DANSUPPVISNING & LIGHTS ON…!

Allmänt

Mina kära bloggvänner! 

Ny vecka – nya möjligheter och jag är såååå mätt efter att precis ha tryckt i mig enorma mängder av julskinka. Årets första för mig! på knäckebröd, med senap + äppelmos på också lite kall julmust till det. Oh my… såååå gott!!! det är. Jag kunde nästan inte stoppa mig själv från att ta en till smörgås fast jag inte orkar. Ha, ha.

Och man blir hungrig av att ha dansat runt granen! Eller ja, dansat och dansat, men jag har i alla fall gått säkert 17 varv runt granen för att få den 36 meter långa ljusslingan på plats, också har jag balanserat på en stege, som sjönk ner i snön heeela tiden så jag fick hålla andan för att inte ramla över granen, för att få belysningen helt upp i toppen och till min egna stora förvåning så fick jag det till! Tror jag?  Får se över saken ordentligt då det blivit mörkt och belysningen kommer till sin rätt. (var liiite knepigt att få det till på toppen…).  Men alltså exakt HUR skönt är det inte när man får gjort saker som man inte kommit sig för innan? Jag köpte belysningen samma dag som granen men ja, man kan lungt säga att jag drog mig lite för att ta tag i det…och jag var helt övertygad om att jag skulle behöva hjälp men med lite girl power så går det mesta!  😉

 

Dagens bästa trim? Att vara ute och skotta + fixa belysning. Var tvungen att skotta bort snö för att kunna öppna dörrarna till terrassen också skottade jag upp i entrén på framsidan av huset (alla mina växter var helt begravda i snö…) för att få plats med lite juldekorationer. Men den här trappen? den skottade jag i.n.t.e. Ha, ha. Däremot kan vi fokusera på granen! ser du att jag fick upp belysning i den igår kväll? Åhhh så f.i.n.t. och stämningsfullt det blev! 

Och ja, det var som sagt inte helt lätt att få min lilla stege att stå stadigt i snön.  Oh my… . Men nu är i alla fall den 36 meter långa belysningen på plats och jag håller alla tummar jag har för att den inte ser gul ut…. det fixar jag inte…och det är sååå svårt att se innan den är på plats tycker jag (men den såg i alla fall OK ut då jag testade den inomhus…). Så: fingers crossed!!! (annars byter jag ut den till den Rusta belysning som vi har på baksidan av huset). Och – jag är inte färdig med dekoren på framsidan, det kommer mera… vänta bara så ska ni få se… 

Och igår så försvann dagen p.g.a. att hjärtat hade dansuppvisning inne på Skyltsöndag. De dansade vid två tillfällen utomhus i kylan och jag fick vara så stolt! 

Första uppvisningen, kl.14, så var det riktigt ljust ute, men…. 

… nästa gång de dansade, kl.14.30 så var det redan så här mörkt. 

Det var 3 olika dansgrupper från Luleå Rytmik & Balettförening som uppträdde, Johanna dansar jazz, 2 gånger / veckan och efter jul ska hon öka på med ännu mer dans. Kul!  På bilden – då alla som dansat tog emot applåder – så hittar du J längst till vänster.

Efter dansen gick vi in och värmde oss med gott fika jag, J, mamma och min bror. Tanken var egentligen middag hemma hos oss men jag tvingades inse att min tid helt enkelt inte räckte till…  Så, vi fikade och sen gick vi girls hemåt… 

…och på vägen mötte vi plötsligt på denna enorma älg!  

Också klättrade J i snöhögar. Det är typ något av det festligaste hon vet! 

 

När vi kom hem så hade vi girls världens mysigaste 1:a adventskväll med julmusik, tända ljus och pyssel… det enda som inte passade in i stämningen var middagen som blev tacos. Men, lite crossover är väl i och för sig trendy? Ha, ha. Sen smög vi runt och delade ut en liten advents-present till några grannar också… Åh så underbart det är att få sprida glädje!

Hoppas att du också hade en riktigt f.i.n. 1:a advent och att din vecka har startat med positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “DANSUPPVISNING & LIGHTS ON…!”

  1. Pia says:

    Ser ut som en av älgarna vid nybroplan har rymt norrut !
    Så¨mysigt med vinter ger verkligen mer adventstämning.

    • Ha, ha. Ja, den här är exakt de som står vid Nybroplan. Men den här stackarn har inga vänner… han får stå där helt själv.. Sen håller jag med dig som att snön ger en magisk adventstämning.

      Önskar dig en riktigt fin kväll Pia ! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *