Jul-inspirasjon.

 

Kamille Mor & Barn nr.4.

1:a advent närmar sig och många av er är kanske igång med julbaket? I så fall hoppas jag att denna sida som jag stylat i Kamille Mor & Barn inspirerar!

Johanna har tyvärr kräkts igen så, precis som specialiteten vi fick prata med på sjukhuset sa, så gäller det att ta det lugnt och att ta tiden till hjälp… Jag blev så överaskad över att de inte tog röntgen på hennes huvud? men tydligen så gör man inte gärna det på barn…

 Nu sorterar vi kvitton här, det gäller att få tiden att gå 😉

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “Jul-inspirasjon.”

 1. Aka says:

  Vilka superfina bilder från er bostad längre ner bland inläggen, ni bor verkligen helflott!!

  Kramizar aka

 2. Johanna says:

  I och med att jag åker bort så blir det inte något bakande här. Får bli till nästa helg! 🙂

 3. Marianne says:

  de tar ikke røntgen av barn hvis det ikke er helt nødvendig, da må de nemlig som oftest i full narkose fordi de må ligge helt i ro…og det er jo ikke risikofritt det heller. Lykke til, håper hun snart blir frisk og pigg igjen

 4. Hej Anna-Stina!

  Nej, man försöker undvika att röntga barn så gott det går (definitivt gör man CT -skalle vid behov om det verkligen behövs). Men som sagt, man undviken RÖNTGEN pga. strålningsrisk. Det finns ju alltid en viss risk att dessa röntgenstrålar förvandlas till cancerceller…! Och dessutom lever RÖNTGEN-personalen inte särskilt längre, det är ganska vanligt att t.ex. röntgenläkarna dör i 60-års åldern!

  KRAM Mirva (färdig sjuksköterska om 7 veckor!)

 5. Charlotte says:

  Mirva:

  Är det då “bättre” att en liten flicka som Johanna går dålig så länge utan att man vet om något är allvarligt fel? Röntgenpersonalen har valt att jobba där, med skyddsutrustning och allt. Johanna har inget val, utan är i de vuxnas händer när det gäller hennes hälsa. Kolla upp henne, säger jag!!

 6. Kristina says:

  Uansett om man velger å ta rtg eller ct av hodet til Johanna, så er det viktigste Johanna sin bevissthet. Pass på at hun er våken og klar.
  Også er det kjempe, kjempeviktig at hun ikke blir dehydrert. Det vet du sikkert og, AnnaStina, men små barn blir fortere dehydrert enn voksne. Pass på at hun tisser. En blanding av farris og eplemost sørger for påfyll av viktige salter. Håper hun snart slutter å kaste opp nå, og at hun kan bli bedre. Klem

 7. Till Charlotte!

  Jag har inte läkarkunskaper som blivande sjuksköterska. Det är läkaren som avgör och ordinerar en undersökning. Men visst har föräldrarna eget ansvar att kräva om de vill att barnet skall undersökas med t.ex. CT-skalle!

  // Mirva

 8. Jenny says:

  Varför inte lita på läkarens yrkeskompetens istället för att AnnaStina (och alla andra föräldrar) ska behöva leka hobbyläkare?! Visst kan läkare också göra fel ibland men låt läkaren ta besluten och göra det som de är utbildade för och våga lita på det!

 9. Jeanette says:

  Mirja
  Jag är nyfiken på vilka vetenskapliga artiklar du baserar ditt uttalande på ang livslängd på röntgenpersonal?
  Eftersom du snart är leg ssk kanske du vet att läkarna ej är de som utför själva undersökningen. Vidare så skyddar sig personalen med hjälp av ex små mätare som mäter strålning.
  Sen är ju inte personalen inte med inne hos barnet utan det är mor/far eller personal.
  De har då givetvis blyförkläde på sig.
  Vad gäller CT skalle så är det inte en helt ofarlig undersökning då det handlar om röntgenstrålar men mängden strålning är oerhört liten.
  Att det genererar cancer är en farlig sak att säga, ge mig gärna namnet även på de vetenskapliga artiklarna.
  Vi lever ju inte på Marie Curies tid och vetenskapen har gått framåt och mängden röntgenstrålning har minskat oerhört mkt.
  Det är viktigt att som sjukvårdspersonal inte skrämma upp föräldrarna, undersökningar görs inte i onödan utan behövs en CT skalle så finns det en misstanke som behöver uteslutas.
  Föräldrarna skall inre då behöva känna skuld för att man utsätter barnet för ngn slags “fara”

  Man gör us för att utesluta en ev blödning, subarachnoidalblödning.
  Fam har fått helt adekvat information och de har ju även konsulterat en neurokirurg.
  En hjärnskakning skall alltid tas på allvar och nu när det akuta läget är över så är det vila och stillsamma lekar som gäller.

  • Anna says:

   Ville bara tacka dig Jeanette för ett mycket bra svar till Mirva. Jag är själv sjuksköterska inom rtg och blev ganska förfärad över vad hon skrev.
   God bättring Johanna!

 10. Jeanette says:

  Vill bara önska lilla J god bättring!
  Kram
  Jeanette….barnsjuksköterska sen 10 år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *