LILL-LÖRDAG & PREMIÄRFEST.

Allmänt

12341622_10153207553340796_3029974324971970474_n

Varje dag är d.i.n. dag – kom i håg det!  (blommorna + kortet hade jag & min vän med oss till öppningen av CG Bar. kommer du ihåg restaurangen jag var ute på med hela familjen då jag fyllde år? det är de som öppnat en ny bar vägg i vägg med  restaurangen).

Goooodmorgon sweeties! 

Jag har på Nyhetsmorgon i bakgrunden på morgon och det slår aldrig fel…. Varje år, precis innan många ska resa iväg till Thailand för att fira jul & nyår, så väljer de att fokusera på något negativt om landet…  Den här gången handlar det om burmeserna som har dåliga arbetsvillkor på fina hotell.  Men alltså detta är ju inget nytt så det känns lite som att man söker efter något negativt. Lite trist kan jag som älskar Thailand tycka.  Man borde istället fokusera på hur BRA det är att så många reser dit och spenderar pengar och bidrar till att de faktiskt har jobb!

Hur som helst – det var inte det jag tänkte skriva om (blev bara lite upprörd kände jag).  Utan om den trevliga premiärfesten som jag var på för exakt 1 vecka sedan!  Det var öppningen av CG Bar som jag hade förmånen att bli inbjuden till och eftersom det inte direkt kryllar av happenings här uppe i norr så var det bara såååå fantastiskt kul att komma iväg på lite mingel.  Sen behöver Luleå verkligen CG Bar om du frågar mig för här finns i.n.t.e. många bra bar-häng-ställen så hoppas nu att det här blir ett lika bra ställe som det ser ut för detta är ett ställe helt i min smak! 🙂

12299171_10153207550060796_4928130313539810477_n

Vi hälsades välkomna av den super trevliga personalen. Alltså jag vet inte vem som sköter rekryteringen till CG´s (bar + restaurang) men den personen får definitivt dagens ros av mig! för jag har sällan mötts av så många fantastiska människor på ett och samma ställe och det säger jag inte ofta alltså för jag är över snittet upptagen av service så ja, jag tar av mig hatten….!    (min vän Patrik snek sig med på bilden men nej, han jobbar inte där, men han är lika trevlig som de andra. that´s for sure!). 

12274503_10153207550510796_3431362658778668672_n

CG Bar är inte så stort, tror stället tar 80 gäster, men jag gillar det och det här är en lite mer “privat del” , lite längre in i lokalen. Very nice.

12347654_10153207549615796_3412590552689333731_n 2

På tal om dagens outfit pics (som jag skrev om i förra inlägget) så passade jag faktiskt på att knipsa en där (men min rumpa i spegeln får ni inte se. Ha, ha.) Jag hade på min min favorit power bus från Greta (åh som jag skulle vilja ha den i fler färger men den verkar ha utgått ur deras sortiment… får kanske ta och sy upp några look alikes i Thailand!?), jeans Gina Tricot, väska Tory Burch och mitt hårsvall kommer från Rapunzel of Sweden.  (kom precis på att jag inte bloggat mitt senaste besök där, ska fixa ett inlägg!).

12360192_10153207550965796_2867427370800859972_n

Så här ser den tjusiga utsikten ut när du sitter i den inre – privata – delen.  Perfekt merförsäljningstrix att sitta och se alla flaskor….! 

12316669_10153207552695796_4780690850772351146_n

Sen måste jag säga att jag gillar öppna kök!  CG Bar kör inte samma meny som CG, här är det mer smårätter som passar perfekt till barhäng och vi fick proväta massa gott. 

12369228_10153207554205796_5022953093173995089_n

Jag mumsade i mig fantastiskt god fisk, en soppa med kräftstjärtar (tror jag det var?) och drack bubbels till det. Yummie!  

12359827_10153207552055796_8253272889654552341_n

Precis som då  jag checkar in på hotell så är jag upptagen av hur toaletten ser ut och alltså när jag möttes av denna underbara handduks hylla då jag gick för att pudra näsan, ja, då blev det pluss i kanten från mig!   Små handdukar att torka händerna på är sååå mycket lyxigare än hemskt tork-papper.

12345435_10153207551550796_8184812653872080199_n

Att det sen även fanns doftljus, fräscha tvålar och snygga detaljer gjorde även det det lilla xtra. Och guldkranar är ju sååå snyggt! Det vill jag ha både i köket och i våra badrum här hemma!  

12301485_10153207555215796_7809391630551392034_n

Det här mina vänner är en av mina gamla barndomskompisar. Vi hängde i samma gäng i många år då jag bodde här men, då vi sågs för ett par veckor sedan så hade vi inte setts eller hörts av på ja… vad kan det vara? 24 år kanske?  Och hur sjukt var det då inte att 1. han har bott i det hus vi köpt!, 2. vi har båda bott i Gävle (av alla ställen) en period, dock inte samtidigt, 3. vi har firat jul / nyår i samma område i Phuket i typ 7-8 år utan att veta om det så P kan namnet på fler gator i de hoods där vi har vårt andra hem än jag kan!   Så ja, vi har en del att prata om kan man lungt säga och det är bara sååå kul

Jag var tyvärr bara inom CG Bar en snabbispremiären eftersom jag var home alone med darlingen men jag gillade det jag såg och jag kan varmt rekommendera dig att gå dit om du bor i närheten. Av mig får CG Bar :  G G G G G  (av 6) ! Enda minuset är jag såg framför mig att det skulle vara mer Bar och lite mindre restaurang.  Dvs jag trodde att tanken var att man först skulle gå på CG´s och äta och sen till CG Bar och barhänga, men- man kan alltså gå till CG Bar och äta också…  så ja, jag hoppas att de lyckas hålla isär koncepten och att detta får bli en bar med FAB stämning och hög partyfaktor!

Oj, oj, klockan går fort då man bloggar… redan 10.15 och jag har inte ens kommit till dusch. Hjälp! måste sätta fart. Har så mycket att göra innan vi ska resa att jag går runt med en lätt huvudvärk. i.n.t.e. bra… får ta 3 djupa andetag tror jag…., sen kör vi onsdag!

Happy lill-lördag!

L.o.V.e.!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “LILL-LÖRDAG & PREMIÄRFEST.”

 1. Titti/Umeå says:

  Media har en förmåga att fokusera på allt som är negativt, speciellt i Thailand känns det som.
  Burmeserna har det inte så bra alltid, vet det från byn vi bor i. Vi har ju nära till Burma, några mil bara.
  Här ordnas också för avresa , men vi flyger inte förrän på julafton!
  Till Arlanda dagen före.
  Trevlig lill-lördag önskar Titti

 2. gizmolina says:

  Ja men eller hur…. det är så trist med det negativa fokuset! Vi har många burmesfamiljer som bor på området där vi har vårt hem och de bor hur fattigt som helst (i de hus som inte är färdigbyggda…) men jag känner att vi bidrar på vårt sätt genom att anlita dem då vi behöver diverse hjälp. Vi har även haft deras barn på besök flera gånger och de leker så fint med Johanna…. och har fått en del gamla leksaker / madrasser etc av oss…

  Vi lyfter redan på fredag så här är det liiiiite mycket att göra just nu. Oh my…. Men allt går ! 😉

  Önskar dig också en riktigt trevlig lill-lördag! Kram!

 3. Astrid says:

  Jag vill egentligen inte skriva någon på näsan, fast det är kanske precis det jag gör just nu, fast jag tänkte det kanske är okej fast din blogg har ett annat syfte, vilket jag respekterar.
  Vår syn på Thailand som ett turistland dit vi kan åka och spendera pengar och på så vis, tror vi, hjälpa ett land som inte är lika välmående som vårt eget är en alltför förenklad syn. Det betyder antingen ren okunskap om den starka kopplingen mellan turismen (hotellverksamhet etc.) i Thailand och den utbredda sexturismen, eller så rör denna vetskap oss inte ryggen. Det sistnämnda är jag rädd många västerlänningar anammar, så länge jag inte direkt ser något eller är delaktig behöver jag inte bry mig och framför allt inte kritisera. Det är ett enormt strukturellt problem i Thailand som rör handel med barns och kvinnors kroppar. Jag kan bland annat rekommendera att stödja ECPAT, en barnrättsorganisation.

  • gizmolina says:

   Ja problemen i Thailand är många och stora så det är klart att det inte löser “saken” att vi reser dit som turister och spenderar pengar. Men – jag tror trots allt mer på att resa dit än att inte göra det…

   Önskar dig en riktigt fin dag Astrid! Kram! 🙂

 4. Maria says:

  Hej! Jag tror att det är viktigt att vi ställer krav på de hotell och övriga företag som finns där. Säg nej till företag som utnyttjar fattig arbetskraft! Jag förstår inte hur man med gott samvete kan njuta av en billig thaimassage när man vet att kvinnan arbetar alldeles för långa pass och att huvuddelen av betalningen inte går till henne… Det kostar för thallämdaren och burmesen att leverera billig service åt oss rika västerlänningar…

  • Nu har jag aldrig njutit någon billig thaimassage (för jag gillar inte massage) men jag förstår absolut din poäng Maria. Ett av problemen där nere är precis dom du skriver att betalningen inte går direkt till den som vi köper våra tjänster av. Allt är väldigt korrupt. Sen är det absolut viktigt att researrangörerna ställer krav till de som driver hotellen där nere.

   Men – trots att det finns mycket som inte är så bra där nere så älskar jag och min familj Thailand och vi längtar ner till andra hem och alla våra fina Thai vänner! 🙂

   Njut kvällen! Kram!

   • Maria says:

    Ja visst ska vi njuta och ta del av andra kulturer! Bara vi är medvetna turister! Tack för att du tog upp detta viktiga ämne; det är det som gör din blogg så bra! Jag läser den varje dag! Tack! Njut av din resa : )

    • gizmolina says:

     Tusen miljoner tack för fina ord och fantastisk feedback Maria! Jag är enormt glad över att du läser min blogg varje dag. Det gör mig både rörd & tacksam…. !

     Njut kvällen vidare! Kram! 🙂

 5. C says:

  Det är ju såklart jättebra att folk åker till Thailand och spenderar pengar och genererar arbetstillfällen. Men att en burmes får jobba 19 timmar om dagen till en lön långt under minimilön kan man väl ändå inte se något bra med?!

  • gizmolina says:

   Det är klart att det i.n.t.e. är bra att en burmes, eller någon annan heller, får jobba 19 timmar till en minimilön. Min poäng var att det är lite typiskt media att hitta något negativt kring Thailand den här tiden på året. Det att burmeser jobbar på det sättet är ingen nyhet för så har det tyvärr varit under en längre tid….

   Önskar dig en riktigt fin kväll C! Kram!

 6. Titti says:

  Det är jättebra att lyfta frågorna om det här. Året runt.

  Nu finns ju problemet inte bara i Thailand, utan över hela världen. “Gästarbetares” arbetsvillkor är ofast dåliga. Se bara på de som kommer till Sverige och tex plockar bär. Eller de från arabiska halvön som jobbar i min familjs semesterparadis.

  Vi kan välja hur vi ser dessa människor. Som medmänniskor hoppas jag verkligen! aldrig glömma hur privilegierade vi är.

  Sen kanske val av land att tillbringa semester i är något att fundera på. Läs hos Amnesty hur människor behandlas på daglig basis, tortyr osv. De behöver man kanske inte stötta!?

 7. Anna says:

  Jag förstår faktiskt inte riktigt din syn på detta att det är så tråkigt att media tar upp problemet med gästarbetarna, mer än att det är jobbigt att få det “in your face” precis innan avresa och att det då sätter en tråkig touch på er semester? Media tar ju upp saker när det ger mest genomslag – inget konstigt med det. Man borde lyfta fram att det är bra att folk reser dit och spenderar pengar tycker du – jo, turismen är väl en av Thailands största inkomstkällor som land men det är ju inte det som dessa artiklar handlar om. Pengarna som turismen bringar in kommer uppenbarligen inte de fattigaste till godo? Som jag ser det är ju problemet snarare att detta inte tas upp nog ofta och att det inte görs något åt det- det är inget som turister helst vill reflektera över. Speciellt i ett sådant land som Thailand som tar emot så extremt mycket turister från många länder- man lever av sin turism – därför borde det finnas alla möjligheter för dem som väljer att resa dit att påverka landets regering till strängare lagar och efterfråga hos researrangörer att de följer minimilagar etc.

  Den krassa sanningen är att ingen bekväm semestrande västerlänning har lust att ändra ett skit i sitt beteende eller stå upp för något som skulle inkräkta på deras möjlighet att åka på “billig” semester? Man vill äta sin billiga mat (gärna med skryt på sociala medier att en middag endast kostar si och så), få sin billiga massage, fixa billiga naglar, få sin billiga städhjälp m.m. Och jag är ledsen – men man gör inget för att påverka dessa strukturer gm att “spendera sina pengar” där – det matar ju det bara mer. Sen kan man ju lätta sitt samvete gm att ge bort gamla leksaker och gamla madrasser – klart att dessa saker säkert är till glädje för enskilda men det media vill (och SKA) belysa är ju på ett helt annat plan. Men med detta som med allt som har med folks bekvämligheter att göra är det nog bara ett fåtal som faktiskt har viljan att ändra något i sitt beteende plus då kanske KRÄVA förändring. Förstår att det blir obekvämt att läsa om preeeecis när man just skall dit…… men att man känt till detta länge är väl inget argument för att det inte skall tas upp? När skall det skrivas om det i så fall? Eller helst skall det inte tas upp alls? Du och JIG som är så hängivna Thailand och tom ser det som ert andra hem – har resurser och ideer – borde inte ni engagera er i frågan och start någon form av projekt?

  • Titti/Umeå says:

   Jag kommenterade ovan att det är tråkigt när oftast negativa inlägg om Thailand förekommer i media.
   Burmeserna har en svår situation i landet, liksom många thailändare.
   Inget fel i och för sig att rapportera om det.
   Men finns även saker som är positivt i Thailand och gärna borde spridas vidare.
   I byn jag bor i har det skapats många nya arbetstillfällen genom “turisterna”.
   Lokala restauranter , taxibolag , skönhetssalonger m.m.
   Det är rätta sättet att bidra, genom att stödja det lokala.
   Kjell Bergqvist har startat en simskola vid sitt hus ( byggt en pool) för alla byns barn och vuxna.
   Förra veckan var barn till burmeser som bor nära byn på besök, fick simma , glass o mat.
   Vore väl något svensk TV kunde visa.
   Många bybor har fadderbarn som de stödjer samt deras familjer.
   Vi kan välja hur vi spenderar våra pengar i landet.
   Läs gärna bloggen walleniusvinklar.com t.ex. inlägget “Motsats till bitterhet”.
   Titti Umeå/Huay Yang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *