GODMORGON WINTER WONDERLAND!

0d3e4e8eca1b05895caad090a35f86e1

Det snöar för fullt i Oslo just nu.

Goooodmorgon sweeties! 

Jag var nog lite väl opitimistisk ang. jetlag igår för vet ni när J väckte mig på morgon? kl.06.15. Det hade ju passat fint om det var vardag men i.n.t.e. när det är lördag och jag sett fram emot sovmorgon…zzz…Well, well, får se fördelen med att jag får gjort mycket här hemma. Också piggnade jag faktiskt till då jag tittade ut för det var helt VITT! Oh yes, snön vräker ner så det är såååå fint där ute i slottsparken. Hoppas, hoppas att den får ligga kvar en stund nu men det behöver inte komma så mycket, bara så där lagomt

10933932_10152577390580796_8233153067420217617_n

Min fantastiskt vackra utsikt!  (undrar om kungen och drottningen fortfarande sover där bakom träden?)

Och varje år när snön kommer och jag inser att det verkligen ÄR vinter så får jag lite klädkrise… Skulle behöva kläder som passar till att åka pulka och bygga snögubbar i, som tex ett par riktigt praktiska och varma skor, en s.n.y.g.g. mössa, en lite längre täckjacka… Ja men ni hör, listan kan göras lång för efter många vintrar nere i Thailand så innehåller min garderob mest kaftaner, klänningar, tunikor och flip flops.  Och jadå, vi har varit hemma 2 vintrar (sedan J började skolan) men jag saknade exakt samma plagg då också…  Sen är jag sugen på att börja åka slalom tillsammans med Johanna i vinter för jag har inte åkt sedan jag fick henne och egentligen älskar jag det. Har varit till alperna , Val-d´isère &  Haute Nendaz,  på sportloven under min uppväxt och firat påskarna på Dundret, har haft helger uppe i Riksgränsen och Vittjåkk, företagsresor till Åre.. och efter att jag flyttade till Norge har jag firat en påsk i Hemsedal och jag kan verkligen sakna de härliga dagarna i backarna, speciellt de i alperna…   Så vi får väl se, kanske susar jag ner en backe i vinter? 😉

article-2526809-1A364C1900000578-463_634x852

Och OM jag ska på skidsemester (tror inte det blir det i år alltså, men en dag…) så ser jag gärna ut så här!  Elle Macpherson inspirerar alltid och jag säger ja, tack till en sån där fluffig mössa. 

Sarah-Jessica-Parker-NewYork

Men nu är det väl mer troligt att det blir en cityvinter på mig och då gör jag gärna som Sarah Jessica Parker, kör päls + jeans. Den kombon funkar alltid!

 

Nej, nu får jag sluta drömma om krispig alpluft och härliga after ski´s vid solväggen… och istället ta tag i att fixa lite frukost och städa till här.

Önskar dig en riktigt härlig sovmorgon (ja, jag hoppas verkligen att du fick en sån!) och en soft förmiddag!

Tänk så härligt med l.ö.r.d.a.g.!!! 🙂

P.S se upp för Egon! 

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “GODMORGON WINTER WONDERLAND!”

 1. Kristine says:

  Fantastisk flott bilde, herlig 🙂

  Det er alltid så kjekt å titte innom deg, og så fantastisk kjekt med videoblogg. Du er bare strålende.

  Ønsker deg en strålende helg, og stuebildet var flott. Håper du nærmer deg mål, hvis ikke ta det innimellom og NYt det som kommer din vei.

  Slalomferdighetene dine sitter nok etter et par turer i bakken.

  Nyt lørdagen 🙂

  Klem, klem K 🙂

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för din underbara kommentar, alla fina ord och fantastiskt feedback Kristine! Nu gjorde du verkligen min morgon här ska du veta! 🙂 Och ja, att åka slalom är ju lite som att cykla: har man en gång lärt sig så… 😉

   Önskar dig en underbar söndag fylld av lyckliga stunder! Stor klem!

 2. Emma says:

  Missade men vet att du skrev ett inlägg om frågor kring Thailand. Hottar inte det nu men vilka är dina Phuket-tips? Både vad gäller sunwingresorten, bästa mattips, bästa shoppingtips och vilket bästa tips på ställe för mani och pedi har du?
  Tack ❤️ njut dagen!

  • gizmolina says:

   Förstår att du inte hittade det för jag tog bort frågan och tänkte att det får bli ett eget inlägg (istället för ett P.S) en dag snart! Så häng med – jag svarar på alla din frågor i ett Thailand-inlägg till veckan! 🙂

   Önskar dig den bästa söndagen! och så härligt att du har en Phuket resa att se fram emot!!! Kram!

 3. Titti says:

  Nja vaknade vid 07.00 av fågelkvitter!
  Blir ganska tidiga kvällar… här i Huay Yang finns inget nattliv precis.
  En fin helg önskas dig.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Så underbart att vakna till fågelkvitter! Jag är inte så lite avis på dig som får njuta dagarna i Thailand…. Och ang. tidiga kvällar, jag slocknar själv rekordtidigt efter att vi kom hem…zzz…

   Önskar dig en riktigt härlig söndag! Kram!

 4. Erika says:

  Men Johanna är ju så stor nu! Hur länge ska du låta henne bestämma när du ska gå upp på mornarna!? 😛

 5. karolin says:

  Vad härligt med snö!!! Vi får vår första riktiga nu! Vräker ner så.imorgon kanske det går att åka pulka iaf! Trevlig lördag och helg önskar jag dig!

  • gizmolina says:

   Ja men det är faktiskt lite härligt med snö! (även för mig som inte är så jätte glad i vinter…) för det blir ju så mycket ljusare och vackrare där ute! 🙂 Håller tummarna för att ni får till att åka pulka idag!

   Happy söndag! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *