LÄRARE? & HOCKEYFEBER!

Happy fredag mina kära bloggvänner! 

Idag vaknade vi till strålande sooool och lite mer värme i luften. Så otroligt super härligt!!!  Och när J cyklade iväg till skolan och jag loggade in mig på min blogg så upptäckte jag att jag inte postade gårdagens inlägg så därför kom det för en liten stund sedan. Och lite lustigt sammanträffande ändå, med tanke på det jag skriver om i mitt förra inlägg, att Tim Berglings (Avicii) pappa var med på Nyhetsmorgon för en liten stund sedan och pratade om deras prosjekt att åka ut i skolorna och prata om psykisk ohälsa. Så fantastiskt BRA och viktigt !!!  för jag tycker att det pratas allt för lite om det i skolmiljön.

Och igår var vi som sagt i ett möte på skolan och varje gång jag är på skolan så funderar jag på om jag kanske en dag ska jobba som lärare… ?  Min mamma jobbade som lärare och det var så kul att Johannas rektor plötsligt tog upp att en i hennes familj hade haft min mamma som lärare. Så är det ofta här uppe om jag tex går med mamma på stan, då möter hon nästan alltid någon gammal elev eller en förälder till någon elev hon har haft. Mamma jobbade 47 år som lärare i årskurs 1-3 och även min pappa jobbade som lärare en tid i sitt liv så det kanske ligger i blodet… för jag får ofta höra att det skulle passa mig.  Och ibland känns det nästa som att jag redan jobbar på skolan eftersom jag så ofta är där och dekorerar och hittar på happenings och jag har alltid engagerat mig på de skolor som Johanna gått på, alltid varit klassmamma, helt från årskurs 1,  och när J började på NLV så tackade jag direkt Ja! till en plats i styrelsen i Nya Läroverkets Vänner.  Det är en speciell stämning när man kliver in på en skola och varje gång som jag varit där så får jag lust att gå dit igen … !  Och blir det inte som lärare så kanske jag och Johanna en dag är ute på skolorna och pratar om hennes erfarenheter från sin skoltid ?

Nu över till något helt annat: alltså VILKEN hockeymatch vi bjöds på igår! Jag gick på alla matcher då jag bodde i Luleå tidigare i livet och då jag bodde i Gävle så gick jag också på alla matcher men sen blev det ett uppehåll på 25 år Men ! plötsligt så tog basket säsongen slut och Luleå Hockey gick till SM-final spel och av en tillfällighet så började jag se en match i tisdags och den var SÅ spännande att jag blev fast. Så – igår, p.g.a. flygförseningen för Luleå Hockey, så blev det en väldigt sen hockeykväll på oss girls. Och även denna match var så spännande att vi ska se ny match i morgon igen.  Vi känner oss som 2 Sporty Spice här hemma med all sport ! ha, ha. 🙂

 

Fredagsbuketten – check! 

 

(Fler bilder kommer! försöker fixa till storleken på de så därför det är lite bildlöst här inne just nu….)

 

Nu ska jag maxa min fredag och verkligen få gjort massor så att jag kan njuta ett glas bubbel i solen på terrassen senare i eftermiddag och sitta där nöjd över allt jag fått gjort !

Önskar dig en riktigt FAB dag fylld av härlig energi!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

47
Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “LÄRARE? & HOCKEYFEBER!”

 1. Berit says:

  Hei.
  Du lyser opp med dine innlegg, så glad du er tilbake og blogger
  Jeg har et spørsmål om Johannas strikkejakke (nydelig jente ) som du skrev er kjøpt på Follestad. Hvilket merke er det? Kan ikke finne den og leter akkurat en sånn strikkejakke

  Ønsker deg en strålende energifyllt helg ☀️☀️☀️
  Hilsen en trofast leser ❣️

  • gizmolina says:

   Åh men alltså vilken underbar kommentar du bjuder mig på ! Tusen miljoner TACK för riktigt härlig feedback Berit !!! Nu lyste du upp min dag här också ska du veta och nu blev jag inspirerad att blogga vidare! 🙂

   Och så kul att du liker Johannas strikkejakke. Den är så otroligt fin! Märket är Dawn X Dare och du hittar den hos Follestad.

   Önskar dig också en riktigt strålande och härlig weekend! Stor tacksam klem! 🙂

 2. Berit says:

  Tusen takk for raskt svar ❣️da blir det jakke på meg også ☀️

 3. Anna says:

  Drömmen med en engagerad, sprudlande och klok lärare som du!!
  Allt du gör blir succé, bara att följa ditt hjärta.

  Trevlig helg & många kramar

 4. Lena says:

  Spännande men inget jag kan titta på, blir alldeles för nervös och tycker alltid så synd om dom som förlorar, det är ju ofta väldigt jämnt.

 5. Lollo says:

  Jag har alltid undrat varför du inte skaffat dig något deltidsjobb med sociala kontakter, då du känns som en social varelse men som hänger mkt själv och bakom skärm på sociala medier. Lärare är väl en mycket god idé om du känner att du skulle få energi av det? Får intrycket av att du är mycket ensam och kanske gillar det? Även om man kan tro att du är superextrovert med hur du gillar att visa upp dig på blogg etc så kanske du ändå är en introvert själ som gillat att hänga själv? När jag tänker på det så är det många stora bloggare som verkar vara mkt själva…(sen fattar jag också att man som läsare inte ser allt i en blogg). Tråkigt att Johanna blivit utfryst 🙁 Tror inte jag själv hade velat gå kvar på en skola där det var så, jag hade bytt. Hade även uppmuntrat mina barn att byta. Hade jag varit er hade jag flyttat tillbaka till Oslo – förutom din mamma o bror så verkar det ju inte vara så mkt som är till glädje i Luleå. Varken för dig (dessutom med “sviter” från din kompis som gjorde slut) eller J (med kompisproblem) och JIG kommer ju o går… Gissar att en flytt är på G med önskar er lycka till med vad planerna än må landa i.

  • Linda says:

   Förlåt, men vad är detta för bitter kommentar?! 😀 Så barnsligt! Och på en fredag och allt 😉
   Tror lärare skulle passa A-S jättebra jag med, eller ett butiksjobb. Man ska väl ändå inte behöva byta skola för att man blir utfryst? Då “vinner” ju mobbarna.Nästan så man börjar tro att du är förälder (eller klasskompis) till en av mobbarna eller ngn annan som bor i samma stad och stör sig på familjen. Du verkar ju inte själv vara så lycklig, kanske du ska se över din egna livssituation innan du säger vad andra ska göra ;D, du verkar själv inte 100% lycklig. Ofta då just sånna här kommentarer kommer, även för barn som mobbar andra.

   • Lollo says:

    OK, jag känner att du helt missuppfattade mig. Menade absolut inte något taskigt. Jag menade ju bara faktiskt att jag kan ha fel i att det är lätt att uppfatta bloggare som personer som gärna vill stå i centrum/extroverta (och därmed felaktigt tänka att de automatiskt är människor som gärna hänger med andra människor etc) men att det ju faktiskt lika gärna kan vara tvärtom och att hen är nöjd med att vara “hemma” och inte alls söker sociala kontakter hela tiden. Sen att du vill få det till att jag troligen är en av famlijens mobbare? Min kommentar kommer enbart av att jag tänker att det måste ha varit tuffa och inte enbart glädjefyllda år i Luleå (men jag kan ju ha fel) och av att jag vid vuxen ålder känner “ta ingen skit”. Jag hade heller inte haft behov av att “vinna” över mobbare och därför stanna i en för mig dålig miljö. När jag var yngre hade jag säkert tänkt att jag skall “stå ut” etc men idag känner jag att livet är för kort för att vistas i en för mig sur miljö. Jag fattar att det är komplext med familj etc långt ifrån och att det är mkt som väger in (bor själv långt ifrån). Min kommentar kom från en önskan om att de helt enkelt skall få komma till ett “hem” som är där kärlek & vänner finns o inga mobbar o dyl. OM jag läst rätt mellan raderna finns övervägande av detta på annan ort än Luleå men som sagt, kan ha fel. Ibland går det fort när man ska uttrycka sig i ord nyanserna kanske inte blir 100% uttryckta och det kan även gå fort för vissa att “tolka”… Ha en fin kväll.

  • Lollo says:

   Jag har förklarat bättre vad jag menade under men då flera missförstår har jag bett om att mina kommentarer tas bort. Kan ej göra det själv. Om det inte hjälper att jag förklarar vad jag menar utan man väljer att hålla fast vid sin tolkning så är det klart att det kan bli fel och uppfattningar blir facit. Skall aldrig mer kommentera, det lovar jag. SÅ: Anna-Stina: ta bort mina kommentarer är du snäll. 🙁

  • Carolina says:

   Läser inte alls in något taskigt i vad du skriver Lollo..försåt inte alls reaktionerna.

 6. Marie Å says:

  Åh det känns som om det har varit så bra för er att utgå från Luleå under dessa år och att du A-S har kunnat vara hemma och finnas för din dotter och familj, det är ju oerhört värdefullt! Har en känsla av att nya äventyr väntar för er nu när Johanna tar nästa kliv, gissar att vi blir med på ett hörn! Hoppas!!!

 7. C says:

  Har också funderingar och fått samma intryck som Lollo av att åren i Luleå inte verkat särskilt roliga och framförallt väldigt ensamma utefter vad AS själv skrivit. Med det menar jag inte heller att vara elak, tvärtom, men det blir ibland väldigt känsligt på den här bloggen. Så fort någon ställer en fundersam fråga så utgår både AS och andra från att det är negativt menat och näthat. Det är det inte alls bara för att någon inte hurrar för allt. Försök att inte tro alla om ont, det kan vara knepigt att uttrycka sig i skrift. Och att gå en lärarutbildning tycker jag verkar väldigt klokt. Nu ska vi ju alla jobba till 70 så det är definitivt inte för sent. Härlig helg till alla 🙂

 8. Marie Å says:

  Fast skriver man i sin ursprungskommentar påstående i stil med; varför skaffar du inte ett jobb, du verkar hänga mycket framför en skärm, varför flyttar du inte, och misstycker om personens bostadsort så låter det inte speciellt trevligt eller snällt menat. För mig har A-S blogg varit jättepositiv och spridit massa glädje under dessa år!

  • Lollo says:

   Ok, det om bloggare och självvald självsamhet var mer en allmän reflektion jag upplevt om flera bloggare. Men nu om jag har försökt förklara vad jag menade och ni ändå känner behov av att elda på en ”elak” tolkning så säger det mer om Er mfl än om mig. Jag har som sagt bett om att kommentaren tas bort men A-S väljer att låta den ligga kvar, och då undrar jag varför gör den det och varför känner du behov av att hoppa in och ge din uppfattning (facit?) tolkningsföreträde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *