JAG MÅR ILLA!!!

Allmänt

Jag vaknade precis och som alltid så är bloggen det första jag går in på och när jag såg den obeskrivligt förfärliga kommentar som en Benedikte skrivit till mig blev jag klarvaken och så illamående att jag ville kräkas och gå ner till kontoret och avsluta min blogg.  Hur i helvete kan man skriva en så fruktansvärd kommentar??? Vad är det för sjuka människor som sitter och lägger tid på att mobba på nätet???  Jag har inte ord. Jag har självklart raderat det hon skrev.  När ni skriver elaka kommentarer om min dotter som är den absolut finaste som finns på denna jord så klickar det för mig. Johanna är helt UNIK. Kan med handen på hjärtat säga att det inte finns någon mer omtänksam, snäll, reflektert, mogen tjej.  Och jag kan för mitt liv inte förstå hur människor kan sitta och kasta ur sig vad som helst på nätet. Vad är det för värld vi lever vi??? och vad är det för värld våra älskade barn kommer att växa upp i??? Jag blir rädd. På riktigt.

Den senaste tiden har jag och Johanna haft massor med prat om sociala medier. Baksidorna, fördelarna, nackdelarna och allt positivt det för mig sig.   Att leva i värld där alla sitter och lägger upp skryt och perfekta bilder av sina liv, retuscherade bilder och ibland rena påhitt om hur de lever sina liv är ju egentligen bara hur hemskt och tragiskt som helst.  För en del lyckas sånt. Som tex för Isabella Löwengrip som levde ett påhittat liv på nätet från då hon var 14 år men det är ju långt ifrån alla som får sånt att bli en miljonindustri. De flesta blir istället psykiskt utmattade och sjuka av att lägga all sin energi på att vara något som de inte är.

Och vi föräldrar har ett ENORMT stort ansvar i vilken sociala medier värld våra barn lever i.  Vet du som sitter där nu och läser min blogg vilket liv ditt barn lever på nätet? på riktigt? Ser du alla inlägg? vet du vilka deras kontakter de lagt till på Snap är? Följer du upp alla hemska saker de kan lägga ut som tex listor där de ska poängsätta sina vänner eller skriva vilka av sina vänner de skulle kunna låta dö på en öde ö?  Det är verkligen helt sjukt vad som snurrar runt i våra barns telefoner och det verkar inte ha något stopp…  Och ovanpå dessa förfärliga listor som skickas mellan vänner så sitter de dessutom och ser var alla vänner befinner sig och med vem?! Inte undra på att många unga mår dåligt idag då en vän ena dagen kan säga att de ska vara med någon nästa dag också ser de sedan på Snap att den vännen de ska vara med lagt ut att den inte har någon att vara med nästa dag?  Vi föräldrar måste verkligen följa med på sånt här. Framför allt nu inför skolstarten då många går runt med en klump i magen inför allt nytt som väntar…  Samtidigt som de sitter och tittar på en sin telefon där de kanske är på sista plats på en väns kompislista…

Jag är SÅ obeskrivligt lycklig, glad, tacksam & stolt över att Johanna alltid tagit 100% avstånd för alla dessa förfärliga listor, kedjebrev och gud vet vad som snurrar runt. Hon hatar de och skulle aldrig i hela sitt liv komma på att sitta och göra en lista över vilka vänner som är mer värda än andra. Hon är för bra för sånt och hon har inget behov av att söka bekräftelse av hur bra vän hon är jämfört med andra vänner. Hon ser igenom falska “spel” online av människor med ett kallt hjärta och hon kan läsa människor precis lika bra som mig. Det är en egenskap som är fantastiskt att ha med sig. Vi känner båda av energier i ett rum, hos en vän, på 1 sekund och oftast har vi 100% rätt i en känsla vi får om något inte är helt som det ska i någon relation…

Jag känner att jag behöver andas i dag.  Så p.g.a. denna Benedikte (som helt säkert heter något annat, det har alla som skrivit hat till mig genom åren gjort…) så blir det inga härligt inspirerande Oslo inlägg som jag varit så pepp på att visa er. Jävla skit alltså. Vissa dagar hatar jag allt som har med sociala medier att göra och vill gå tillbaka till det liv vi hade innan instagram, snap & bloggar… Då vi hade en telefon hemma som satt fast i väggen och telefonkiosker på stan och inte kunde se vad alla sitter och äter till frukost…

Nu ska jag njuta sommarlovets sista weekend tillsammans med den som betyder mest för mig i hela världen: min älskade Johanna Alexandra. Och du,  jag tror på karma: What goes around comes around… så behandla ALLTID andra så som du själv vill bli behandlad. Amen.

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 27 Comments

27 responses to “JAG MÅR ILLA!!!”

 1. Pia says:

  Vissa mänskor alltså…Har man inget trevligt/snällt att säga ska man hålla käft! (på riktig finlandssvenska ;)Speciellt på nätet. Förstår att du är arg, speciellt med tanke på att någon liten själ gett sig på Johanna. Såg inte kommentaren, men bra att du raderar.Har alltid upplevt att din blogg varit ett positivitetspiller, du försöker inte göra vardagen att se instagram-friendly ut, utan tycker du ger en glad och positiv bild av dig själv och din vardag.
  Kram från Finland!

  • Åh nu gråter jag…. tårarna trillar av tacksamhet över att det finns så fina människor som dig där ute. Tusen miljoner TACK för din feedback. You made my morning!!!!!!

   Önskar dig en kärleksfull weekend! Stor tacksam kram!

 2. A-L says:

  Jag blir på riktigt ledsen för din/ er skull. Nu hann jag aldrig läsa den aktuella kommentaren, men hoppas att du kan borsta av dig det negativa energi den spred och hitta positiv energi igen.

  Vi som följt din blogg ett tag VET att både du och Johanna verkar ha ett hjärta av guld. Och stör man sig på er livsstil, då är det bara att ge sjutton i att läsa din blogg. Hur svårt ska det va’?

  Kom ihåg att vi är många här inne, som läser din blogg. Blir inspirerade och uppskattar dig för den du är!

  En varm peppande kram från ett mulet Gävle

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Nu har jag inte heller läst kommentaren. Men blir så ledsen för er skull. Så trist och onödigt. Hoppas ni trots allt får en riktigt fin dag tillsammans stooor kram

 4. Susanne says:

  Jag förstår inte vad folk får ut av att snacka skit och klanka ner på andra, varken irl eller i sociala medier. Hur man som vuxen dessutom kan ge sig på ett barn…jag finner inte ord.

  Hoppas du kan lägga detta bakom dig och att du och din dotter får en riktigt härlig helg tillsammans! Du ska veta att du förgyller mina dagar med den inspiration och värme du sprider. Kram!

 5. De says:

  Så bra att du säger ifrån! Inte ok någonstans! Vet inte vad hon skrev men förstår att det inte var ngt bra. Hoppas du kan ladda om och få en underbar helg ändå! Kram kram!

 6. Jonas says:

  Små människor försöker alltid skriva i för stora ord.

  Du och din familj är bland de finaste jag vet. Förmodligen långt från alla normer och fack som människor gärna vill sätta oss i men alltid med omsorg och respekt för andra. Glad att ha dig som vän.

  Kram!

 7. Christina says:

  Ja den kommentaren som skrevs var riktigt gräslig och det skrev jag i den hemska personens kommentar.
  Du och Johanna verkar vara två så otroligt fina personligheter. Fortsätt att vara som ni är och skit i elaka människor, det slår alltid tillbaka till dem på något sätt tror jag.
  Kram till er bägge!

 8. Lotta says:

  Tycker det är fruktansvärt hur folk kan bete sig bakom sin skärm och med ett tangentbord. Som att det skulle ge någon rätten att kommentera hur andra är/ser ut. Kan du inte säga det du vill säga ansikte mot ansikte kan du vara tyst. Usch!
  Vi har alltid tjatat på våra barn att *om du inte kan skriva det på en lapp och sätta upp det på Ica och står för det, du ska du inte skriva något alls*. Min son skrev i tidig ålder en lapp och satte på sin dörr *har du inget snällt att säga kan du gå*.
  Jag hoppas att karma träffar denna person riktigt hårt – tror också på karma nämligen.
  Och så hoppas jag du kan känna kärleken från oss som bryr oss och tycker om er och hitta kraft i att få en härlig solskenshelg. En massa kramar till er

 9. Jag blev så ledsen när jag läste det här inlägget. Jag tänker alltid att det inte är så konstigt att barn mobbar barn. Jag menar, vi vuxna är ju inte alls bättre. Barnen ser ju bara hur vuxna beter sig och tar efter. Det är en galen värld vi lever i. Förstår inte varför det är så svårt att behandla andra med respekt. Kram på dig och din dotter <3

 10. Lis says:

  Bra att du säger ifrån. Men snälla snälla sluta inte blogga. Dina blogginlägg är så inspirererande och gör mig glad
  Går in flera gånger per dag för att se om du uppdaterat. Har följt din blogg i flera år. Styrkekramar

 11. Lis says:

  Bra att du säger ifrån. Men snälla snälla sluta inte blogga. Dina blogginlägg är så inspirererande och gör mig glad
  Går in flera gånger per dag för att se om du uppdaterat. Har följt din blogg i flera år. Styrkekramar till dig och Johanna

 12. Camilla says:

  Skjønner ikke hva folk tenker på. Helt enig i det du skriver om SoMe – og elsker bloggen din! Ønsker deg en fin dag og god helg! C.

 13. Elin says:

  Også helt sjokkert over hva folk kan finne på å skrive – så kommentaren før du slettet den og vurderte om jeg skulle maile deg med beskjed! Kanskje du skal ha forhåndsgodkjenning på kommentarer? Men du vil jo likevel se dem…

  Håper helgen blir mange ganger bedre enn starten på dagen! Stor klem fra Oslo

 14. Anna says:

  Blir så ledsen när jag läser detta.
  Det som jag anser göra både dig och Johanna unika är att ni båda är så oerhört vackra människor både på utsidan och insidan. Ni är modiga, smarta, coola och beundransvärda. Tänk om fler människor och familjer i världen kunde lära utav er. Bästa ni.

  All kärlek till dig och Johanna
  Kram Anna

 15. Caroline says:

  Stor varm peppkram! Försök ruska av dig vad denna typ skrivit. För det har noll och ingen mening. Hennes sk åsikter är inte viktiga. Alls faktiskt.

  Fortsätt med dina härliga positiva inlägg!
  ❤️❤️❤️

 16. Pia says:

  Tyvärr är det väl något alla som bloggar och har kommentafält får uppleva någon gång.
  Egentligen är det att vara stark ta bort kommentaren och låtsa som det regn ar för det är reaktioner personen vill ha. Och ofta är det inget personligt mot den personen som driver bloggen utan bara en personen som mår dåligt som behöver avreagera sig.

  Hoppas det var en engångsgrej som inte upprepas så du fortsätter att var ditt härliga jag (tillsammans med din fina familj).

  Ha en extra härlig sista sommarlovshelg KRAM

 17. Anna-Karin says:

  Många Kramar ♥️

 18. Lisa says:

  Åh, jag blev så ledsen när jag läste ditt inlägg. Och lite rädd för vilken värld mina barn ska växa upp i. Och tack för att du berättar om detta och gör oss andra föräldrar uppmärksamma på att det finns. Jag hade ingen aning…. Så tack!
  Stor kram från mig till dig!

 19. Elisabeth Kildalsen Lorentzen says:

  Helt forferdelig å lese, vet ikke hva som ble skrevet, men kan ikke være bra. Drit i nettmobbere de må ha det helt forferdelig med seg selv! Stå på og legg ut 100 innlegg om dagen, du er tøffest❤️❤️❤️

  Stor klem fra Tromsø!

 20. Karin says:

  Jag har inte läst kommentaren men förstår att det är en sjuk missunsam och feg person som skrivit. Hur kan man ge sig på ett barn? Både du och din dotter är fina på både utsidan och insidan. Johanna verkar vara självständig, snäll, omtänksam och social. Jag tror att det är en “liten skit” som inte kan glädjas med/av andra. Jag läser din blogg för att du inspirerar och är så ärlig i det du skriver.
  Massor av kramar från Karin

 21. Anna Elf says:

  Ställa mig till övriga och skickar massor med kärlek till er. Sååå osmakligt att ge sig på ett barn. Vuxna med så klart men barn är ju ännu mer värnlösa. Stå på er och jag citerar Michelle Obama som sa “When they go low, we go high”.

 22. Lisa T says:

  Här kommer pepp och kärlekskramar!
  Hoppas att du kan skaka av dig kommentaren, avundsjuka är precis som det låter, en sjuka! Jag hoppas att vi som skriver här väger upp det dåliga (vi är så många fler;) och att du aldrig slutar blogga på grund av ngn annan, var precis som du är, du är fantastiskt! många många kramar ❤️

 23. Emma says:

  Jag har läst bloggen länge och tycker både du och din dotter verkar ha hjärtat på rätt ställe och härliga! Läste inte kommentaren men beklagar den. Jobbar som sjuksköterska och det är inte klokt va man stöter på för folk och beteenden ibland- kanske va personen som skrev påverkad eller sjuk. Hursomhelst- inte okej.

  Skickar lite kärlek och pepp!!!!!

 24. Nina says:

  Skickar kärlek och pepp till dig. En hemsk kommentar får inte förstöra ditt mood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *