LET THE MAGIC BEGIN…!

Mina kära bloggvänner! 

Att leva i en sorg efter min älskade pappas bortgång innebär att jag befinner mig i en berg och dal bana av känslor… Och det har tyvärr påverkat bloggen något jag från hjärtat ber om ursäkt för.  Jag är på väg att blogga varje dag men så låser det sig och jag känner att jag inte ens orkar skriva och ursäkta mig för min frånvaro och då låter jag hellre bli. Fast jag vet att ni alltid förstår och finns där för ni är ju verkligen de finaste !!!

Men nu ska vi inte fokusera på ursäkter och “igår” utan på här och nu !

Och idag, den 2:a december, snöar det så vackert här i Luleå och jag är på väg ut för att få på ljusslingorna på årets utegranar. Tänk – jag som är sååå tidigt ute med mina granar har inte ens fått upp belysningen ännu. Det – om något – säger allt! Oh my, det har verkligen aldrig tidigare hänt att jag är så här sent ute.

Så – det är en dag i taget, en sak i taget och det är nog som en person sa till mig då jag var mitt i begravningsplaneringen, hon sa: du får vara beredd på att din sorg kommer att komma senare, då begravningen är över och du får din tid.  Och är nog exakt så det blev.  Min bror var här igår och vi gick igenom lite praktiska saker efter pappa och det är klart att det känns tungt med allt vi har framför oss med bouppteckning etc.  Uff, det är nästan övermäktigt hur mycket man ska ha styrka till i sin sorg. Och jag har aldrig tidigare förstått att det är så  så om jag ska hitta något positivt i hela denna förfärligt tråkiga situation så är det att jag har blivit en stor erfarenhet rikare. Och det har jag verkligen med mig i min coachning. För det är när vi upplevt saker i livet, på riktigt, som vi kan hjälpa andra som hamnar i samma situation.

Och nu mina vänner, nu ska jag hjälpa er att maxa julmyset!!! för nu har det varit allt för dåligt med jul-inspo-pepp här hos mig så let the christmas feelgood magic begin ! 🙂

Det hade blivit full vinter här uppe i norr då var i Oslo så vi kom hem till snö och -17 grader ! Oh my, det var freeeezing och så kallt har det varit helt fram till idag då det “bara” är -8.   Och den här bilden är på begäran till er som efterfrågat hur det blev med ljusslingorna ute på gården. Slingan i trädet vid staketet är 70 meter.  Och som du ser så har jag vita stjärnor i alla fönster. Det lyser verkligen upp i mörkret !

Årets “huvudgran” är den jag placerar på framsidan av huset och så här ser den ut i år. Tyvärr lite mindre än tidigare år men det här var den största jag hittade så den fick det bli.  Och planen är som sagt att få upp ljusslingan på den idag. Jag brukar köra på en som är 35 meter så att ljuset maxas.  Och – det här är en Kungsgran från Granngården och eftersom de kostar lite mer och jag vill ha flera granar ute så gick jag för… 

... en klassisk rödgran vid entrén. De kostar hälften så mycket och när snön lägger sig på de så är de fina de också.  Och nytt för i år är att jag har satt upp en ljusslinga runt garaget också.  Här ska fler detaljer på plats så ni får en efter bild senare. Och ja, det är riktigt fult med alla skarsladdar och ledningar men snart är de gömda under snön… 

Vi hade verkligen en super mysig start på den här dagen. Jag gick in till J´s rum också låg vi där i sängen och tittade på Julkalendern innan J öppnade dagens kalendrar. Och du, den magiska chokladkalendern som vi köpte på NK i Stockholm såg vi hos flera butiker på CC-vest i Oslo (ett tips!).  De fina paketen kommer från vår favorit Åpent Hus..  (missa inte den butiken uppe på Vinderen om du är i Oslo).

Hur magiskt med alla vackra kalendrar?!  Det här, från Rituals, blev årets färdiga kalender till J i år. Sen gör jag dessutom en egen som jag hoppas att jag ska bli klar med idag… 

Det finns väl få saker som förgyller förjulstiden så mycket som en blinkande jultröja!  Ha, ha. Och den här, från Rusta, är ett tips! Johanna gav en till sin bästa vän igår i advenspresent och de kommer nu alltid att ha på sig sina tröjor när de ses och julbakar / gör jul DIY i tiden fram till jul.  Sen är det ju alltid en kul idé att bjuda in till en middag eller glöggbjudning då dresscode är : jultröja!  (tröjan kostar 199 kr och finns i många olika utföranden).

 

December alltså…  sååå underbart härlig månad! så tänk på att ta tillvara varje dag och att stanna upp och bara njuta… !

Önskar dig en magisk torsdag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

67
Kategori: Allmänt, Julen 2021 | 9 Comments

9 responses to “LET THE MAGIC BEGIN…!”

 1. Anna says:

  Du är så innerligt efterlängtad! <3
  Stor kram

  • gizmolina says:

   Åh nu gjorde du verkligen min dag här Anna !!! för jag blir otroligt rörd och glad över att höra att jag varit efterlängtad och över att se att du tittar in till mig trots att jag varit så frånvarande… Så från hjärtat: tusen miljoner TACK!!!

   Önskar dig en magisk dag! Stor kram!

   • LINE says:

    Så fint med litt juleinspo. Jeg er då dårlig på slikt både gaver, dekor, interiør osv så digger når du kommer med tips og brukt disse tipsene flittig siden du hadde butikk i industrigata.

    Ett år kjøpte jeg Himla gardiner der med slike bånd som rulles opp – Hvite de har jeg brukt som julegardiner siden men i år må de kastes de er rett og slett utslitt. Tror jeg kjøpte de i 2004. Så hva skal jeg erstatte med??

 2. Maria says:

  Jag ÄLSKAR tiden före jul, det är så underbart! Kan inte få nog av pynt och fix och glögg och mys.

  Har precis kommit hem från ett par dagar i Oslo där jag eventuellt ska jobba lite då och då framöver. Härlig stad, jag gläder mig verkligen att få komma dit igen! Jag förstår verkligen er som längtar dit ofta. Strosade runt och tittade i alla fina skyltfönster, gick på den ljuvliga julmarknaden, reafyndade en varm och go väldigt norsk tröja…så himla bra första intryck av en stad jag inte besökt sen jag var liten.

  Ha en mysig dag! Kramar från halkiga Skåne

 3. Pia says:

  Välkommen tillbaka ! Blir glad när du orkar skriva! Vad är det man säger att man får lära leva med sorgen för man glömmer aldrig.

 4. Lollo says:

  Har sett att Johanna har nån väska med sitt namn broderat på; var e den ifrån?

  • gizmolina says:

   Visst är den väskan fin! 🙂 Johanna fick den i födelsedagspresent av bästa vänner. Den kommer från butiken Soup Store i Oslo (www.soupstore.no).

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram!

 5. Hanna says:

  Skönt att du är tillbaka<3
  Var har ni köpt era matchande Mickey-tröjor?

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack! 🙂 Tyvärr så blev det ett tekniskt problem som gjorde att jag inte kunde blogga några dagar men nu är jag här igen och det känns fantastiskt ! Och våra matchande Mickey tröjor beställde vi från H&M förra året till förra julen. Så tyvärr finns de inte i butik längre…

   Önskar dig en magisk dag! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *