Låt mig presentera: Gizmo!

Allmänt

168397-1083
Den här bilden hade jag bakom kassan i min butik. Jag tryckte även upp vykort med bilden på som utskick till mina VIP kunder. Fotografen som var hemma hos oss för att ta bilden hade det inte helt lätt för Gizmo ville INTE blir fotograferad så till slut så bara la han sig så här i soffan, som att han tänkte "gud vad ni håller på…!, jag lägger mig väl här då", och tittade upp på en leksak som jag höll upp framför honom.  Han var den coolaste katten!

När jag startade min butik så var det självklart att den skulle bli uppkallad efter min älskade perser katt Gizmo så namnet blev : Gizmo & Co. Att jag valde att den skulle heta "& Co" var för att jag jobbade extra i en butik i Stockholm som heter "Fernqvist & Co" och jag tyckte att det lät så bra. Så – Gizmo & Co blev det. 🙂

Och när jag skulle starta min blogg så fick han bli med då också…. "Gizmolinas" är som ni vet namnet jag gjorde utifrån Gizmo med hopp om att min dotter skulle heta det, men så blev det bloggen som fick heta det i stället 🙂

Gizmo var min "baby" i 12 år. Han somnade in hemma i soffan en dag i 2003. Efter att han gick bort så klarade jag inte tanken på någon ny katt men efter ca 1år utan katt hemma blev sakaden så stor att jag köpte en ny 🙂

Det var då "Gucci" kom in i mitt liv. Jag och min vän Marika åkte och hämtade honom en sommardag 2004 (han är född i mars 2004).

Att ha ett djur hemma sprider harmoni. Jag blir lycklig av att han står och tar emot i dörren då jag kommer hem, när jag vaknar till på natten av att han lagt sig vid min sida och av att bara ha honom runtomkring här hemma. Tyvärr har jag inte lika mycket tid att mysa med honom sedan jag fick Johanna så han blir ofta ett dåligt samvete…

Jag kan bli sååå avis på hans sköna liv. Han bara sover, äter, myser, leker, sover lite till och njuter livet… inga bekymmer där inte!

Om jag vore ett djur så önskar jag verkligen att jag vore en KATT! 🙂

Nu ska jag fixa lite här. Återkommer senare med "dagens tips".

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “Låt mig presentera: Gizmo!”

 1. Linda says:

  känner igen det där, trots att jag är mer hundmänniska. tog bort vår gamla hund förra hösten och väntade ända till februari med att köpa ny. men då blev det två, och från att alltid ha haft STOR hund blev det dvärgpudelkorsningar. de är helt fantastiska! och att låta sitt barn växa upp med djur är obetalbart för alla, jag tror att de barnen blir mer ansvarstagande och omsorgsfulla.

 2. Sessan says:

  Åhhh vad vacker han var, å så typad till att vara så gammal!
  Var Gizmo Blå/vit harlekin eller???
  Villken uppfödare kom han i från??
  Känner de flesta eftersom jag haft ett “pitte litet” oppdrett av perser.
  Tror jag måste scanne lite bilder & lägga ut min juveller på bloggen ;0) jag saknar dom så hemskt .(

 3. Vilken vacker katt.. Han såg verkligen ut som en gizmo=)
  Svar från min blogg:
  Annastina: hej söta du=)
  Jag och min “man” är oxå liten sugna på att anlita en städerska.. SKulle vara så skönt.. men tycker det känns lite obehagligt med tanken på att en främmande männsika ska rota bland min saker. hihi
  Ang din “önksan” är det bara att sms.a så fixar jag det=) shopping är min drog haha 😉 Gjorde en shoppingkalkyl en månad för ett tag sedan och siffrorna är skrämmande 😉 hihi… (vågar inte visa för ngn):-) SÅ kul med Hm för dom har mycket snyggt och jag blandar gärna budget och lyx. förhar man bara märkeskläder kan det ibland bli too much..;-)Ha en underbar dag du med… Massa kramar

 4. Angel says:

  Otroligt fin,älskar min lilla katt jag med så söööt

 5. Anna-Lena says:

  Gratulerar med jobbet! Vad kul, du har ju verkligen braiga ideer, perfekta jobbet för dig! Söta Gizmo…

 6. Princess Jessica says:

  Vännen,
  Bilder är jättevacker. Minns den SÅ väl.
  Krameli 🙂

 7. AnnaStina says:

  Linda-
  Jag tror också på att det är BRA för barn att växa upp med djur 🙂 Och jag ser glädjen i Johannas ögon när hon klappar på Gucci eller bara tittar på honom. Det är underbart! *kram* 🙂
  Sessan-
  Hej sweetie! Du gissar helt rätt, Gizmo var
  blå/vit men om han var en “harlekin” vet jag inte? uff, nu känner jag mig som en “dålig mor”.. Borde kanske veta vad det är? Jag köpte Gizmo av en uppfödare utanför Luleå som heter Susanne. Men det är som sagt idag 17 år sedan jag köpte honom så det är ju en stund sen 🙂 Men det kanske var så länge sen du födde upp? Tycker absolut att du ska lägga ut bilder på dina katter en dag snart så vi nyfikna får se! 😉 Hoppas att du har haft en underbar dag och att du får en härlig onsdag! *kram* 🙂
  Shopaholicmamman-
  Darlingen! SJÄLVKLART ska du anlita en städerska!! det är sååå värt pengarna ! 🙂 Och du behöver absolut inte känna att hon “rotar runt i dina saker” för du väljer ju själv vad du önskar att hon ska göra. Hon som städar hos oss är aldrig och “plockar i mina privata saker”, hennes fokus är att skura badrummen / toaletterna (som jag hatar att göra..), att dammsuga / skura golven, pusta speglar, torka damm, rengöra inne i ugn/micro etc. osv osv. Och allt det är det SÅ skönt att slippa tycker jag! 🙂 Men du, menar du att du gjorde en shoppingkalkyl? Imponerande! 😉 En sån skulle jag aldrig våga göra *skratt*. Håller med dig om att en mix av budget & lyx är FAB.! 🙂 Jag smsar dig imorgon ang. min “önskan”. Nu ska jag hoppa i säng för strax är kl. 02. Förstår inte att jag aldrig kommer mig i säng tidigare? hopplöst fall.. *kram* 🙂
  Angel-
  Tack söta du 🙂 Så underbart härligt att du också har en katt. *kram* 🙂
  Anna-Lena-
  Tusen TACK snälla du! 🙂
  Princess Jessica-
  Ja, minns du när vi satte upp hjärtat med ljus i runt bilden? Jag glömmer aldrig ögonblicket då vi tände ljusen sent på kvällen… det var som en “coca cola reklam”! 🙂 Puss!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *