JOHANNAS 6-ÅRS KALAS.

Allmänt

Jag målade en 6:a på en vit tee till kalaset med textilfärg (ett tips!)….

Nu ska jag, bättre sent än aldrig, och på mångas begäran blogga pics från Johannas 6-års kalas !

Men, tyvärr så måste jag göra er som hoppats på dukningstips  besvikna. Jag hade det minst sagt lite hektiskt den dagen (och dagarna före…) så det blev långt ifrån den wow-dukning som jag önskat. Det är bara att konstatera att man inte alltid hinner allt.  Huvudsaken var oavsett att J fick det som hon ville ha det för det var ju hennes dag ! 🙂   Och någon snygg Barbie tårta ville hon absolut inte ha, istället var det en helt enkel chokladtårta med rosa + vita hjärte strössel på som stod på önskelistan och för att i alla fall göra den liiite festligare så köpte jag en kakform som såg ut som en prinsessevagn.

.…och matchade den med en tyllkjol (shoppad på H&M för länge sen), tiara från Disney store i Cph och high-heels från Accessorize.

Vi startade med en “öppna-presenter-lek” på J´s begäran. Den går ut på att jag spelar musik på cd´n och J får stå i mitten (kompisarna sitter i en ring runt) också snurrar hon runt samtidigt som hon pekar med handen och den hon pekar på då jag stoppar musiken är den hon ska öppna presenten från. 

Se så f.i.n.t. paket!  En idé att stjäla ! Glittriga tjocka ark (de som bokstaverna är klippta från) finns bl.a. att shoppa hos Panduro Hobby. 

Tips på presenter till tjej på 6 år:  Disney Magic Mirror spel,  Barbie ting (jet-ski, häst, bil osv…), sminkbord,  pysselting, skolsaker (fina pennor, sudd, penal, notatböcker osv.)….

Efter present-öppningen så presenterade jag dagens SURPRISE : Bente !  Och inte ens Johanna visste varför hon var där ?  så det var xtra kul !  Bente hittade jag då jag googlade på nett efter någon som kunde komma och göra ansiktsmålning på girlsen (Johanna ä.l.s.k.a.r. ansiktsmålning) och jag hade sån tur att hon var ledig och kunde denna söndag !

Det är ju alltid en chansning att boka någon från nett som man inte har någon som helst referens på men Bente visade sig vara en succé !  Hon var så ödmjuk och söt och girlsen fick välja motiv från en “menytavla” som hon hade med sig med pics av olika målningar.   

Bente satte igång att måla Johanna först, innan barnen spiste, och sen tog hon dem en efter en. Att måla 5 girls tog ca 2 timmar och det var så mysigt för dem att se på då de andra blev målade.

Hörde jag ansiktsmålning

Jag passade så klart på att få målning jag också och för att vara helt ärlig så tyckte jag att den blev så cool att jag skulle kunna tänka mig att gå ut med en sån på byn  😉

 Om du funderar på att köra ansiktsmålning på något kalas så kan jag v.a.r.m.t. rekommendera Bente. Hon var den bästa

När kidsen väntade på sin tur att få ansiktsmålning så körde jag en parallell aktivitet: t-shirt painting!  de måla varsin tröja !  Jag hade köpt sjabloner + textilfärg på Panduro Hobby och vita långärmade tröjor på H&M som de fick gå loss på.  Det var en riktigt uppskattad aktivitet och alla gjorde SÅ fina tröjor som blev ett kul minne från kalaset.

Också åt de så klart också !  Bl.a. dessa super c.u.t.e. cupcakes som en av mina fina kunder i butiken bakat (super duper snällt V !!) . Hon bakar som hobby och det gör hennes syster också. (kolla in hennes fantastiska bakverk. Man dör!).

Johanna var v.ä.l.d.i.g.t. bestämd på att hon skulle ha pinjata på sitt kalas. Jag förstår fortfarande inte helt vart hon fått det ifrån ? Men hur som helst: den blev s.u.c.c.é. !!  så – jag kan verkligen rekommendera att köra en sån om du ska fixa kalas. Kidsen älskade när godisarna regnade ner….! It´s very amercian style 😉 

Vi avslutade kalaset efter ca 3 timmar med en liten enkel skattjakt på gården (istället för fiskdamm) också fick de så klart varsin ballong.  I påsarna gömde sig godis, prinsesse tatueringar och ett rosa lipgloss armband.

Nu väntar snart ytterligare ett kalas med klasskompisarna (vi väntade med att bjuda dem p.g.a. att J började skolan på måndagen och fyllde på tisdagen)  men sen dröjer det ett tag till nästa. I alla fall för Johanna… Jag älskar verkligen födelsedagar så nu ser jag fram emot min! 😉

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “JOHANNAS 6-ÅRS KALAS.”

 1. Jennifer says:

  Roligt med kalas och vilken fantastisk överraskning, kan tänka mig att det var uppskattat :).
  Kram Jennifer

 2. fru Svensson says:

  Och i morgon är det dags för kalas hos er igen 😉 Sov Gott nu

 3. Mimmi says:

  Åh vilket härligt kalas, och vilka fina ansiktsmålningar tjejerna fick 🙂
  Underbara bilder !!
  Ha en fin start på den nya veckan, och ett stort GRATTIS till dig på din födelsedag Anna-Stina.
  Kramar

 4. Emõke says:

  Wow vilket kalas du årdnat!! Vilken fantastisk mamma du är! STORT grattis till stora Johanna 🙂

 5. fru Svensson says:

  Många Goa GrattisKramar till dig Vännen på din dag från oss alla.
  Ansiktsmålningarna var nog de finaste jag sett,och vilka fina tröjor 😉
  Underbart kalas förstår jag.
  Hoppas din dag nu blir solig och lite mindre hektisk. Kram

 6. WOW vilket underbart kalas du har fixar med.Vad skoj med ansiktsmålning.Vad fina alla tjejerna blev.Fina tröjor till tjejerna 😉 .Bara så himla härligt kalas.Stort grattis till stora söta JOHANNA ;)Kramar

 7. anna says:

  Vem bryr sig om dukningen när du ordnat så mkt roligt till tjejerna!! superfint kalas! Johanna kan skratta sig lycklig med en sån fantastisk mamma. You go girl ;))))
  Älskar själv att fixa kalas till mina kids så detta var jättekul att se. Ska nog ge mig på att ha ansiktsmålning jag med då jag faktiskt gått sminkskola och allt ha,ha. Tröjorna blev superfina de med, ja allt som vanligt då ;).

 8. Kristine says:

  WOW!
  IMPONERT,både jeg og min 6-årige jente.

  Ser helt fantastisk ut!
  Nydelig ansiktsmaling:)
  Du er ei flott mamma!Du har så mange flotte og gode ideer. TAKK!
  Likte veldig godt t-shortene også1

  Flott bilde av alle jentene med ballonger!

  KLEM Kristine:)

 9. MiaC says:

  Vilka fina prinsessor och vad duktig hon som målade dem var, de blev ju super fina =) Vilka bra tips på aktiviteter du lämnade… typiskt att jag precis i helgen hade kalas för min 6-åring… men nästa år då du =) Kram på dig.

 10. Annica says:

  Vilka bra tips!! Och du som inte tyckte att du hunnit fixa det du skul….:) Måste ha varit uppskattat av både Johanna och hennes kompisar 🙂

 11. MARIAHS says:

  Dette var herlige bilder fra din datters selskap. Så herlige din datter er..:) Så mye kjekt ,og får en fin ansiktsmaling hun malte både på barna og deg:)
  T-skjorte maling var jo en artig ide:)
  Hvor har du handlet dette?
  Stempler,skjorter,maling,..?
  Takk for titten og inspirasjon.

 12. Sofia says:

  Åh vilket underbart kalas. Nu fick jag lite inspiration till min dotters kalas om en månad:)
  Så fina ansiktsmålningar och att de fick måla varsin tröja var en super rolig ide och vilket roligt minne att ha kvar:)
  Kramar Sofia

 13. sofie says:

  Vilket underbart kalas, du är verkligen super duktig på att fixa och dona! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *