LÅT KREATIVITETEN FLÖDA!

Halloween Halloween pyssel

Happy new week sweeties! 

Jag vet inte hur ofta min lilla J säger: mamma- jag vill pyssla!!! Och jag är alltid redo! Ha, ha. För det finns inget som gör mig så glad som då J vill vara kreativ.  Och alltså du skulle se hur matbordet ute i ljusgården här hemma ser ut just nu, vi snackar ett totalt k.a.o.s.! Men ett kreativt sådant i form av pumpor, papirark, saxar, lim, färg, flörtkulor etc etc…  och det är ju bara så underbart härligt!  och i eftermiddag har vi bjudit hem vänner till J på halloween pyssel så allt får stå kvar!

Och här kommer fler bilder av de pumpor som vi målat och som jag lovat att visa er.  Jag googlade inspo. på nätet och sen köpte jag hem pumpor (39kr / st. hos Blomsterlandet) och färg.  Att måla pumpor måste ju vara oktober månads bästa pyssel!  för alla kan göra det! Och sen, då vi närmar oss Halloween, ja då ska vi självklart karva pumpor och som vi gleder oss!  Och idag, måndag och vi lämnar en härlig helg bakom oss som, förutom pyssel,  bjöd på basket, middag hos mamma, 360 trapolinepark, bio (J såg Ballerinan och uppfinnaren för 2:a gången, hon älskar den!), shopping, trädgårdsfix och en riktigt trevlig söndags-middag hos våra fina grannar.  En riktigt BRA helg med andra ord. Och JIG är fortsatt hemma, det gör verkligen stor skillnad när vi är samlade alla 3! 🙂

 

Jag ska inte ta åt mig någon som helt ära av dessa fina pumpor för det är J som har målat + dekorerat dem! (men den rosa i bakgrunden, den har jag gjort…).  Och ni är många som har frågat om vilken färg vi använt?  Jag har köpt färgerna hos Panduro Hobby och vi har målat den vita + ljusrosa med den färg som heter: Vintage Matt Furniture Paint, detaljerna (gulfärgen, ögonen på pandan etc.) är målade med :  Hobbylack Gloss.  

Öronen på pandan gjorde J med svart kartongpapper och hon har satt fast dem med limpistol. Och ja, årets 1:a husgranar har flyttat in. Jag kunde inte hålla mig längre… ! 

Och bokstäverna på den här målade J med Hobbylack Gloss Guld och sedan strösslade hon färgen med löst guldglitter. Och färgen på den här pumpan är en mix av en ljusrosa Vintage Matt Furniture Paint  och en knallrosa Hobbylack Gloss (det står tyvärr inga färgnummer på burkarna).

Och den här söta spindeln… den slängde J plötsligt ihop utifrån det material som låg framme. (hon målade 2 flörkulor med svart Hobbylack Gloss, limmade ihop dem +  fäste piprensare + ögon med limpistol).

Och här är hon min lilla pyssel-stjärna! Knipsade bilden då hon provade sin nya fluffiga päls med stjärnor & blixtrar på som jag shoppade till henne på Zara i Oslo. Hon fick den som en liten present igår kväll, som tack för en sak…  Och den matchande väskan, den kommer också från Zara. 

 

Nu strååålar solen och det är SÅ vackert ute att jag blir helt lycklig. Och solen – den ger verkligen energi! Härligt! Med det kickar jag igång den här 2:a oktober veckan och konstaterar att det är 7 veckor till 1:a advent! Ho, ho! Och på tal om att ytterligare en vecka av livet har passerat… lyssna på den HÄR sköna låten! (kidsen i videon är tydligen kända på Musical.ly – så ett tips: visa videon till dina barn om de är aktiva där…).

Önskar dig en magisk måndag! och du – låt kreativiteten flöda både hemma och på jobbet! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Halloween, Halloween pyssel | 6 Comments

6 responses to “LÅT KREATIVITETEN FLÖDA!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fina pumpor . Så bra tips. Om man karvar för tidigt så klarar de sig inte så länge. Så när man vill sätta fram dem tidigt är det ju perfekt att måla dem och sen kan man karva senare. Tack för super tips, så snyggt

  • Åh tusen 1000 t.a.c.k. för härlig feedback Viktoria! 🙂 Och ja, man kan inte karva pumpor för tidigt, för då ruttnar de. Sen känns det verkligen inte som att det är läge att ställa ut karvade pumpor förren dagarna före alla barn ska gå Trick or Treat… Så – målade pumpor är fin dekoration så här i starten av månaden!

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 2. Evelina says:

  Åhh så tjusiga pumpor….vi måste också börja med halloween pyntet så vi hinner njuta av det, innan julen knackar på =)

  • Tusen miljoner t.a.c.k. för fina ord Evelina! 🙂 Och ja, det är nu halloween pyntet ska njutas för det är exakt 3 veckor kvar och sen är det över… ! Och då åker julpyntet fram! Ho, ho… ! Ha, ha.

   Önskar dig en riktigt härlig tisdag! Kram! 🙂

 3. Linn says:

  Så stilig! De var skikkelig fine Nå fikk jeg også lyst til å male gresskar

  • Åh tusen 1000 TACK för härlig feedback Linn! 🙂 Och klart att du också ska male gresskar, det är så gøy ! också lyser de upp som dekoration i höstmörkret.

   Önskar dig en strålande tisdag fylld av glädje! Klem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *