LILLE LÖRDAG.

5dbcb97d8ec974dc927581a5209dcd24

Darlings! 

Idag tycker jag så förfärligt synd om Therese Johaug… Tänk det mediadrev som pågått mot henne sedan hon blev testad positivt för doping… och idag kulminerar det då rättegången startar. Norska NRK 1 står på här hemma och vi följer med…  Känslan är så klart speciell eftersom min JIG jobbat tillsammans med henne i flera år så ja, mina tankar går till henne idag.

Och igår så hämtade jag JIG på flygplatsen runt kl.16, sen hade J dans kl.17 och sen åt vi middag på arenan innan vi såg BC Luleå vinna över Borås. Basket är en riktigt stor sport här uppe så matcherna blir en trevlig mötesplats och jag älskar vår seating, rakt bakom spelarna på 1:a raden, så vi får med oss “allt” vilket är otroligt underhållande! Och idag onsdag och vi smider riktigt spännande planer för året som jag ser fram emot att dela med er längre fram… livet alltså – vilken resa! 🙂

16298360_10154161098640796_445659127829383845_n

Puss, puss min lilla peanut.  (synd bara att det kom in en halv kropp av någon okänd i bilden, ha, ha.) Jag invigde min nya väska från By Malene Birger (förra veckans Oslo shopping), topp Zara, tights Gina Tricot, jacka Whyred (mina favorit parkas! har den i 2 färger) och mina Ugg´s shoppade jag på The Grove i L.A.  Johanna har på sig jacka från Lindex, tröja + tights H&M och skor Din Sko.

16195696_10154161150855796_1955247640086916032_n

Ni kommer kanske ihåg att Johanna var med i kampanjen för Johaug handskarna för några år sedan?  Denna tag satt på samtliga Junior handskar och Johanna var även med på stora reklamplakat i butikerna. Fantastiskt kul!  Så ja, T.J har som sagt en speciell plats i mitt hjärta…!

Nu ska jag ta tag i dagens to-do´s. Och det är ju lille lördag idag så i kväll blir det en xtra mysig & god middag här hemma nu då hela familjen är samlad. Det är inte så ofta det händer i vardagen så blir kul att duka för 3.! Och du – dagens rättegång påminner oss om att livet kan förändras väldigt plötsligt, så ta tillvara dina dagar, följ dina drömmar och var tro mot dig själv!

Önskar dig en riktigt, riktigt B.R.A. dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “LILLE LÖRDAG.”

 1. Lena says:

  Vet inte om det är synd om henne, har väl själv försatt sig i situationen. Förstår så klart om ni har en speciell relation.

  • Ja, hon har absolut ett ansvar i att kolla upp de preparat / mediciner hon använder noga. Men – här är min tro att hon litade 100% på sin läkare och att hon aldrig såg själva förpackningen där varningssymbolen så tydligt visades. Så, jag kan bara tala för mig själv, men jag tycker väldigt synd om henne.

   Önskar dig en riktigt fin dag Lena! Kram! 🙂

 2. desssan says:

  Tycker du synd om henne för att du tror hon är oskyldig? För är det ett medvetet val så får hon väl skylla sig själv tänker jag ? Tycker det är svårt att ta ställning när man inte vet vad som hänt…en fundering jag hade bara. Ha en fin fortsatt vecka.

  • Jag tycker förfärligt synd om henne p.g.a. att jag tror att hon litade 100% på sin läkare och därför i god tro tog salvan som skulle hjälpa henne att få bort sina sår. Men visst – hon får skylla sig själv för att hon inte checkade upp preparatet mer noga, hon har ett stort ansvar för det. Men alla kan vi göra fel i stundens hetta och här tror jag att hon var desperat på att få något som kunde få bort det onda och – då valde hon att lita på sin läkare som även han har ett stort ansvar i att checka upp samtliga preparat som han ger vidare till henne.

   Önskar dig också en fortsatt fin vecka vidare! Kram! 🙂

 3. Ditte says:

  Rättegången får väl utvisa. Men läkaren har absolut ett ansvar, ett stort och med tnke på all astmamedicin som många av Norges skidåkare får utskrivet så undra jag om läkarna verkligen har koll. Givetvis måste man själv också veta vad man stoppar i sig, särskilt om man tävlar på denna höga nivå.
  Jag kan inte tycka synd om T.J. men förstår att detta är ett dilemma. Och kanske borde läkaren ha bytts ut om man rekommenderar så fel mediciner.
  Önskar dig en fin onsdag. Följer rätegången här.

  • gizmolina says:

   Ja men visst är detta ett knepigt läge för henne. För precis som du skriver så har hon ett eget ansvar över vad hon sätter i sig / använder för salvor etc. men – hon har samtidigt en anställd läkare som ska se till att hon inte får i sig olagliga preparat så i min värld så ska hon kunna lita 110% på honom då han ger henne en salva som han själv köpt. Något hon i detta fall inte skulle ha gjort. Och detta tog han även ansvar för och avgick som läkare för skidförbundet omgående då hon testades positivt. Så ja, jag tycker förfärligt synd om henne trots att hon är den som har det yttersta ansvaret här för det framstår som att hon handlade i god tro i en utsatt situation då allt hon ville var att slippa sina hemska sår på läpparna…

   Har inte fått med mig rättegången i eftermiddag så ska strax ta och uppdatera mig på status. Jag kryssar fingrarna för att hon inte får längre avstängning än 14 månader..!

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin dag vidare Ditte! Kram! 🙂

 4. Madeleine says:

  Jag tycker precis som dig. Tycker synd om henne och känns väldigt konstigt i min värld att man skulle komma på tanken att dopa sig med en läppsalva! Men vad vet jag :-).
  Din blogg är den bästa!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *