JULAVSLUTNING – CHECK!

15492172_10154058192135796_7751103437159244064_n

Fönstret i J´s klassrum påminner mig om en kyrka… så vackert och jag älskar takhöjden. (vimplarna köpte jag hos Dollar Store).

Oh my, vilken omtumlande dag jag har haft…  5 minuter innan jag ska köra hemifrån till julavslutning för Johannas klass (jag är klassmamma) med fika & lekar i bagaget så ringer veterinären från Djursjukhuset och ger mig det  sämsta tänkbara beskedet ang. Gucci… Då mina vänner kan jag tala om att det inte var helt lätt att ta på sig partyhatten och stå framför 20 elever och kicka igång jullekar. Men det gick. Allt går. På något mirakulöst sätt…

Men nu känns det helt magiskt skönt att vara hemma och vi ger Gucci all kärlek vi har. Johanna låg nyss med honom under granen och öppnade ett par julklappar så att han ska få vara med och ha jul med oss och nu ligger han här vid min sida då jag bloggar. 1 trappa upp pågår efter-skolan-pyssel, Johanna och hennes bff´s gör färdigt de smällkarameller som de började med igår och ibland springer  jag upp och hjälper till och knyter band och klipper och räddar fast-satta skumtomtar (det är inte helt lätt att få ner de i röret alla gånger…).  Livet alltså . Det gäller verkligen att ta tillvara dagarna och strössla de man håller kär med kärlek för allt vi vet är att vi har idag, om morgondagen vet vi inget…!

15285023_10154058210910796_4703591534368802654_n

Allt blev inte riktigt som jag tänkt mig idag p.g.a. den olyckliga omständigheten… men – så här blev det i alla fall. Jag hade bakat muffins men sen fick det bli köpta saffranslängder + pepparkakor. Också saft till det. Det var ett par andra föräldrar på plats och jag är så evigt tacksam för deras hjälp idag då jag kom med mina 17 påsar och skulle rigga upp allt.  Det var föresten en god idé att ha 2 stationer med saft / koppar etc. för då slapp det bli köer… ! Och hur lyckat var det inte att fröken hade en duk med silverstjärnor på bordet också kommer jag med silverfärgade stjärnassietter och silverkoppar? Det måste ha varit en mening… 

15622117_10154058200695796_8300703871763501399_n

Jag kryddade muffinsarna med floursocker och pyntet, det hittade jag hos Dollar Store.  Därifrån kommer även de stjärnformade faten och silverkopparna är från Lagerhaus. 

15622130_10154058212450796_3206677542944542974_n

Jag körde 5 olika lekar för barnen och alla blev verkligen SÅ lyckade! Önskar att jag hade knipsat bilder men jag var verkligen inte helt mig själv efter det där tråkiga beskedet så mitt fokus var på att se till att allt flöt på mellan grupperna eftersom vi delade in klassen i 4 grupper.  Och de lekar jag körde var: 1. gissa antal skumtomtar i burken, 2. stapla stora plastglas till formen av en julgran på 60 sek utan att det rasade, 3. kasta snöbollar (marshmallows) genom en julkrans och få de att landa i en hink (eller ok, det blev en påse, men spelade ingen roll), 4. stapla muttrar med hjälp av en polkakäpp (svårt att förklara, kan försöka fota och visa och uppdatera med bild senare), 5. kasta snöbollar (marshmallows) på staplade pappersmuggar och få ner alla på 3 försök.  Som premie fick sedan alla barn en sån här goodiebag som jag fyllt med chokladtomte, chokladpeng, skumtomtar, chokladfigur & polkakäpp. 

Det är alltid lika kul att göra eleverna i J´s klass glada och idag satte jag xtra stor pris på deras uppskattning då de kramade mig God Jul.

Och ja – vi hade så klart en present till fröken också men allt gick så himla fort att jag inte fick till att fota den… Ska fixa en bild och uppdatera inlägget med den senare för en av er läsare har bett mig tipsa om present till fröken, eller snarare – om hur man kan packa in presenten till fröken xtra fint. Så – det kommer!

Önskar dig en riktigt fin dag vidare!

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “JULAVSLUTNING – CHECK!”

 1. Pia says:

  <3 <3 till er och till fina Gucci ! Tänk på alla mysiga stunder ni haft till sammans. Min vovve som blev nästan 14 år så till mig att hon inte orkade längre ett svårt beslut eftersom hon inte var sjuk utan bara för gammal.

 2. Lena says:

  Fina foton och tips som vanligt !
  Hoppas att allt löser sig och blir bra på bästa tänkbara sätt för Gucci…..
  Allt gott till dig.

 3. Ida says:

  Nej vad jobbigt med lilla Gucci. Har själv två katter & vet hur mycket man oroar sig för dem när de inte mår helt bra & att få ett riktigt dåligt besked skakar en ju verkligen i grunden. Starkt av dig att orka med både fika & lekar i det läget! Håller tummarna för att allt ska bli så bra som det bara går i det här läget.

 4. lillyk says:

  Kärlek till dig <3 Du har en fantastisk blogg! KRAM

 5. Caroline says:

  Inspirerande som vanligt!
  Och jättekram till dig!

 6. Anna says:

  Vad tråkigt att höra beskedet om Gucci. <3

  Jättefina godispåsar, jag hade blivit jätteglad om jag fått en sådan!

 7. Emma says:

  Vad fint du gjort. Lycka för både barn, förälder och lärare att ha dig som klasslärare.
  Vad trist med Gucci, verkligen, fy vad hemskt. De är ju en familjemedlem de små liven.
  Vilken mammahjälte du var idag som lät the show go on.
  Kram till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *