Carpe Diem !

Allmänt

Av ren princip så hade jag bestämt mig för att inte nämna den förfärliga mann som i dagarna står inför rätta i Norge men ! då jag idag, igen, fick massor med frågor om honom av Johanna så kan jag inte låta bli att beröra det. Johanna sa att hon hört att “bombmannen” är ute av fängelse för att berätta varför han dödat så många?  Jag fick lugna och säga att ja, det stämmer att han är ute för att svara på frågor och förklara sig men! att poliser skyddar honom och att han aldrig, aldrig kommer ut av det fängelset. Då säger lilla J:  så bra för om han kommer ut kanske han gör det en gång till… ? och mamma, det var tur att vi inte var där då bomben sprängde för då vore vi döda nu.

Livet går vidare men det blir aldrig helt detsamma efter den 22 juli och vi påminns om att livet verkligen är här och NU. !  All kärlek till er mina fina vänner !!!

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “Carpe Diem !”

 1. Hej ms. Sunshine!

  Ja, jag kan inte annat säga än att jag förstår att det inte är mycket annat att göra än att svara på frågor och funderingar som dessa. Det är väl härligt att ni är ett sådant kärleksfullt folk som håller ihop och viar att ni finns för varandra. Jag har tittat ytterst lite på nyheterna kring samme man – obehagligt – och väljer sedan att titta på annat i stället som är värt mer uppmärksamhet.

  Vi ska vara rädda om varandra och om det vi har samt uppskatta och acceptera varandra för de vi är.

  Kram fina du och hälsa din kloka lilla Johanna som snart kommer att gå i en härligt solgul skola!

  • gizmolina says:

   Jag väljer också, medvetet, att inte följa med så mycket i saken för i min värld förtjänar han ingen som helt uppmärksamhet. Blir faktiskt bara provoserad av att han är på cover efter cover i tidningshyllorna… det får bara lilla J (och säkert mängder av andra barn) att ställa ännu fler frågor… Också tror jag faktiskt att den extrema uppmärksamhet som han får kan peppa andra galna människor till liknande dåd… hemska tanke ! Kramar till dig också fina kloka du ! Kram !

 2. fru Svensson says:

  Verkligen inte lätt att förstå och förklara för ett barn när man inte fattar det själv ;(
  Håller med Johanna att det var tur ni inte var där.
  Fortsätt njut av livet 😉 Massa Kramar

  • gizmolina says:

   Nej det är verkligen inte lätt… hon ställer sååå många frågor… Önskar dig en underbar kväll ! Kramar! 🙂

 3. Det är verkligen fruktansvärt! Vår lilla tjej blev mer eller mindre till just kring när det hände (22a juli) och hon var beräknad att födas på måndag (men dröjde till onsdagen) dvs när rättegången påbörjades. Även om man berörs så väljer jag ej att följa rättegången och på BB såg jag inte på NRK även om det lockade. Man blir bara så himla ledsen och arg. Tänker ofta på att den helgen släcktes många liv medans ett annat började växa. 🙁 Man är givetvis glad för sin lilla men just den helgen kommer man alltid veta att det var många som gick bort även om ett nytt liv blev till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *