Johanna berättar om sin dag!

Allmänt


Jag älskar att dricka ur eget glas nu. Men mamma säger hela tiden att det är farligt att dricka ur "riktiga glas" (hon menar att jag ska dricka ur plastglas)  så jag är jätte försiktig 🙂  Bilden är från idag då vi åt frukost / lunch på Nai Harn Beach. Där tycker jag att det är jätte mysigt att vara!

Phuket kl.02.40, natt mot torsdag.

Jag vaknade runt k. 08 idag.Det har blivit min nya tid efter att jag börjat vara vaken lite längre på kvällarna. Men mamma försöker lägga mig tidigt, runt kl. 19-19.30, men även om jag är trött då så är det så kul att leka så jag håller mig vaken 😉

Det första jag gör på morgonen är att jag ber mamma sätta på min favorit dvd (TACK! Kim, My & Co ! jag har nästan tittat sönder dvd´n jag fick av er! jag älskar den!)  och att leka med mina leksaker. Favoriterna just nu är ett piano som spelar HÖG musik & gör en massa ljud (som mamma köpt till mig här i Thailand) och alla mina pussel. Sen bläddrar jag gärna i mina böcker också. Favorit boken är "Ella leker inne", den har jag nästan bläddrat sönder 😉

Idag gick tiden lite fort på morgon för mamma skulle rulla håret (fast vi skulle till stranden!) så det blev lite stress till badbussen som gick kl. 10.30. Mamma bar mig hela vägen till bussen och drog vagnen med strandväskan i i den andra handen och hon såg faktiskt lite svettig ut för det är jätte varmt här nu, typ +40 grader på dagarna.

Men vi hann i alla fall med bussen, det gör vi alltid 🙂

När vi kom till stranden så mötte jag direkt en av de Thai tjejer jag brukar leka med och jag blev jätte glad! Så jag lekte med henne och en till tjen en stund och sen åt mamma frukost och jag åt lunch. Jag åt "fried rice with chicken" men helst äte jag bara gurkan och dricker en massa vatten.


Här leker jag med mina Thai kompisar. Jag pekar på några jätte söta små kattungar som sprang omkring 🙂


Jag drack massor med vatten ur flaskan också och varje gång jag gör det skrattar min mamma och säger att jag ser så "vuxen ut".

Sen lekte jag i sanden och sen, runt kl.13 sov jag min "nap" och då fick mamma lyxig egentid och kunde ligga och sola. Det vet jag att hon tyckte om! 😉 

När vi skulle gå och köpa glass så ramlade jag och slog mig jätte mycket så jag blev ledsen. Och nu har jag stora märken i halva ansiktet men mamma har smörjt in dem med skön salva och säger att de snart går bort.

Vi åkte hem från stranden kl. 16 och då vi kom till resorten igen så var Princess och hennes bror i poolen så då badade jag med dem. Vi sköt varandra med vattenpistoler och vi lekte med mina badleksaker och vi hade jätte kul! Också fick jag lite chips också, det tycker jag är salt och gott i värmen 🙂


Jag älskar att sitta och leka i sanden. Speciellt gillar jag min vattenkanna och den får mamma gå ner till havet och fylla 110 gånger när vi är på stranden 🙂 Hon är snäll. Tyvärr var mammas kamera tom för batteri då vi kom hem till resorten så hon kunde inte fota då jag badade med Princess och hennes bror.

Efter ett tag sa mamma att vi måste gå hem och äta middag så då gjorde vi det och sen var jag jätte busig hela kvällen och ville inte alls sova när mamma ville det men mamma var jätte trött så hon somnade före mig. Men jag väckte henne igen genom att klappa henne på armen och då vaknade hon 🙂

Vid kl. 21 somnade jag mot mamma i soffan och det tyckte jag var jätte mysigt.

Nu när jag ligger och sover vet jag att mamma sitter och bloggar för det tycker hon är så kul också vill hon så gärna att alla andra i familjen hemma i Sverige (+ våra vänner och alla ni andra som läser bloggen) ska få följa min utveckling för hon säger att jag växer så fort nu. Jag pratar tex jätte mycket men mamma verkar inte förstå allt jag säger? Jag försöker lära mig fler ord. Ett nytt ord jag kan är "katt" också säger jag "bye bye" på engelska också. Det tycker jag är kul 🙂

Nu måste min mamma gå och sova så att hon orkar leka med mig imorgon för nu är det bara hon och jag som är här. Pappa är hemma i Norge och jobbar och jag pratar med honom i telefon varje dag 🙂

God natt & Sov Gott, vi ses imorgon igen! ♥

1
Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “Johanna berättar om sin dag!”

 1. Therese says:

  Det där vill vi ha mer av! Mysigt att läsa 🙂 God natt ♥

 2. Rebecca says:

  Vilket paradis! Hur mysigt som helst!

 3. caroline says:

  ååh,så søtt <3

 4. Gizmo-Thea says:

  Så utrolig søtt med Prinsesse Johanna sin versjon av dagen<3

  Take care søte Anna-Stina og Johanna:)

  Klemmer fra Thea

 5. Linn says:

  Johanna – vilken going du ÄR! Förstår att mamma är stolt över dig 🙂

 6. josefine says:

  Perfekt efter alla mina frågor igårkvæll 🙂 Skønt att du ær lika positiv som Mamma gumman 🙂 Puss

 7. Kul att läsa ur Johannas perspektiv. 🙂

 8. Karolina N says:

  Supermysigt skrivet, trevlig läsning Johanna bjuder på idag! Kram!

 9. Karin says:

  Vilket sött inlägg!!

 10. Emma says:

  Vad roligt att du berättad om din dag för oss lilla Johanna! Rolig läsning. Kram Emma

 11. anette says:

  Hej Johanna!!

  Johanna hälsar till dig…hon som gav dig den dära pluppen till foppatoffeln.

  Ha det så skönt i värmen!!

  Familjen hälsar.

  /Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *