LIVET UTAN INSTAGRAM….

be-you-e2809ccomparison-is-the-thief-of-joye2809d-blog-title

Happy fredag darlings!

Det här tror jag är dag 4 utan instagram och det är så klart fullständig krise!!! men – en skön sak är att jag får mer tid över till både reflektion &  tankar, och fokus ligger plötsligt 100% på mig själv och på mitt eget hem och mitt eget liv. Och det mina vänner måste jag erkänna är ganska skönt. För den senaste tiden har jag påverkats av alla dessa perfekta skrytbilder som jag bläddrar förbi i mitt insta.flöde.  De har fått mig att ifrågasätta både hur mitt egna hem ser ut? och hur jag själv ser ut? på ett väldigt osunt sätt och det är ju inget annat än enormt DUMT!!!

Och jag har även ifrågasatt om det är så att man måste vara syltunn, ta botox, förstora läpparna etc o.c.h. ha ett hem utan dammråttor för att lyckas på sociala medier. Är det så att det är det alla vill se? Och varför ser så många hem e.x.a.k.t. likadana ut?  Är det för att det är just precis den stilen som ger 27.000 följare? och därför väljer man att ha det så? hellre än att vara lite originell och köpa det man själv tycker om utan att tänka på vad andra eventuellt skulle tycka?

Frågorna är många men en sak är då helt säker och det är att jag aldrig kommer att försöka vara någon annan än den jag är. Jag kör min stil, jag driver mitt företag och jag äter på tok för mycket choklad och annat gott men jag njuter livet och jag mår bra! (eller ja, jag har satans ont i min vänstra skuldra / ärm sedan några veckor tillbaka och sover därför sjukt dåligt på nätterna men annars så…) Jag lever med mina kära J och vi har hus i Luleå, lägenhet i Oslo och 2 lägenheter i Thailand. En perfekt mix för mig som älskar att resa! Och jag kommer att fortsätta att bjuda på bilder av ostylade barnrum och stökiga klädkaos för det är precis så mitt liv ser ut och jag älskar det!  Och jag älskar instagram också, förstå mig rätt, jag kan bara känna att vi inte får låta bilderna vi ser påverka oss så mycket att vi fokuserar mer på de än på det som pågår runt omkring oss i vår egna värld. För det är ju trots allt det som är livet.

16142520_10154156566995796_3453252895839893794_n

Min absoluta favoritbild av Johanna. 

Nu förbereder JI en presentation av sitt jobb som han ska ha för Johannas klass idag (hur kul som helst och jag kan så klart inte låta bli att följa med och lyssna…) och själv ska jag använda dagen till att fundera igenom ett stort beslut som jag står inför. Ett sånt där fantastiskt spännande beslut som ger härliga fjärilar i magen….!

Så, jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. fredag fylld av glitter!  Och dagens tips inför den här helgen: logga av sociala medier en stund (ja, alltså med undantag av att du gärna får checka min blogg ett par gånger varje dag…minst…), lägg bort telefonen, lek med barnen, krama om din kärlek, skriv ett kort  (du vet att sånt där riktigt, med handstil, som du skickar i posten) till en vän / familjemedlem som du inte träffar så ofta, bläddra i inspiererande magasiner och var snäll mot dig själv för du är fantastisk  just precis så som du är! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S håll tummarna för att jag snart kommer mig på instagram igen för min poäng är absolut inte att jag inte ska vara där – tvärtom! och om du inte redan följer mig där så heter jag: gizmolinas Och – så fort jag är igång på insta igen så kan jag ä.n.t.l.i.g.e.n. lasta ner alla bilder jag knipsat senaste veckan! 

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “LIVET UTAN INSTAGRAM….”

 1. petra says:

  Åh detta inlägg gick rakt in i mitt hjärta,det är ju precis så det är.Ska ta vara på dina kloka ord och krama om mina barn som är hemma från skolan idag.Önskar dig en mysig Fredag. kram

 2. Pia says:

  Alltid bra att reflektera och då över vad man lägger sin tid på !

  Hoppas du känner av det beslut du skall ta och att du går på magkänslan och verkligen tar dig tid att tänka och känna. Men oftast brukar det bli det man först tänkte den där första sekunden.

  Hoppas solen lyser lika fint på dig som den gör i Stockholm och att du får en glittrande helg!

 3. desssan says:

  Helt rätt tänkt,ibland tar sociala medier över för mkt! Jag har skrivit det förr men vi läsare vill också höra JIG berätta om sitt jobb haha trevlig helg på er!

 4. ida says:

  savner dine herlige bilder som man blir så glad av. Din herlige interiør stil og farver.

  🙂

 5. Linda says:

  Fortsätt vara den du är och gör precis det du gör =) <3 <3

 6. D says:

  Jeg har faktisk logget av instagram og ikke vært på siden mandag. (Ok, har vært innom et par ganger for å sjekke jobbrelatert + en høygravid instavenn!) Og det føles så fint! Ikke kjedescrolling til enhver tid for å se hvordan folk som lever fullstendig annerledes enn meg lever livene sine. Jeg skal ha ferie hele neste uke og dra på fjellet med familien og den uka skal NYTES, ikke surres bort!

  Liker at du poster rot og kaos midt i alt det fine og kreative du driver med, og at du nekter å slutte å spise sjokolade:)

  God helg!

 7. Har varken instagram eller facebook.
  Så skönt slippa det.
  Ett medvetet och bra val.
  Ha en fin helg.
  Kram Titti, fortfarande i lovely Thailand

 8. Josefine says:

  Du är klok som resonerar som du gör! Tror att mycket stress i samhället beror på all perfekt yta som visas upp. Ingen kan fixa att vara vältränad, botoxad, ha perfekta relationer, välstädat, nyrenoverat och designinrett hem, baka, resa och fixa allt perfekt!
  Sänk kraven och lev!! Svårt ibland, jag vet men vi måste alla vara med och skapa sunda förebilder! Du är en av mina! Kram!

 9. Rune says:

  Det här är ditt bästa inlägg, på länge, mycket klokt tycker jag. Kram <3

 10. Majalena says:

  Ha ha det ska vara Majalena och inte Rune, ändrade min e-postadress och då blev det tokigt…

 11. Miz says:

  Jo sant, men du bidrar väl en hel del till detta perfekta också. Du visar tex ett “stökigt” pysselrum…som enligt många är ett städat pysselrum! Du pysslar/möblerar om hemmet varje dag och fullt av nytt i garderoben, både hos dig o johanna. Ja, flera lyxiga boenden o dukningarna är alla perfekta.. jag klagar inte på det, men du behöver nog slappna av lite

 12. L says:

  Hvorfor må du på IG for å laste ned bilder du har tatt?

 13. Johanna H says:

  Jag förstår dig till fullo men håller med Miz ovan. För mig visar du upp ett perfekt hem och ett perfekt liv. Jag förväntade mig faktsikt att ditt inlägg skulle innehålla en diskussion kring hur du själv faktiskt bidrar till den hetsen men jag förstår att du har andra ‘förebilder’ eller människor som du jämför med. För mig är du en inspiration men också en person som jag ibland slutar följa pga att jag inte vill jämföra mitt liv med ditt. Sorry, men det är sant! Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *