Kalas & fest.


Ett tips: häng en vit pinne (som den ni ser på bilden, finns att köpa i "metervara" på byggvaruhus också kan du själv måla vitt) över köksbordet, vira girland runt den och fäst sedan små hängade ljuslyktor (de på bilden kommer från Bruka Design) så blir det ett trevligt alternativ till en kökslampa! Det är också mysigt att kunna variera sig och ta bort kökslampan och hänga upp pinnen vid tex juletid.

Det visade sig att det var lättare sagt än gjort att hitta "kalas & festinspiration" . Jag trodde att jag skulle hitta mängder av fina tips på nett men faktisk inte.. Så – ni får hålla till gode med den "änglafrukost" som interiörtidningen "Bo Bedre" gjorde hemma hos mig 2003.

Det var ett "julreportage" så därför är det röda äpplen som servettringar och allmän julstämning på bilderna. Men- om du tar bort de juliga servetterna och byter ut den gröna girlanden till en mer somrig med tex vita blommor i så passar den här dukningen året runt ! 🙂


Tyvärr kan jag inte stoltsera med att jag bakat de fantastiska muffinsarna själv. Men jag önskar.. 😉


Jag hade i alla fall dukat helt själv ! Stylisten gjorde bara en sista "finish".

   
Liknande placeringskort hittar du på Panduro Hobby. Det är FINT att göra egna och det är KUL att skriva placeringskort även då man får besök mitt i veckan för det förgyller verkligen dukningen.

Jag har faktiskt redan börjat att "ladda" inför Johannas 2-års kalas i augusti och jag köpte t.o.m. en hel del "smått & gott" till kalaset i Thailand. Eftersom det inte blev något 1-års kalas så ska vi ta igen det med ett extra festligt 2-års! Och som jag längtar ! 🙂

Ett av mina bästa kalastips är föresten BALLONGER! Alla blir glada av ballonger och ett rum med ballonger blir genast extra festligt.

Nu ska jag pyssla lite här hemma och sen krypa ner i sköna sängen.

Hoppas din vecka startat perfekt och att du får drömma härliga drömmar i natt !

God natt kram ! ♥

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “Kalas & fest.”

 1. Anna-Lena says:

  En sån pinne skall ordnas! Ska ha 4årskalas på fredag då kan man ju hänga ballonger och girlanger!?.. Kul tips! Jättefin dukning, ja! 😀

 2. Mimmi says:

  Visst ser dukningen mysig ut…..! Men jag kan inte låte bli att undra över gummistövlarna som syns till nere till höger på ena bilden 🙂 ???

 3. Jonas says:

  Där har du ju ditt kall. Skriv boken älskling. Jag tar bilderna 😉

  Jonas

 4. Vilken härlig dukning!:)

  Jag köpte ett sött tårtfat för ett par dagar sen som passar fint till ett barnkalas, riktigt sockersött (köpte även matchande skålar i form av färglada cupcakes)

  Älskar att duka i vitt, stilrent och sen använda detaljer i dukningen och bakverken som färgklickar:)

 5. Marit says:

  Flott bord.

  Er det "prinsen og prinsessen i blokken" som henger på veggen din? Hva er det andre bildet?

  Synes det er spennende med hvilke biler man velger å omgi seg med.

  Bildet handler om at alle mennesker er like viktige, og at vi alle er prinser og prinsesser. I Bjørgs verden blir alle behandlet som kongelige:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *