LOWSEASON ON KATA BEACH.

≈Phuket, The Royal Valley, kl.11.30. Dis + Sol.≈

Morning girls!

Då är dagens träningspass avklarat (sjukt nöjd över varje gång jag får till) och vi girls är klara med solcreme på kroppen och bikinis som dagens outfit och är på väg ut genom dörren för att chilla vid poolen här hemma på resorten.  Tror det blir en pooldag idag för imorgon ska vi iväg på en liten minisemester från semestern (ni som följt mig länge kan nog gissa vart vi ska…) så en dag här hemma passar fint.

Men igår var det beachen & Re Ká Ta och eftersom jag får många frågor från er ang. hur det är här i Phuket på sommaren så knipsade jag några pics på Kata igår som visar skillnaden mellan offseason / lowseason.

De flesta “strandbarer” (ni vet där man kan köpa dricka / enkel lunch etc.) är stängda / borta. Men alla restauranger är öppna precis som vanligt. Och de “strandbarer” som hör till hotellen (tex det till Kata Ocean beach resort) är öppna som vanligt så det finns alltid ställen att gå och handla på, du måste kanske bara gå nera fler meter i sanden.

Tidigare var det alltid 2 rader med solstolar på beacherna här nere men så körde de en “testperiod” med 3 rader. Denna testperiod gick ut i mars och sedan då har Kata + Kamala fått gå tillbaka till 2 rader.  Och – nu i offseason är det ännu färre solstolar på beachen vilket gör att jag tycker att stränderna är vackrare än någonsin och man slipper ligga och trängas. Lyxigt skönt !

Det kryllar av surfare här nere den här tiden på året och istället för att hyra ur jetski / sälja longtailboat turer så är det uthyrning av surfbrädor som gäller + kurser i hur du lär dig att surfa. (p.g.a. höga vågor denna tid på året så kan du inte åka ut med longtail från Kata).

Som sagt – färre solstolar på stranden den här tiden på året.

Personligen så tycker jag att Phuket är som allra v.a.c.k.r.a.s.t. i långsäsong.

Nej,  nu ropar poolen på mig.

Njut din dag!  🙂

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 1 Comment

One response to “LOWSEASON ON KATA BEACH.”

 1. Ditte says:

  Ja, trängsel på stranden vill jag aldrig ha. Och solstolar i rader är inget för mig. Några få på en lugn strand passar oss bäst och det har vi på vårt thaiparadis där vi bor 50 m från en flera km lång strand.
  Men nu sommartid gillar vi bäst seglingen i Stockholms skärgård. Men som pensionärer vi är fria och åka när som.Du har ju både jobb och familj….
  Men jag förstår dig, thailand är alltid avkoppling och passa på att njuta av allt så mycket du kan. Tiden går fort….
  Ha det fortsatt bra!
  Soliga och varma skärgårdshälsningar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *