LEK, GLASS & LAXGRATÄNG.

Allmänt

Happy girl! i Stadsparken i Luleå söndag eftermiddag.

Nu närmar sig snart bloggningen från vår härliga Luleå weekend sig sitt slut men först: söndag!  Dagen startade med en lyxigt skön sovmorgon och sen satt jag som klistrad framför TV´n för att se på prinsessan Leonores dop. Åhhhh så vackert det var! och så tjusiga alla var! Jag tokälskar D&G klänningen som kronprinsessan Victoria hade på sig och den matchande hatten var ju så läcker… Sen stal ju söta lilla Estelle showen. Som hon bläddrade i sin lilla bok och så fin hon var i sin klänning och rosett i håret (Johanna rosetten!) och Madeleine var så klart ursnygg hon också, och bloggaren Sofi Fahrman var så stilig i sin gröna hatt. Fler kungliga happenings tack!!!   I looooove it! 🙂

Sen, då TV sändningen var över, så blev det både en tur till lekparken och middag med fina gäster….

När jag kom till parken (jag hade ett ärende först…) så möttes jag av detta. De var så fina där de satt!

Är det bara jag som sätter hjärtat i halsgropen då de gungar stående i full fart? Hjälp…. 

Hjärtat är en riktigt klätterapa. Finns det något att klättra på så klättrar hon!  (det är lite kul med just det här trädet för på det blev vi + mormor fotgraferade för några år sedan till en stor artikel i Norrbottens Kuriren).

Sen, efter lek, så mötte vi upp min kära bror (som även är Johannas gudfar) och tog en fika...

…innan vi svängde förbi kiosken och hämtade med oss glass hem till mormor. (otroligt kul för Johanna att få gå in på en stängd kiosk). Och de där Filly påsarna är föresten perfekta presenter till små skatter eller till goodiebags på födelsedagskalas! Kiosken ni ska gå till är: Kioskbutiken Aurora.

Jag invigde en ny underbar topp (som jag även har på mig i skrivande stund) från Monsoon. Den är verkligen ett tips! den perfekta slänga-på-sig-toppen-i-sommar-värmen (fast i Luleå var det i och för sig inte så varmt.. jag hade klätt mig allt för lite…).

När vi kom hem var det bara att byta om för en kort stund senare kom våra trevliga grannar från Thailand på middagsbesök. Jag har på mig en riktig “Carrie” klänning från Monsoon (l.o.v.e. it!) + fluffig, varm och skön kofta från Cathrine Hammel.

Efter middagen blev det tävling i pilkastning och J var så duktig!

Och det var föresten jag också! 😉

Vi firade att vi kastat så bra med en selfie.

Mamma bjöd på en fantastiskt god laxgratäng som jag direkt bad att få receptet på. Tyvärr är jag ingen mäster kock men den här ska jag absolut försöka laga en dag.

Nu är J och leker hos grannen och jag sitter ute på terrassen men det blåser en hel del i kväll och är plötsligt lite småkyligt så tror jag går in och tar tag i prosjekt göra-fint-inför-helgen.  Det känns riktigt skönt med en soft hemmakväll!  Jag behöver det känner jag efter resan + gårdagens gardenparty.

N.j.u.t. kvällen vidare fina du! 🙂

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “LEK, GLASS & LAXGRATÄNG.”

 1. Lena says:

  ÅHHHH, det receptet vill jag gärna ha!!!
  Din mamma är mycket snygg och elegant. Alltid fräsigt klädd. Hälsa henne det 🙂
  Lena

  • gizmolina says:

   Vilken fin komplimang till till mamma! Nu kommer hon att bli GLAD då jag hälsar henne från dig! 🙂 Tack Lena! Och receptet kan jag självklart ta och blogga vid tillfälle.

   Önskar dig en festlig fredag! Kram!

 2. Solveig says:

  Härliga bilder!!!
  Det receptet vill jag oxså att du skriver på bloggen!!

 3. Viyanne says:

  Bästa du!

 4. An attention-grabbing submit. I suppose your reviews are expressive and also founded. Think nearly everybody agreed within this thread.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *