JAG BLIR SÅ RÖRD…!

Glad lille-lördag mina kära vänner! 

Jag sitter här med tårar i ögonen för jag är så enormt rörd en så otroligt fin kommentar som jag fått ang. det jag skrev om Johannas skoltid… Speciellt nu efter att vi har haft ett par tuffa möten på skolan senaste dagarna i en sak och jag ser hur mycket det påverkar min älskade dotter som förtjänar att bli hörd, att mötas med respekt och som framförallt inte ska bli ifrågasatt då hon öppnar upp om jobbiga saker.  Att våga stå upp för sig själv i skolan, inför ledningen, borde hyllas! för jag vet hur många elever det är som går genom skoltiden utan att de vågar prata om jobbiga saker. De håller det hellre inom sig och mår dåligt i det tysta. Och det mina vänner är l.i.v.s.f.a.r.l.i.g.t. ! Så ni som jobbar inom skolan: premiera och ta vara på de elever som tar mod till sig och berättar om saker de upplevt. Se deras berättelser som gåvor för utan de kan ni inte forma vägen fram mot en bättre skolmiljö.  Eleverna är det värdefullaste en skola har och om någon inte trivs eller har upplevt något som får de att må dåligt så borde det ha prio 1. på agendan.

Jag skulle kunna sitta här och skriva om det här hela dagen för detta är något som ligger mig så enormt varmt om hjärtat. Och som idag tex så var jag på skolan på morgon och delade ut de “klasströjor” som jag har beställt till Johannas klass och då jag stod där i korridoren och mötte eleverna så tänkte jag på hur mycket ett “God Morgon!” kan betyda. Jag minns då jag jobbade på Mc.Donalds, jag var bara runt 17 år och de hade precis öppnat upp sin första restaurang här uppe i Luleå så det var väldigt coolt att få jobba där.  Och –   en av mina grundläggande kunskaper inom service lärde jag mig där! för på Mc.D. var det all in med det amerikanska sättet att jobba (vet inte hur det är idag, det här är som sagt några år sedan…) och jag älskade det! Det var tex en regel (!) att vi skulle hälsa alla med sitt namn! Så vi skulle säga “God Morgon Kalle!”, “God Kväll Zoe!” osv till alla kollegor varje gång vi mötte de.  Och hur trevligt låter inte det ?!?

Det där sitter kvar hos mig än idag och därför så blev jag så imponerad då vi besökte den skola som Johanna går på nu, då vi hade planer om att flytta hit, och rektorn satt nere vid entrén och hälsade på alla elever med namn ! “Hej Sara!”,  “Vad kul att se dig Alexander!” osv…  Jag trodde knappt mina öron!!! och kände att WOW! här ska min dotter gå !  Idag jobbar den rektorn som skolchef men tänk vilken skillnad hans personliga hälsningar gjorde! och vilket jobb att lära sig 470 elevers namn!  Jag hade nog svårt att komma ihåg kollegorna på Mc.D men jag gjorde det! för att hälsa med namn är inte bara väldigt artigt och trevligt, det gör dessutom att namnen sätter sig!  Och det namn jag kommer ihåg lite extra idag, det är det till Emilia om skrev kommentaren som genererade det här inlägget så från hjärtat: tusen miljoner TACK Emilia! 🙂

 

Tänkvärda ord till min älskade Johanna :

“For aller sterkest er du der inne hvor ingen står og heier.”

♥♥♥

 

Och SÅ bra första Eurovision Song Contest delfinalen var! Och så fantastiskt kul att Norge gick vidare! det är som de skriver i VG: Wolftastic !!! (jag sa till Johanna att jag tror att en av de är Tix! så lägger plötsligt NRK upp en sak där de filmar att han är i astronaut dräkten men den filmen är så klart bara för att skapa förvirring. Jag tror oavsett att han kan vara en av de 2 som sjunger…).  Sen känns det som att Ukraina redan är årets vinnare men blir oavsett väldigt underhållande att följa delfinal 2 + finalen på lördag. Vi behöver verkligen ESC och allt annat festligt nu så här maxar vi kvällarna och njuter choklad doppar jordgubbar och struntar i att det blir sena kvällar för livet ska njutas här och nu.

Såg du igår? Vad tyckte du?

Nu fångar vi den här dagen och fyller den med så mycket kärlek som vi bara kan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

61
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “JAG BLIR SÅ RÖRD…!”

  1. Lena says:

    Sitter och blir arg på dom som inte kan låta bli att kränka och mobba, helt horribelt. Tänk att med berått mod trycka ner en annan människa, gäller både i skolan och arbetslivet. STORT av Johanna att öppna upp sig och man hoppas att dom som kränker läser här och får ont i magen, eller ännu hellre deras föräldrar.

  2. Zorrokungen says:

    Ja extremt synd om din stackars dotter, fast undrade bara vem som fråga?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *