JULKALENDERTIPS!

Allmänt Julen 2021 Julkalender tips!

Happy lille lördag mina darlings! 

Det var så kul att få höra vad “Årets Julklapp” är på morgon för den är EXAKT det jag gissade att det skulle bli!  En evenemangsbiljett ! Så vi tänkte helt likt där, för om det är något alla önskar nu efter en lång tid med pandemin så är det att få gå ut och göra saker tillsammans.  Och tänk så BRA för den branschen att de kan jobba inför publik igen! Så att gå på ett event nu har nog aldrig gjort större skillnad för så många.  Sen har man så klart ett eget ansvar att följa restriktioner och att vänta med att gå på evenemang till man är full vaccinerad…

Och idag onsdag, lille-lördag, och jag fortsätter att jobba i kapp saker som jag hamnat efter med efter allt som hänt samtidigt som jag förundras över att vissa saker inte avslutas automatiskt vid dödsfall? Att inte ens kommunen fångar upp att någon gått bort och tex. avslutar kostnader för hjälpmedel och prioriterar att hämta upp de från bostaden.  Det är verkligen något helt nytt för mig att gå igenom allt praktiskt som ska göras nu och jag tänker att de som inte har familjemedlemmar som kan fånga upp allt, vad händer för dom?

Nej, nu måste jag flytta fokus! Nu fångar vi den här lille lördagen och fyller den med så mycket positiva tankar och härlig energi som vi bara kan !  Och vet du – idag kanske är dagen då jag får köpt årets julgran?! Hur kul vore inte det?! 🙂

 

Nu närmar sig tiden då årets julkalender kickar igång (13 dagar kvar!) och därför har jag dykt ner i mitt bloggarkiv och hittat bilder av hur de egna kalendrar som jag gjort till Johanna har sett ut de senaste åren med hopp om att de kan inspirera er som är igång med årets!  Och så här såg det ut uppe hos Johanna för ett par år sedan.  Kalendern hänger ovanför sänggaveln och paketen som jag packade in såg ut så här:

Jag gick för brunt omslagspapper som jag dekorerade med röda band + en grankvist. De stickers med siffrorna 1-24 ingick i en ett kit med stickers + påsar som jag tror at jag köpte hos Kid Interiør , men du hittar liknande hos tex Clas Ohlson. 

Ett annat år såg det ut så här! Då klippte jag ut siffror från glittriga ark och slog in alla paket i vitt papper som jag knöt brunt snöre runt och pimpade med stickers (från Meri Meri).  Och själva kalendern, med ljusslinga, den är köpt för många år sedan hos Bolina i Stabekk.  Jag tror den kommer från Watt & Veke.

Och så här såg det ut på J´s rum förra året!  Då packade jag in allt i vita påsar, sedan klippte jag ut siffror från glitterark och litade på de på etiketter som jag knöt fast på påsarna.  Jag fäste även en “mistel” kvist på varje påse som dekor.  Och nej, jag kom aldrig helt i mål då heller … (jag är hopplös) så därför hänger inte alla paket uppe här. I år har jag lovat både J och mig själv skärpning. Ha, ha. 

Här syns the wrapping bättre. Det tar lite tid att klippa ut alla siffror men det är värt det! 

Det var verkligen sååå mysig stämning uppe på J´s rum förra året och vi kommer att gå för nästan helt likt i år. Skillnaden nu är att vi slipper ledningar som hänger på väggen + papp på golvet  och annat stök för då jag fixade julen här inne förra året så var den stora badrumsrenoveringen i sin slutfas…  Alltså det är en DRÖM att vi slipper det i år ! 

Och så här såg det ut på rummet från en annan vinkel… Hur mysigt? Jag riktigt längtar till granen är på plats där inne igen och jag tror minsann att det nog händer idag ! (har redan hämtat upp den från källaren).

Och ett alternativ till att fixa 24 paket är att göra en Adventskalender med en gåva till varje advent, alltså 4 paket. Och så här såg den som jag gjorde till min bästa vän K ut förra året.  De vackra Merry Christmas bandet köpte jag hos The White Company i London för några år sedan.  Och mistel – bitarna, de har jag klippt från en mistel girland som jag köpt hos Rusta (hoppas de säljs i år igen för de var så fina).

Och vår absoluta favorit chokladkalender är den här! Vi köpte den i år igen då vi var i Stockholm hos NK Konfektyr. Och ja, den är dyr, men att den står framme här hemma under hela december blir som ett eget julpynt !  Jag blir lycklig av att se på den och chokladen är Johannas absoluta favorit choklad så win/win.

 

Har du köpt någon julkalender i år? Gör du också en egen till dina / ditt barn?

 

Önskar dig en bästa lille lördagen fylld av lyckliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

75
Kategori: Allmänt, Julen 2021, Julkalender tips! | 8 Comments

8 responses to “JULKALENDERTIPS!”

 1. D says:

  Veldig fin julegave:)

  Enig med deg, så rart at ikke mer går automatisk! Og det er jo utrolig belastende for de som er eldre å ta tak i alt av digitale skjemaer og telefoner når man er i sorg og helt utmattet. Har brukt så mye tid på å hjelpe mamma etter at pappa døde, og enda mer gjenstår. Og selv om jeg er god digitalt syns jeg at det både er klønete, og selvfølgelig også litt vanskelig emosjonelt.

  Håper du får en fin dag:)

 2. Tina says:

  Älskar verkligen såna här inlägg från dig! Jag får massor med inspiration och blir glad av dom 🙂 Så mysigt och fint på Johannas rum!

 3. Lena says:

  När jag läste årets julklapp tyckte jag också det helt perfekt. Dock har nu läst mycket kritik från läkare och andra som jobbar med Covid att det uppmuntrar till att ut och trängas. För egen del (är i riskgrupp, men vaccinerad 2 ggr) kommer jag att vänta ett tag.

 4. Anna says:

  Så fin chokladkalendern är, verkligen ett julpynt i sig! Håller på att planera döttrarnas kalendrar, brukar göra med 24 paket till dom men i år tror jag det får bli ett till varje advent istället plus att de brukar få kalendrar från farmor och mormor. Själv fick jag body shops kalender i går från mannen. Planerar adventspynt för fullt men väntar lite till till med att ta fram det här hemma. Men på fredag ska kontoret pyntas har jag och en kollega bestämt, det ser jag fram emot:-) Önskar dej en härlig dag!

 5. Tina says:

  Jag kan erkänna att jag inte gillade årets julklapp – antagligen för att jag inte skulle använda den. Världen är fortfarande i pandemi, har träffat många fullvaccinerade som ändå fått covid och då varit i riskzonen att smitta andra. Så evenemang och resor avstår jag än så länge. Men oj vad jag längtar till jul! Men önskar mig gärna nått annat i julklapp. Drömmen vore en kock som såg till att middagen står på bordet varje kväll kl 18 och gärna städar undan efter sig!

 6. Maria says:

  Så fint, rummet och dina egna adventskalendrar. Tack för inspirationen! ✨

 7. Viktoria-pinkpastry says:

  Så så fina bilder! Får sån underbar känsla i kroppen tack snälla. Stor kram

 8. Lena says:

  Underbart rum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *