oslo!?.. 😉 Ha en skön Lucia

 2. Josefine says:

  Det som är de vanligaste som säljs i Norge är utan saffran med gurkmeja för färgens skull så de menar att de har saffran i sina! Puss och Happy Lucia din mobillösa dame 🙂

 3. Elin says:

  Mysigt, men de hade ju stavat fel på julmusten. Heter ju faktiskt apotekarNES inte apotekarENS om man ska vara noga!

 4. Jag håller med julmust och lussekatter kan man inte få nog av. Det MÅSTE vara Apotekarnes!! Trevlig Lucia på er alla!!

 5. smet says:

  hahaha fan va coolt :>

  och julmust på burk det har jag faktiskt inte sett förut..

 6. liv says:

  MMMMm gott med lussebullar 🙂 Jag & min "kombo" anna lyckades baka ett gäng häromdan. Smakar så gott & blir så himla juligt när man bakar 🙂 !

 7. Madelene(Landvetter) says:

  Hej du underbara.

  Hoppas att ni har haft en underbar dag och får en underbar kväll. Vi skall till min mans son han fyller 30år så det blir kalas och han är en jätte duktig kock så det blir god mat.(min man är 20år äldere än mig)så min Emma har en storebror på 30 och en stora syster på 25år så Emma är både faster och moster.Vad skall ni göra för nåt i kväll?Ha det så jätte bra.Kram Madelene

 8. Madeleine says:

  Hoppas ni får en mysig luciakväll och vilka härliga lussekattsbilder=)KRAMAR

  Ps: Får Johanna i sig av Hello Kitty kalendern;) Hoppas det!

 9. Linda says:

  Hahaha, så kul med äkta svenska lussebullar!!

 10. Sazsa says:

  Ingenting går upp mot lussekatter & julmust! Jag är nog beroende av det under juletider Haha

  Ha en superfin söndag!

 11. AnnaStina / Gizmolinas says:

  TACK för alla härliga kommentarer ! 🙂 Kul att höra att vi är fler som är beroende av både julmust och lussekatter i dessa juletider 😉 Jag måste ta och köra till Sverige en dag snart och köpa hem svensk julmat och mååååååååånga liter julmust ! 🙂

  Josefine-

  Så det är så de oäkta lussekatterna fungerar.. då ska jag se upp för dem ! 😉 Puss !

  Madeleine ( Landvetter )-

  Det som är så underbart med kärlek är att ålder inte har någon som helst betydelse ! 🙂 Hoppas firandet och helgen har varit riktigt trevlig och att du och din Emma får en mysig söndag ! Kram ! 🙂

  HAPPY advent vänner ! KRAMAR ! 🙂

 12. BAZE says:

  Varför finns det inte här i BErgen för 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *