Johanna har fått en “storebror”!


Söta Darwin Alexander, 7 år, från Ecuador.

När vi kom hem från Thailand så stod den här bilden och väntade på oss på öppnaspisen. Killen på bilden heter Alexander, är 7 år och han är vårt nya fadderbarn ! 🙂

Jag har haft ett fadderbarn i Ecuador genom Plan i väldigt många år men för kanske ca 6 år sedan så hade tjejen blivit så stor att hon inte längre var en del av Plans arbete så mitt fadderskap upphörde. Sen har jag inte haft någon ny.

Men då jag frågade Heidi – vår ängel som tagit hand om både vår lägenhet och Gucci (katten) då vi varit bortresta – vad vi kan ge henne som tack? Så svarade hon "ett fadderbarn" och det är bara Heidi som önskar något så fint! och självklart ville vi uppfylla hennes önskan 🙂

Så – nu har Johanna blivit "lillasyster" och vi har fått en söt kille i Ecuador att följa i åren som kommer.

Jag (och JIG ) tycker att det känns fantastiskt att kunna bidra till att ett barn får det lite bättre också blir det kul för Johanna att följa sin "brors" liv i en helt annan del av världen  🙂

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “Johanna har fått en “storebror”!”

 1. Vilken fin tanke av henne och vad bra gjort av er!

 2. Vilken fin gest 🙂

 3. Josefine,Blekinge says:

  Jag funderar också på att skaffa ett fadderbarn, men det har inte blivit av. Tycker att vi i västvärlden som (de allra flesta iaf!) har det väldigt bra jämfört med många andra – vi bör/ska göra vad vi kan för att andra ska få det lite bättre. Inte bara för att döva vårt eget ev. dåliga samvete, utan för att vi vill göra det för någon annans skull.

  Själv är jag aktiv som frivillig inom Röda Korsets flyktinggrupp där vi hjälper flyktingar att skriva överklagandet gällande asyl, efterforska deras saknade anhöriga etc. Det ger mig jättemycket tillbaka, även om man tyvärr inte alltid lyckas med alla ärenden.

  Senast för en halvtimme sedan var det en man som ringde: han har varit i Sverige i 8 år, har jobb, kan språket etc. Imorgon ska han infinna sig på polisstationen för att skickas tillbaka till Irak… Jag blir så ledsen, och uppskattar mitt eget liv i Sverige ännu mer.

  Jag kan känna mig trygg och jag kan skapa en bra miljö för min lilla bebis (som jag satt och ammande vid samtalet, därav att jag blev så känslosam kanske…), men det kan inte han…

  Ett långt och kanske irrelevant inlägg blev det här! : )

  Tack för en bra blogg!!

 4. Sara says:

  Det var den finaste önskning jag har hört. Vilken underbar människa som önskar att andra människor får det bättre!

 5. LinnM says:

  gulligt av henne att önska sig det och kul för er att kunna bidra till att denna söta kille får ett bättre liv och att ni får följa det. Det finns så många organisationer jag vill skänka pengar till och vara fadder osv, men i nuläget har jag valt att stödja läkare utan gränser. Hoppas du får en fin dag! kram

 6. Madelene says:

  En jätte fin tanke

  Kram Madelene(Landvetter)

 7. Jag har fadderbarn i Filipinerna! 🙂

 8. Michelle says:

  Min familj har ett fadderbarn i Afrika. Det känns bra att kunna bidra med något. I gengäld får man ju brev och kärlek tillbaka 🙂 Vore toppen att få åka och hälsa på någon gång.

 9. Hanna says:

  jätte fin tanke:) funderar själv på att skaffa ett fadderbarn..:) Hoppas du få en trevlig kväll 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *