LOS ANGELES – I MISS YOU!

14718750_10153879962600796_9057100927414186782_n

På väg till frukosten på W hotel i Hollywood förra fredagen.  Jag var så nyfiken på hotellets roof top pool så vi startade med att åka upp dit och ta en titt. Fräscht!  men tyvärr fick jag aldrig tid över att ligga där eftersom vi hade så få dagar. 

Det är dags för mig att berätta mer om min f.a.b.u.l.o.u.s. Los Angeles weekend! SÅ – börjar uppdatera inlägget nu så fortsätter jag lite senare… Är nämligen mitt i en sak här hemma men tar små blogg pauser då och då så innan kvällen är slut är inlägget i box!

Och du – passa på att ställa frågor om min resa om du har några så svarar jag här sen! 🙂

Så där ja! Klockan närmar sig 23, jag har nya krispiga tulpaner + ett gäng tända ljus framför mig, myskläderna är på och nu ska jag blogga klart inlägget från min 1:a dag i L.A. Fredagen. Då jag tack och lov (!!) vaknade mycket piggare! Men jag tror klockan bara var runt 05 då både jag och JIG slog upp ögonen för plötsligt var vi 9 timmar minus så ja, dygnet blev minst sagt lite snurrigt…!  (när vi vaknade 05 så var klockan 14 hemma).  Men inget ont som inte har något gott med sig för tack vare den tidiga starten (tror vi lyckades somna om till 07 men ändå – bra tid!) så kom vi oss ut i BRA tid.

Första stopp blev restaurangen på hotellet där vi åt en super god frukost ihop innan vi delade upp oss. För mig väntade shopping, för JIG en tur till den pop up store som han hade i L.A. den här helgen med Kygo Life och sen bestämde vi att mötas upp där, i pop up butiken, innan vi skulle på KYGO show på Hollywood Bowl kl.20.00. Men – jag låtar bildtexterna berätta allt om min första dag i FAB L.A.! 🙂

14680615_10153907396010796_966260971467690652_n

Älskade frukosten! Det var ingen buffé utan man fick beställa från en meny och billigt var det i.n.t.e. Vår frukost gick på 1000 kr!! Hello Hollywood säger jag bara…!  Oh my.  Anyway – det var super gott! och jag lyxade till det med en Bellini (som inte lyckades bli med på bild…). Sen studerade jag kartorna över området för jag hade aldrig varit i L.A tidigare så jag ville ha full koll på var jag var och vart jag skulle. Jag har alltid en karta i handen då jag reser så att jag kan lokalisera mig, är lite old fashion där (google map är också super BRA, men jag vill gärna ha kartan i handen).

14570434_10153911138140796_9098440055232845757_n

Då jag klev ut på gatan så var jag SÅ taggad över att promenera hela Hollywood Boulevard som vårt hotell låg på och som har Walk of Fame med alla rosa stjärnor strösslade över hela gatan.  Men den här gatan var inte alls som jag tänkt mig…  Och då jag gått några minuter från hotellet så kändes det så öde att jag nästan tyckte det var obehagligt att gå där själv… det var inga människor! super soft ! jämfört med N.Y. där det kryllar av folk överallt. Men hur som helst… 

14717168_10153907397890796_5735302169217126510_n

…efter en stund så dök det upp ett helg gäng med souvenirbutiker och andra turist happenings och då jag fick se Mc.D så kände jag mig lugn. Ha, ha.  Och check husen! sååå små och charmiga! och så totalt motsatt N.Y. !  Också palmerna… ÄLSKAR palmer!!!  Precis bortanför trafikljuset så hittade jag en stor GAP butik som jag gick helt bananas i. Älskar deras basic tee´s + att jag shoppade en super mysig “pälsjacka”. Sen blev det en hel del till Johanna så jag gick därifrån med ett par påsar och då  konstaterade jag att jag var ganska färdig med Hollywood Boulevard så då mina vänner så beställde jag mitt livs första Uber! 

För då jag frågade på hotellet om taxi så sa de: här i L.A. så är det Uber som gäller! inte taxi. Så – jag lastade ner app´en för första gången och det är jag SÅ glad över för jag fullkomligt älskar Uber nu!!! Herregud – HUR har jag kunnat åka taxi alla gånger vi varit i Oslo senaste tiden när det finns Uber? Crazy! För er som inte vet vad Uber är: de har funnit i Oslo, Stockholm, New York, L.A…. i flera år och är en konkurrerande taxi verksamhet.  Man beställer sin bil via Uber app´en och kan sen följa sin bil via en karta och där står även vilket reg.nr. bilen som ska hämta upp mig har + priset på vad turen kommer att kosta så – jag står där och ser på skärmen då bilen är framme och söker sen rätt på bilen med mitt reg.nr. , hoppar in, och blir körd dit jag lagt in att jag ska åka (man skriver in var man är och vart man ska då man beställer bilen).  Sen, då jag kommit fram, så kan jag bara tacka för turen och gå ut. Inga kvitton. Ingen betalning. Såååå smidigt att jag dör!!!  för all betalning sker automatiskt till mitt kort (som jag lagt in då jag lastade ner app´en) och alla kvitton kommer på min e-post. Love, love, love it! och en suuuuper BRA sak är att resan aldrig kan bli xtra dyr , som med taxi, p.g.a. rödljus , köer etc.  Det är det pris som jag får då jag beställer bilen som gäller, varken mer eller mindre. Och – Uber kostar betydligt mindre än vanlig taxi! Bara en sån sak!  Som ett exempel: vi tog en taxi från flygplatsen till hotellet då vi landade på LAX. Den resan gick på 850 kr. Sen, då vi skulle resa hem tog vi en Uber, den resan kostade 350 kr! Anyway – jag åkte crazy många Uber turer i L.A., flera om dagen, och ibland tog vi Uber Black… Googla Uber om du vill veta mer!  Och om du ska till L.A.: lasta ner app´en!

14713581_10153907399320796_6834327549475799985_n

Och min 1:a Uber tur gick till ett ställe som jag verkligen sett fram emot att besöka. Det var det enda shoppingstället jag hört talats om i L.A. så det stod högt på min lista och alltså snacka om att stället levde upp till mina förväntningar. Jag säger bara: The Grove!!! Love, love, love it!  Det här är mitt no.1 shoppinställe i L.A., utan tvekan! (jag testade fler på lördagen – mer om det senare) och om jag åker hit igen så är det nog faktiskt bara här jag kommer shoppa!  Mitt första stopp blev på Nike town och en stund senare jag gick jag ut med med 2 par nya skor… 

Ohhh….nu kom jag på ett viktigt möte jag ska på tidigt i morgon bitti och som jag måste förbereda en hel del och klockan är 23.30 och jag måste dessutom förbereda den halloween happening jag ska ha i Johannas klass i morgon så kära vänner – jag får fortsätta med det här super duper långa inlägget i morgon. Blir bäst så.

♥ G.o.d.n.a.t.t.k.r.a.m.!  ♥

I did it! inlägget är i box nu!

14729338_10153910970990796_8218109591841672436_n

The Grove var SÅ otroligt fräscht, mysigt & flott!  Se bara på den här gränden… här inne låg J. Crew, Barney´s, Michael Kors och Ugg… bl.a. Och på den Ugg butiken, som inte syns i bild, men som låg efter MK…, hade jag kunnat shoppa hur många par som helst! Men jag fick extrem beslutsångest så jag åkte tillbaka hit på måndagen igen…  Men det blev shopping på J.Crew (fina ting till Johanna) och på Michael Kors (väska).

14725514_10153910964685796_3264200362973617018_n

Du kommer kanske ihåg att jag fotade tavelväggen bakom kassan på J.Crew i New York? Well, jag var knipsade en bild i deras butik här också. Älskar tavlan i mitten med text på + den under med tjejen som sitter….   Åh så inspirerande! 

14713558_10153910984615796_1710383940862626650_n

Och Pottery Barn Kids! Älskar butiken!!!  Men – tyvärr så har Johanna vuxit ifrån det mesta här (snyft….) men – de hade massa fint Halloween pynt! så några godbitar fick bli med mig hem… Köpte även ett sånt där glittrigt guld hus med snö på taket som står på hyllan högst upp. Det har en lampa i sig. Tänker att den blir super fin här hemma närmare jul…! 

14731315_10153911005085796_6061927693959739297_n

Bara att se detta då man tittar upp mitt i shoppingen är ju pure happiness!!! 

14666231_10153911013495796_3804668733415637371_n

Som sagt – jag älskade The Grove så ja, detta var min absolut BÄSTA shoppingdag på mycket, mycket länge!

14724576_10153911009900796_9030742566799775889_n

Här står jag och mina påsar och väntar på en bil som ska ta oss tillbaka till hotellet. Och ja, Nordstrom finns också på The Grove! Där trodde jag att jag skulle hitta skor från Sarah Jessica Parker men nix pix. Har jagat hennes sko kollektion i både New York och Los Angeles utan lycka… De säljs tydligen bara på mindre orter runt om i USA. Märkligt…! 

14650278_10153911016395796_8403395417728965449_n

En sneak peak ner i mina påsar eftersom jag lovat er att visa min shopping! Men jag ska visa bättre bilder senare också. Lovar!  Men om vi startar med den lilla påsen vid sidan om de andra så innehåller den coolt godis till darlingen från Dylan´s Candy Bar, sen om vi startar från höger så hittar vi 2 stora påsar från Pottery Barn Kids, i dessa ligger en stor pumpa med glitter detaljer, huset jag nämnde nyss, en trick-or-treat bag till Johanna och en Halloween girland i glitter som just nu pryder väggen i ljusgården här hemma.  I den blå GAP påsen ligger tights, tee, fluffig kofta och jacka till Johanna. Sen är det påsen från Nike som innehåller 2 par sneakers (ett par Nike Air och ett par joggeskor). Och sen har min Michael Kors påse med min nya fina väska gömt sig helt på bilden… men den är där… (köpte den för pengar som jag fick av jIG då jag fyllde år).  Efter den kommer vi till ytterligare en GAP påse som min mysiga pälsjacka bor i + en vit tee (älskar deras basic). Till sist: shopping till Johanna från J.Crew. Hon har inte fått allt jag köpt där ännu så kan inte avslöja allt innehåll… men bl.a. det fluffiga halsband hon hade på sig häromdagen…  Som sagt: bästa shoppingdagen ever!!! 

14595576_10153911047280796_8443939475635103908_n

När jag dumpat alla shoppingpåsar på hotellrummet så åkte jag vidare till den Kygo Life´s Pop up store och jag blev såååå imponerad över den coola butik jag möttes av!!!  Tyvärr missade jag spelningen Kygo hade där (då var det så fullt att alla inte fick plats inne i lokalen) och kön som ringlade sig lång före öppning men jag hade ju shopping att göra! Ha, ha. Hur som helst – jag var mäkta stolt över att min JIG fått till detta helt borta i Los Angeles! 

14600886_10153911067275796_8471691680356509273_n

Som sagt: s.u.p.e.r. fräsch butik!!! och den där skinnjackan är by the way hur snygg som helst… Du hittar hela fashion kollektionen HÄR om du blir nyfiken på att se mer.  (den kollektionen är en annan än den som säljs på XXL). Butiken hade öppet 2 dagar, fredag + lördag, samma dagar som KYGO hade sin show på Hollywood Bowl…

14650325_10153911058755796_6451194805639455435_n

…och dit var vi så klart!!! Så – direkt från butiken åkte vi vidare till denna legendariska arena som extremt få norska artister lyckats sälja slut tidigare. Och Kygo sålde inte bara slut 1 kväll, utan 2 !!!  Heeeelt AMAZING!!!  Och det var verkligen en ära att få vara där med All Access pass. Och före show start blev det lyxmiddag på oss: hot dog + vitt vin i plast karaff. Lyxigt värre! Ha, ha.  Nej men det var very american style och vi åt på arenan då förbanden spelade. 

14729360_10153911074260796_4821034541284184257_n

Alltså v.i.l.k.e.n. show!!!!  Jag var så sjukt imponerad,  stolt och lycklig över att få vara en del av detta! 17.000 personer sjöng med i Firestone (och alla andra låtar…) och jag dansade non stop heeela kvällen!  Älskar verkligen Kygo! och är så stolt över allt min JIG fått till tillsammans med honom.  Tänk – där stod vi, på VIP området, bland 17.000 fans i Los Angeles, jag har nästan inte ord, det var sååååå fabulous!!!! 

Wohooo, jag lyckades blogga klart inlägget i kväll efter att jag pyntat 38 maränger till spöken…  Lovely! för i morgon blir det lite körigt för mig så jag får nog inte till att blogga förren på em är jag rädd.  Men hur som helst – detta var min 1:a dag i L.A. och då jag gick och la mig så var jag sååååå lycklig. Vilken stad, vilken puls, vilken konsert, vilken shopping, vilka palmer… förälskad var jag!

Ni ska självklart få fortsättningen på denna magiska helg vid tillfälle. Och – som lovat ska shoppingen fotas och presenteras tydligare.  Men inte nu. För nu ska jag dyka i säng så att jag inte försover oss i morgon… Vi måste nämligen upp tidigare än vanligt för J ska klä ut sig (hela skolan ska det) och hon ska sminkas och håret piffas… Åh så kul det är med halloween!

Önskar dig en riktigt, riktigt härlig kväll!  och – jag passar på att önska dig en magisk fredag också! 🙂

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “LOS ANGELES – I MISS YOU!”

 1. Anne says:

  Hei, ser virkelig helt fantastisk deilig ut

  • gizmolina says:

   T.a.c.k.!! Det var verkligen exakt lika fantastiskt som det ser ut! 🙂

   Önskar dig en härlig kväll och en festlig morgondag! Kram!

 2. Kerstin says:

  Dags att uppdatera din information om dig själv, Anna-Lena…” bor i Oslo och Johanna 6 år…” är väl ett tag sen va..?! 😉

  • gizmolina says:

   Ja, det är veeeeerkligen på TIDEN att jag får uppdaterat infon på min blogg. Tyvärr så kan jag inte fixa det själv, är beroende av min tekniska support, så därför lite xtra trixigt men som sagt , dags att ta tag i det…!

   Njut kvällen och fånga morgondagen! Kram! 🙂

 3. katarina says:

  Ingen fråga om LA 😉 . Vad tyckte du om Orups show ,berätta gärna . Tyckte själv de gav härlig energi, och superfin start på helgen. Du frågade om nån skulle på showen 😉 Imorron härliga fredag / ha en skön helg !

  • gizmolina says:

   Åh herregud jag ÄLSKADE Orup showen!!! Det var som sagt 2:a gången jag såg den och jag hade lätt kunnat se den 58 gånger till utan att tröttna en sekund! Vilken energi! Vilka BRA låtar! Vilket tempo! och vilken snygging… killen blir ju bara snyggare och snyggare med åren, eller hur? 😉 Så ja, showen får högsta betyg av mig!!! Loooooved it!

   Önskar dig en magisk kväll och en riktigt festlig morgondag! Kram! 🙂

 4. Frida says:

  Åh vad kul, jag vill veta allt om shoppingen!

  • gizmolina says:

   Om du vill veta allt, så ska du få veta allt! 🙂 Promise!

   Njut kvällen och jag önskar dig en riktigt FAB fredag! Kram!

   • Frida says:

    Åh tack, du är ju bara bäst!

   • Frida says:

    Oj, resten av inlägget försvann. Tror mina emojis ställde till det. Skulle bara säga att jag ju alltid ser fram emot och längtar efter dina inlägg men nu längtar jag lite extra. Njut fredagen fining! Kram

    • gizmolina says:

     Åh så kul att du längtar! 🙂 Har precis uppdaterat inlägget med en sneak peak av min shopping. Men fler bilder kommer!

     Önskar dig en festlig & härlig fredag! Kram!

 5. Uber är toppen! Men det stämmer inte riktigt att det är halva priset mot taxi. I varje fall här runt New York så är priset flytande, om det är högre efterfrågan blir det dyrare. Men aldrig dyrare än taxi. Och du har rätt i att det är skönt att veta vad slutpriset på Uber-resan kommer bli.

  • gizmolina says:

   Det var exakt så i L.A. också, priset varierade efter trafik / efterfrågan etc. så – efter att jag läst din kommentar så korrigerade jag inlägget… För precis som du skriver så är det inte alltid halva priset. Men – det är det om man tar pol och delar med någon… 😉 Oavsett: jag älskar Uber, det fungerade helt perfekt för oss!

   Önskar dig en spooky, festlig & härlig weekend! Kram! 🙂

 6. Kul läsa om LA.
  Men hjälp vad dyr frukosten var!
  Fast det är ju så på lyxigare hotell.
  Hoppas din/er dag blir toppen.
  Kram Titti som ska till Avion Shopping ( vid IKEA ) för butiksöppning..

 7. Lena says:

  Men vilken resa va …. så otroligt härligt det ser ut. Men frukosten, oj oj vad dyrt. Hur ligger priserna i övrigt i LA ?
  Restauranger, hotell, shopping etc?
  Ha en fin dag bästa du 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *