Kalixdräkten & 17:e maj.


17:e maj 2007. Jag & en sleeping beauty utanför vårt prinsesshus 😉  Vi firade dagen med lunch hemma hos våra vänner Josefine & Elian och sen blev det en sväng på stan för att njuta folklivet.

Phuket kl. 00.30 lördag kväll.

Nyvaken mama här som vanligt 😉 I kväll läste jag mig själv till sömns… först boken "Glad" och sen hittade jag på en saga som jag somnade 110 gånger medan jag läste för Johanna , "det var en gång….zzzz… en prinsessa….zzzz… osv"  så om jag spelat in den på band hade den nog blivit succé haha 🙂

Men nu är jag i alla fall vaken och klar för bloggning!

Idag har det ju varit en helt speciell dag hemma i Norge så jag visar några bilder från tidigare 17:e maj firingar så att ni får se att bikini inte är min "normala outfit" den här dagen 😉  I vanliga fall har jag nämligen på mig Kalixdräkten som min mormor har vävt och min mamma har broderat.


17:e maj 2006. Jag, Kalixdräkten, Gucci och en liten Johanna i min mage (hon föddes ca 3 månader senare…) hemma i lägenheten i Oslo.

Jag minns att jag tyckte att min mamma var SÅ pinsam då hon hade på sig dräkten på tex skolavslutningar då jag växte upp för i Sverige har ju nästan ingen en folkdräkt. Men – så flyttade jag till Norge 2000 och efter min 1:a 17:e maj firing så ringde jag mamma och sa att jag ville långa Kalixdräkten nästa 17:e maj (för ALLA gick i folkdräkt /bunad) . Behöver jag säga att hon satte kaffet i halsen? och sedan då har hon inte fått tillbaka den… 😉


17:e maj 2007.  Jag & lilla darlingen avslutade dagen förra året med ett besök på "Odeon" och där går i princip "alla" i folkdräkt / bunad dagen till ära. Det är som att alla på Lisa på Torget /Grodan/Spy Bar hade på sig folkdräkt /bunad en dag. Helt speciellt! 🙂

Dagens outfit är helt klart: Kalixdräkten! 🙂.


17:e maj 2005. Jag skyltade så klart alltid med norska flaggor & ballonger inför 17:e maj i min butik "Gizmo & Co" och jag sålde alltid mängder av outfits till den stora dagen. På själva dagen hade vi – och alla andra – stängt så idag har det varit röd dag i Norge.

Det var helt säkert någon form av firing av dagen här i Phuket men vi valde att inte checka upp det utan njöt dagen på en fantastisk resort istället också firar vi dubbelt så mycket nästa år i stället för 17:e maj ska absolut firas i Norge 🙂

P.S min mamma är uppvuxen i Kalix och min mormor bodde där hela sitt liv så Kalix ligger mig varmt om hjärtat

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “Kalixdräkten & 17:e maj.”

 1. Caroline says:

  Jag är också uppvuxen i Kalix. Min mamma hade en sån Kalixdräkt när jag var liten, tyckte den var sååå fin =)

 2. AnnaStina says:

  Caroline-

  Hejja Kalix! 🙂 Så underbart att du också har en kalixdräkt i familjen för det kryllar ju inte direkt av dom 🙂 Kalix är en så söt liten stad! Kram! 🙂

 3. Elin says:

  Precis som Caroline så är jag uppvuxen i Kalix och även min mamma har en Kalixdräkt, tyvärr så hänger den långt inne i graderoben, för som du säger så andvänder man ju nästan aldrig folkdräkter i Sverige. Kram!

 4. Så fin du är i dräkten!

 5. anonym says:

  Är också uppvuxen i Kalix:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *