JOHANNAS 8-ÅRS KALAS.

Torsdag 21 augusti.  Lugnet före stormen…

begäran kommer nu äntligen bilder från Johannas k.a.l.a.s.!

Jag ville helst arrangera kalaset på helgen, mitt på dagen på lördag, men i år insisterade Johanna på att ha kalaset på sin dag, direkt efter skolan/AKS eftersom hon av erfarenhet vet att många väljer att resa bort / på hytta på helgen (hon är så klok mitt hjärta) så – vi hade kalaset på hennes 8 års dag, den 21 augusti. Vi hade bjudit alla girls i klassen + några från parallellklassen så det var 15 söta girls som jag hämtade på AKS strax efter kl.16 och sen gick de kommande 2,5 timmarna i raketfart kan jag lova. I alla fall för mig som var enda vuxna på plats. Oh my som jag fick jobba! men vad gör vi inte för de små?  och eftersom det är såååå vansinnigt kul med kalas så gick det som en dans, även om jag önskar att jag haft typ 4 till armar… 😉

Det var föresten inte helt lätt att komma på vad vi skulle ha för happening på kalset i år? för vi har kört trollkar då Johanna fyllde 5 och 7 och ansiktsmålning då hon fyllde 6 så vi var inne på Dj / disco i hagen/ute på gården men eftersom vädret var lite ostabilt så vågade vi inte utgå från att vi kunde vara ute så, i år blev det fotoshoot (med J´s nya polariodkamera) och sukkerspinn (vi hade pinata förra året + på sommarfesten i skolan så kändes som att de precis gjort det) 2 lyckade happenings som kompleterade varandra perfekt!

Jag hade med mig en härlig ballongbukett då jag hämtade och Johanna hade bytt om då jag kom. Hon ville absolut ha på sig samma underbara bling-bling klänning som förra året. Den är en klar f.a.v.o.r.i.t. och någon finare är ju svårt att hitta…! (kommer från Soup Store). Det fina med att hämta med en ballongbukett i handen var att alla såg mig då jag kom, så jag slapp springa runt och söka

Det var inte helt lätt att få plats till 16 girls runt bordet (ja, de skulle varit 16 men en blev sjuk precis innan) men det gick efter en djupdykning in i vår källarbod där jag sökte fram både fler stolar och en sittbänk som hade gömt sig bakom julgranar och ett gäng resväskor för den hade inte varit framme på ett par år. Snacka om svettigt projekt! 😉 

Insåg att 16 barn är m.a.x. vad som får plats hos oss runt bordet och det blev trångt med 3 på varje kortsida men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Knipsade som tur var några bilder av dukningen innan girlsen stormade in. Gick som sagt all in för färg i år och kryddade med söta partyhattar och coola sugrör. Och till er som är nyfikna på var ni får tag i alla detaljer så kommer här snabb info: papptallrikar + sugrör + rosa plastbestick shoppade jag i Luleå på Lagerhaus, servetter + 2-vånings kakefatet Kremmerhuset, hattarna kommer från Rice och jag hittade dem hos Riktige Leker, drickflaskorna är egentligen vaser och kommer från IKEA och jag har pimpat dem med stickers från Panduro Hobby.

Min plan var att starta med pølser och att vi sen skulle gå ut och köra presentöppningen i hagen/trädgården, men –  Johanna kunde inte hålla sig från att öppna paketen d.i.r.e.k.t., på golvet inne, och det var ju hennes dag så, så fick det bli (men jag önskar fortarande att de suttit där ute i gräset under sänghimmeln som jag skulle ha hängt upp i trädet…. men allt blir inte alltid som man tänkt sig…).   Jag körde igång hög bra disco musik och Johanna snurrade och pekade med handen, när jag stoppade musiken så öppnade hon paketet till den hon pekade på just precis då.  Hon fick massor av pysselting, dvd, Monster High docka, duschcreme, lipgloss, bok etc.

Jag valde att lägga besticken i en burk, istället för vid varje tallrik,  så fick de som önskade det ta själva. Ett tips! till er som fixar kalas för det visade sig att de flesta inte tog några bestick så nu har vi kvar dem till någon annan fest…  

Efter presentöppningen så var alla väldigt klara för pølse + lompe/bröd och det var då jag insåg att jag hade ALLT för få armar. (jag trodde att JIG skulle komma hem men han blev kvar på jobbet så jag körde kalset helt själv…festligt…). Jag sprang runt och serverade korv och läsk och lemonade och ännu mer korv i full fart… och på något mirakulöst sätt så gick det riktigt bra.

Har ni kalas eller?  Ha, ha.

Johanna klänning matchade den fina 8-ballongen & discokulan som dagen till ära fick hänga i dörröppningen.

Hattarna och sugrören blev verkligen riktigt kul detaljer och de där chokladbollarna, som är Johannas favoriter, hade vi med oss hem från Sverige. Oh yes, de har flygit med oss Luleå – Stockholm – Oslo och tack vare fantastisk SAS personal så höll sig fina heeela vägen till Johanna kalas.

När alla hade ätit klart så fick girlsen gå och leka en liten stund medan jag dukade av ketchup, rostad løk, tallrikar etc. och dukade fram nya glammiga papptallrikar, fräscha servetter, godis, muffins, kakor etc. 

Tyvärr fick jag ingen bild av mig och Johanna och de läckra isfacklorna när vi sjöng Happy Birthday för hjärtat eftersom det bara var jag hemma men jag hade satt ner isfacklorna i ett stort fat som jag fyllt med glass, maränger, chokladsås och hjärteströssel (på Johannas begäran) och vi bjöd även på den chokladkake som ni ser på bordet ihop med chokladbollar, Ballerina kex och en hel del godis.

När girlsen mumsade i sig godsaker så spelade vi ett kul Happy Birthday Bingo!  Jag hade hittat spelplanerna på nett och jag kan varmt rekommendera Bingo om du tänker arrangera barnkalas. En kul och uppskattad aktivitet! 

Efter kake & bingo så gick vi ut på gården där Johanna hade fotoshoot och alla gäster fick med sig en polariodbild hem.

Hattarna & sugrören var perfekta detaljer till foton men alltså jag försökte få Johanna att ställa upp sina kompisar nere på gräset, vid den fina trappen på vår gård, men det gick inte, hon hade bestämt sig att det var här de skulle stå.  Och jag skulle så klart ta en gruppbild av alla men när Johanna fotade så var upptagen med att få igång sockervaddsmaskinen tillsammans med JIG som precis kommit hem. (thank god!).

Det var bara söta M som fastnade på bild med sitt sukkerspinn och jag lyckades tyvärr inte få till en enda bild av mig som står och snurrar sockret… vilket inte var helt lätt… men till slut fick jag det till. ! 

Åh vad det är kul med barnkkalas! och ja, självklart fick de goodiebags då de gick hem men de kan få ett eget inlägg.

Nu pågår playdate här (klockan har hunnit bli 18.25) och jag ska duka bort middagen, det blev indisk tikka masala idag. M.u.m.s.!

Hoppas att kalasbilderna inspiererar och att du får en riktigt riktigt fin kväll! 🙂

Kategori: Allmänt | 25 Comments

25 responses to “JOHANNAS 8-ÅRS KALAS.”

 1. susan says:

  Alene med barneselskap for 15 stk! Det står det respekt av, godt jobba. Håper virkelig mannen din setter pris på den jobben du gjør for familien deres.

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner t.a.c.k. för fina ord Susan! De värmer ska du veta…! 🙂 Och jag hoppas verkligen också att JIG sätter pris på det jag gör…

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Klem!

 2. Marie says:

  Wow!! Imponerende.
  Datteren min fyller 8 neste helge og skal feire med 20 jenter hjemme. Hva er din erfaring? Frilek mellom måltidene eller organiserte leker? Tenkte å ha iallefall pinata på slutten før utlevering av goodie bags. Skulle ønske jeg hadde litt av den fantastiske kreativiteten din. Herlige bilder fra feiringen!
  Mvh Marie, Oslo.

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack för härlig feedback och fina ord Marie! Sätter stor pris på de! 🙂 Och så kul att din dotter också fyller 8! men alltså 20 girls? Hjälp… det är många alltså! Hoppas att du har hjälp…?!

   Jag hade önskat att jag haft möjlighet att ha en aktivitet mellan måltiderna men då jag var helt alene så var det tyvärr omöjligt… Min idé om ett optimalt kalas-flyt är att göra så här:

   1. välkommen + spise pølse / pizza etc.
   2. gaveöppning i form av lek (vi körde disco/snurra runt istället för flaska…) och då man öppnar paketen så dukar någon om bordet. + eventuell ytterligare lek (se exempel på punkt.4.).
   3. kake spising / happy birthday sång.
   4. organiserad lek! tex Bingo eller den leken då man fäster ballonger på vristen och de ska ha sönder varandras ballonger samtidigt som de försöker bevara sin egen… och / eller stationer där de tex kan lacka sina naglar…
   5. Avslutning med tex Piñata ! ett tips här är att ha gjort iordning små färdiga godispåsar som ramlar ut så att alla får 1 st var. Annars finns risk för tårar om någon får tag i fler godis än någon annan… (hände på J´s 7 års kalas…) .

   Lycka till med kalaset!!! och gratulerar med dagen till din dotter i förskott! Klem! 🙂

 3. Jonas says:

  Fixar du min 43-års fest älsk :))

 4. Mussi says:

  Respekt! Så mange barn alene.Du må jo være en blekksprut!! Hvordan organisere du Bingoen.Flott om du har tid til å gi meg en innføring med tskje

  • gizmolina says:

   Thanx Mussi! Jag var, på riktigt, en blekksprut den där dagen…SOM jag jobbade! 😉

   Bingon organiserade jag så här:

   En av de söta gästerna fick hjälpa mig att lägga ut bingobrickorna under kake-tallrikarna medan det pågick lek. Sen, då vi sjungit för Johanna så informerade jag om att det låg bingobrickor under deras tallrikar och pennor delades ut. Jag och Johanna drog brickor och ropade upp vad de skulle kryssa. De 2 första som fick bingo fick en liten xtra premie, sen fick alla goodiebags….!

   Jag kan varmt rekommendera happy birthday bingo på barnkalas! 🙂

   Klem!

 5. Marie says:

  Tusen hjertelig takk for feedback!! Denne planen vil jeg prøve å følge. Utrolig snilt av deg!!!
  Jeg velger å feire lørdagen slik at mannen min blir hjemme også… han kan bare prøve å snike seg unna… ;).
  Bare en ting til… hvor har du kjøpt de rosa tallerkenene? Du hadde pyntet så utrolig lekkert!!
  Tusen takk igjen for at du deler herlig inspo med oss.
  Klem Marie

  • gizmolina says:

   Så bra att jag kan bidra! 🙂 Och vilken god idé att fira på en lördag så mannen kan hjälpa till! De rosa tallrikarna köpte jag i Luleå (Sverige) på Lagerhaus. Du hittar info om vart allt är köpt under en av bilderna i inlägget 😉

   Tack igen för fina ord! Klem!

 6. Anna says:

  Oh my!!! Blir alldeles matt bara genom att läsa om din dotters fina kalas! Puh! Stoooor eloge till dig som lyckade ro allt i land.

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack Anna! Jag kan avslöja att jag var helt slut efter… 😉 Men det var det värt.

   Njut kvällen! Kram!

 7. Mussi says:

  Tiden takk 🙂 Dette må prøves

 8. Helt fantastiskt! Här hade jag gärna varit gäst, så inspirerande! Längtar efter inlägget om sockervaddsmaksninen, så coolt!

  • gizmolina says:

   Miljoner tack för din härliga feedback Viktoria! 🙂 Men du, det blir inget eget sockervaddsmaskin-inlägg för jag fick som sagt tyvärr inte till att knipsa en enda bild av mig då jag hade igång den… Otroligt trist och dumt! Men – en bild av maskinen kommer i alla fall så alltid något…

   Happy fredag!!! Kram!

 9. Tarand Marie says:

  Så utrolig lekker bursdagsfeiring! Du er så dyktig og alt blir alltid så lekkert og delikat. Kan tenke meg Johanna og vennene hennes storkoste seg!

  Jeg så et innlegg for en liten stund tilbake hvor du ga bort en utrolig lekker gave i hvit gavepapir og lilla silkebånd. Hvor kjøper du det lekre hvite gavepapiret? Det så utrolig delikat ut og jeg ble så inspirert!

  Klem

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack för fantastiskt fina ord Marie! 🙂 Nu blev jag glad!!! Och så kul att du liker min gaveinpackning! jag älskar att göra fina paket… Det vita papiret är kvar från min butik så det är köpt på en stor rulle från en grossist. Men – jag tror att du hittar vitt papir hos tex Panduro Hobby!

   Önskar dig en festlig fredag och en härlig weekend! Klem!

 10. Rebecka says:

  Tusen tack för att du tar dig tid och berättar om Johannas fina kalas. Vad duktig du är. Jag blir helt matt bara jag tänker på det. Min dotter fyller snart 6 år så jag suger åt mig alla fina tips. Men dina goodiebags, vad har du i dem? Är vanliga godispåsar helt ute i barnvärlden;-)?

  • gizmolina says:

   Åh så snäll du är Rebecka! Tusen 1000 tack för dina fina ord! 🙂 Vanliga godispåsar fungerar självklart alldelens utmärkt på barnkalas! Men om du vill göra något xtra ut av dem så kan du lägga godiset i fina påsar som du knyter igen med silkeband / gaveband. Du hittar fina billiga band hos tex Søstrarna Grene… Jag ska visa Johannas goodiebags från kalaset lite senare idag. Kanske de kan inspirera?

   Happy fredag!!! Klem!

 11. Nina says:

  Wow, det var verkligen inte ett dåligt kalas du har planerat, helt otroligt. Du har verkligen gjort det fint. Det är ju precis så där det ska vara =)
  Ha en jätte bra helg! Kram

 12. Christine says:

  Såå flink du er! Så utrolig fint pyntet bord, ble skikkelig inspirert! Har en datter som blir 8 år om noen mnd, så dette var et supert innlegg. Så gøy med de bartene på sugerørene – satt de på? Eller er det noe du satt på selv?

  Utrolig bra tips med bursdags bingo! Har du link til en nettside du fant det?

  Tusen takk for et supert innlegg 🙂

 13. Linn says:

  Bravo!!! Jeg bøyer meg i støvet for et fantastisk selskap og en skjønn mamma som skaper en herlig bursdag for jenta si! Applaus for deg i tillegg til stor gratulasjon til Johanna! Klem, Linn

 14. Cathrine, Halden says:

  Herlige bilder – tar av meg hatten for at du fikset det alene med 15 jenter. Men, for våre barn klarer vi deg meste. God helg 🙂

 15. Jenny says:

  vilket underbart kalas, sicket jobb du måste lagt ned 🙂 Tack för super härlig inspiration du delade med dig av! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *