LONDON DAG 3. DEL 1.

Mina kära bloggvänner! 

I vanliga fall så fullkomligt älskar jag att vakna till lördag,  denna super softa sköna dag som man kan fylla med precis vad man vill eftersom vardagen lyser med sin frånvaro…  Men idag har jag ingen sån där happy-happy-day, istället så slog Oslo saknaden mig som ett slag i ansiktet på morgon… och JIG är på jobbresa, just nu i Bangkok, och nästa gång vi ses är nästa helg…  Och alltså jag är ju sååååå van att vara själv hemma med Johanna och 99,9% av tiden så tycker jag att det är helt OK, men idag vet jag inte riktigt varför jag inte känner så….  kanske för att jag saknar att familjen inte är komplett…  Och jadå, vi pratar jätte mycket på telefon med jIG både jag och Johanna men det är inte riktigt samma sak.

Så, nu måste jag pigga upp mig själv!!!  därför har jag precis rullat håret (att känna sig fräsch hjälper!!), slängt iväg ett sms till en bästa vän och nu ska jag boka vår Oslo resa. Åhhh som jag längtar!!! för nu var det ovanligt länge sen sist. Vi brukar ju resa dit 1 gång / månad men efter att Gizella kom i vårt liv så har vi varit hemma mer + att det blev London istället för Oslo på höstlovet så därför känns det xtra kul den här gången!  Också ska jag boka en Stockholms weekend också för jIG kommer inte upp till LLA förren till jul så jag och darlingen ska minsann se till att vi har festliga helger tillsammans med kära vänner framför oss.  Det piggar upp!!! Och eftersom både jag och J har samlat på oss en hel del EuroBonus poäng senaste tiden så reser vi (i pincip) g.r.a.t.i.s.!  Wohooo!  Och på tal om att resa, nu ska ni få följa med till London igen för det är dags för mig att blogga London dag 3. ! 🙂

Alltså frukosten på vårt hotell i London var heeeelt i min smak!  Och den där mimosan… den var den absolut godaste jag någonsin druckit!   Sååå lyxigt att lyxa till frukosten med bubblor…! 

Alltså vora hoods… så fina! Och sen,  efter att jag och darlingen varit upp till Oxford Street en snabbis och speed-shoppat på Tiger (TGR), alltså hjälp! så mycket FINT de fått in till jul!!! jag kunde inte stoppa mig själv… köpte SÅ mycket!! , och lämnat tillbaka ett par plagg på Marks & Spencer (det var lite av en upplevelse… oh my… det kändes som att vi gjort något kriminellt för vi var tvugna att åka upp till typ 3:e våningen och gå in på en helt steril (typ polis-station) avdelning och personalen… alltså vi höll på att skratta på oss, det var som att vara i Zootropolis! sååååå långsamma var de, hon som hjälpte oss t.o.m. suckade extremt högt då jag sa att jag dessutom ville betala några saker (en korg fylld av kort etc.). Ha ,,ha. Såååå galet! så note to self: lämna a.l.d.r.i.g. tillbaka något på M&S!!) så – var det dags för dagens happening, eller ja, resans happening: att åka ut till Warner Bros Studios och Harry Potter! 

My ride for the day..!  I wish!!! för visst är den här taxin very Gizmolina? Unicorns + Rosa = Looove!  Men – jag knipsade bilden då vi stod och väntade på bussen som skulle ta oss till… 

..målet med resan, Johannas önske-happening:  Harry Potter!!!   Vi köpte ett paket online som inkluderade både buss tur & retur + entrébiljetter och det var en himla TUR att vi fick rådet om att köpa biljetter i förväg för det var heeeelt UTSÅLT alla dagar då vi var där sekunden efter att vi köpt våra biljetter.  Helt galet!!! Så – om du ska resa till London och ta med barnen till Harry Potter: boka biljetter i goooooood tid! Dagens tips!  Och ja, det var ingen billig historia, men inte dyrare än att gå på teater. Tror vi betalade ca 2.200kr för 2 vuxna + 1 barn.  Och vi är glada att bussresan ingick för Warner Bros studios låg långt utanför city, det tog 1 tim och 45 min (!) att komma dit (p.g.a. trafiken) och ca 1 time in till stan igen. Så, om vi åkt taxi så hade det i.n.t.e. blivit billigt…   Och som du ser på bilden så hade hjärtat, eller jag menar Hermione (hon hade självklart på sig sin kostyme), bråttom in. Ha, ha.   Och hur det var där inne? det får ni se i nästa London inlägg… ! 

 

Nu är darlingen hos grannarna och bakar efter lek ute i snön (oh my så mycket snö vi har fått senaste dygnet, helt galet, och det snöar fortsatt…) och själv ska jag ta och städa. Det är min perfekta medicin mot en mindre bra dag för jag kastar aldrig så mycket som då jag inte är på humör!  Typ ALLT ska bort!  Men en mimosa hade nog också hjälp alltså… Ha, ha.

Önskar dig en riktigt, riktigt BRA dag! och kom i håg: be kind! 🙂

Kramar & Kärlek!

Kategori: Allmänt, London 2017 | 13 Comments

13 responses to “LONDON DAG 3. DEL 1.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Förstår att det känns tufft. Idag har jag med en sån dag. Men min man kommer alltid hem på nätterna i allafall men ibland känner man verkligen att familjen inte är komplett även om jag och hönan bara myser och man fixar det mesta själva stor styrke kram

  • Exakt så var det då vi bodde i Oslo, då “sågs” man i alla fall på nätterna, men nu går det många veckor mellan gångerna vi ses och att jag dessutom saknar mina vänner i Oslo gör det lite värre… Men annars så myser jag och Johanna på väldigt bra själva! och jag, liksom du, fixar ju det mesta själv! 🙂 Men ja, Oslo saknaden blir som sagt stark ibland, speciellt då vintern och mörkret gör sin entré här upp i norr. Alltså jag gäspar från kl.14 på dagarna då det börjar bli mörkt… helt galet. Ha, ha.

   Önskar dig en magisk dag Viktoria och TACK för alla dina trevliga kommentarer! Kram! 🙂

 2. Ida says:

  Ja drt må være kjipt å ikke ha mann hjemme så ofte. Ta å lag deg hjemme spa, ansiktsmaske, ta på negellakk og en hårkur 🙂 eller sett på julemusikk og laga litt julekort til jul.

  • gizmolina says:

   Åh vilket härligt förslag med hemma spa ! Sånt är jag helt förfärligt dålig på… borde absolut göra det en gång men har varken ansiktsmask eller hårkur i huset.. Det ska bli ett mål nu då vårt badrum i källaren är färdigt, att ha hemma-spa´s ! 🙂 TACK för att du inspirerar mig till det! Och jaaa julmusik ! det ska jag sätta på på en gång! (as we speek…) och julkort! det är ju hög tid för de nu. Åh nu blev jag genast lite gladare känner jag så TACK Ida!!!

   Önskar dig en underbart härlig dag! Klem ! 🙂

 3. Ida says:

  Så brarituals har masse fine produkter. Jeg starta dagen med ansiktsbehandlin samt farving av vipper og bryn-det var luksus på en lørdag:) ikke alltid lett å få til da jeg har en baby på 6 månder hihi nyt lørdagen ! Å husk å stoppa bubbel på kyling hihi 🙂

 4. Här i kalla Umeå SAKNAS Thailand.
  Härliga värmen och allt annat där.
  Vill bra åka tillbaka NU!!!
  Så mycket packning att greja med….
  Ha en fortsatt fin lördag.
  Förstår du saknar att hela familjen är tillsammans.
  Kram Titti

 5. Elisabet says:

  Kram till dig och jag förstår att det känns tufft att vara så mycket själv! Hoppas att lördagen blev bättre sen! Tack för härliga inlägg från London! Kram från grått Stockholm!

 6. Maggan says:

  Det är väl aldrig vanlig vardag för dig,du kan ju alltid nätshoppa om du har tråkigt.Att din man har ett jobb som gör att han är borta nästan jämt är väl ingen överraskning ,det visste du väl när du valde att flytta till Luleå.Tänk på hur bra du har det och alla fina resor som du får göra ganska ofta.Fånga dagen tänd några ljus,ta ett glas bubbel eller två ,så ska du se att det känns bättre.Önskar dig en bra söndag överraska dig själv!

  • Charlotte says:

   Usch – vilken trist kommentar!

   Klart man kan saknar även om man visste hur han jobbade innan de flyttade osv…. min man jobbar i princip 24/7 med undantag för några få timmars sömn hemma, oftast bryr jag mig inte alls utan är van att rodda och fixa allt själv men ibland så saknar jag honom, saknar att äta middag tillsammans hela familjen, saknar att ha sällskap på barnens grejer och ja, helt enkelt saknar honom för att jag älskar att vara tillsammans med honom!

   Möjligen att man inte kan förstå känslan om man inte levt på samma vis men även om mkt jobb oftast innebär bra med pengar så är inte pengar allt, när man saknar sin man sä funkar liksom inte “köp en ny klänning-tricket”!

   Kram till dig AS❤️

   (Och ja, jag vet att jag varit otroligt dålig på att kommentera på sistone, läser din blogg varje dag (du känns som en kompis) men har inte hunnit kommentera – ska skärpa mig)

  • T says:

   Spelar det nån roll “hur bra man har det”? Saknaden kan vara enorm ändå. Saknaden efter människor, djur eller platser tror jag inte nån nätshopping kan fylla. Jag saknar min man och då sågs vi ändå igår och ses ikväll när han jobbat klart. Vi har tur på det viset. Jag förstår AS’s känsla efter att min man jobbat borta i många år. Det kunde gå 2 månader utan att vi sågs. Och det var före Skype och facetime, när ringa utomlands var hutlöst dyrt Ibland grät jag av saknad. Ibland grät jag när jag öppnade telefonräkningen

 7. Caroline says:

  Tycker du är fantastisk som roddar allt själv! Skulle aldrig klara det utan att bryta ihop!
  Vet ju inte alls hur Jigs jobbsituation är, men det kanske är läge att tänka om lite! ❤️

  Stor stor kram

 8. Eva Rydin says:

  Förstår om du saknar att hela familjen är samlad. Men, du fixar och donar med Johanna och är så duktig själv. Beundrar dig verkligen. Du gör allt så fint.
  Sedan att en del människor måste skriva kommentarer som är som små nålstick, det tycker jag du bara ska strunta i. Du är för mig en fantastisk person.
  Vet själv hur det är att vara ensam hemma med barn i veckorna (Men, det är länge sedan nu). Allt har sin tid…..
  Kram på er, ha en fortsatt trevlig kommande vecka.
  Tummelisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *