LUFTIGT ÄR DET NYA SVARTA.

breathe-in-breathe-out-0uw-prints

Mina kära bloggvänner! 

Idag pågår ett litet race för Miss.Gizmolina… Min to-do-list är milslång och allt går i 110 och då jag har så här mycket som ska göras så blir jag helt handlingsförlamad vissa stunder och vet knappt åt vilket håll jag ska gå? Var det tvättstugan i källaren jag var på väg till? eller skulle jag upp och hämta något? Oh my… snurrig är ordet! Ha, ha.  Och sen är det ju så att då JIG nu kommer hem idag så är det 5 veckor sedan han var här vilket innebär, av naturliga skäl, att han inte är helt insatt i Johannas vardagsrutiner så – jag har precis (på hans begäran!) satt upp ett litet litet kör-schema på kylskåpet med vad som gäller varje dag i skolan (allt från att komma ihåg idrottskläder till läxor), aktiviteter (street dance, kör, körläger oh yes – hon ska på sitt första läger i helgen) och telefonnr. till klasskompisar, fröken etc. om de skulle behövas. Puh….

Så, nu ska jag bara bädda rent sängarna, sortera post (jag är JIG´s back office, han får post till flera av sina företag hit), åka till gjenvinningen /återvinningen, vattna alla blommor, gömma en liten present till Johanna (en kul grej jag brukar göra de få gånger jag är bortrest: jag gömmer en liten present + ett kort/brev som hon får veta om då vi rings och saknar varandra…) och hämta på kemtvätten. Men alltså kemtvätten. Jag var dit för 1:a gången sedan vi flyttade upp i måndags och utgick från att jag kunde få mina plagg/ting tvättade och klara till idag men då svarade de att de redan startat veckans (!?) ljusa maskin så det var försent?!? Då frågade jag om det finns någon annan kemtvätt i stan? Nej, vi är de enda som finns i hela Norrbotten (!!) svarade damen. Oh my, en klar kontrast mot större städer. Ha, ha. Hur som helst – de ting som var viktigast att få rena till resan var som tur var mörka så det fixade sig. (allt gör ju oftast det…)  Anyway – när alltdagens lista är gjort så kan jag resa till New York och bara vara Anna-Stina i 5 dagar och det mina vänner ska bli en sån e.n.o.r.m. LYX att det är obeskrivligt! 🙂

13015521_10153480073695796_8263509300640297087_n

Jag har ett hat-kärlek till det stora runda ekbord som vi haft i vardagsrummet i ca 10 år men efter många om och men så kände jag att det var dags för en förändring. Eller ja, det kände jag redan då vi flyttade upp eftersom bordet var lite för stort här så – jag har med ljus & lykta tittat efter ett nytt perfekt bord men varit väldigt kräsen så det har inte varit helt lätt…  Men -så fick jag se dessa 2  från Fogia i en rea/salgs hörna i en möbelbutik och jag kunde inte riktigt släppa tanken på de…  Detta var i augusti, och häromdagen, 8 månader senare, slog jag till!  och vardagsrummet blev precis så där luftigt som jag önskade. 

13043699_10153480075730796_3172775134238762989_n

Sen kanske du kommer ihåg att jag släpade med mig nya speglar i handbagaget från Oslo sist vi var där? Well, här är dom! i alla fall några av dem (det sitter en lik uppsättning på andra sidan fönstret också. Miss. Symmetri is my middle name, ha, ha). Eller ja, de 3 stora blev med från Oslo, den minsta är shoppad här i Luleå.  Men – här är inte alla på plats!  för….

13055375_10153480848760796_6103886302266031526_n

…så här skulle det så klart se ut! Tänk på det då du monterar upp många ting på samma vägg, gå för udda antal. Det ger ett SÅ mycket finare /mer harmoniskt intryck. De stora speglarna kommer från Kremmerhuset (vill egentligen ha de från Gubi men de är ju så vansinnigt dyra…) och de 2 små från Lagerhaus.  Speglar ger föresten också en luftig känsla i ett rum. Luftigt är helt enkelt det nya svarta! Ha, ha. 

Nej, nu är det bäst att jag jobbar på här!  Om ca 3 timmar ska jag hämta Johanna på skolan, om 7 ska vi hämta JIG på flygplatsen, om 8,5 ska vi på den 1:a dambasket finalmatchen och om 17,5 timmar ringer min väckarklocka och jag ska mot flygplatsen…

Önskar dig den allra bästa dagen fylld av härlig energi! 🙂

P.S förlåt dålig bloggning igår, jag var både iväg och fixade naglarna och håret (ful utväxt skulle bort) så dagen försvannKan föresten rekommendera Erika på Sax & Maskin om du ska göra slingor. Hon var super duktig! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “LUFTIGT ÄR DET NYA SVARTA.”

 1. Titti/Umeå says:

  Önskar dig underbara dagar i New York.
  Ska bli spännande få höra framöver om din tripp.
  Kram Titti

 2. Elisabet says:

  Så fint och vårigt! Ha ljuvliga dagar i NY! Ska bli spännande att se sen vad ni hittat på! Kram Elisabet

 3. Hanne says:

  God tur til New York, verdens beste by:) Tipper det blir en fantastisk fin reise med shopping og champagne, og masse god mat! Enjoy:)

  (Nå har dere sikkert booket middager allerede, ellers kan jeg anbefale “The little owl” for fantastisk god mat, og Lavo for god partystemning (her kan man både spise og så gå ut og danse)).

 4. Mary says:

  Åh, kära, bara du nu inte går på niten som alla i Bloggsverige gör nu.. att inreda hemmet med bara massa Blogginredning såsom från Svenskt tenn mässing och marmor, Tom Dixon, Flos-lampor, y-stolar, Skultuna osv osv.

  Du är just så inspirerande för att du sticker ut och har din unika stil. Jag är så trött på fenomenet att alla har i princip samma saker hemma.

  Jag tokgillar ditt vardagsrumsbord, men det är skönt med variation ibland såklart 🙂

  • Christina says:

   Det var den dummaste kommentar jag läst någon gång. Jag är ingen bloggare och har både vasen Dagg och ljusstaken Vänskapsknuten från Svenskt Tenn. Tror också att Gimolina köper det hon tycker är snyggt utan att titta på andra.
   Låter som den svenska avundsjukan.
   Till Gizmolina: Njut din resa till New York!

   • Mary says:

    Jag väljer att absolut inte ta åt mig av din otrevliga kommentar som faktiskt är dum på riktigt, för du fattar visst inte vad det ens handlar om. Du tar visst åt dig personligen av min ytterst konstruktiva kommentar bara för att du äger och gillar något som jag fullständigt tröttnat på att se. Det är inte bara jag som är trött på att alla har det likadant, det är inte en nyhet direkt, och det är ett fenomen att man “härmar” varandra när man sett saker flera gånger på flera ställen. Om du inte förstår att du omedvetet köper saker (som för den delen kan vara helt onödigt dyra) för att någon har tänkt ut det åt dig i förväg så är du nog själv lite dum.

 5. Deseree says:

  Trevlig resa och njut av dina 5 dagar !

 6. Pia says:

  Jag älskar satsbord små bord man kan flytta efter vad man gör ! Du får ha det så härligt i NY !

  PS har du sett att Mac har kommit i rosa 😉

 7. Jannica says:

  Var i Luleå har du hittat de små speglarna? Superfint verkligen!

 8. Sofie says:

  Ja, herregud! Tur du inte behöver vara på ett jobb oxå 8 timmar om dagen, hehe!

 9. Nilla says:

  Åååå ha nu en alldeles underbar resa, njut av egen tid och shoppa och lev livet. Jag kan nästan se framför mig hur du far omkring därhemma och fixar med allt 😉 och visst är det lite så att halva resan början ju redan veckorna innan, med planering och drömmar och förväntningar osv. Ser fram emot härliga bilder från din resa, om du ens hinner blogga förståss hihi. Kram till dig härliga Anna-Stina <3

 10. Emma says:

  Hoppas du får en fantastisk resa! Vi vill veta allt! Om din resa och din shopping! Lovely!

 11. Nina says:

  Vad härligt att du ska till NY, du måste shoppa då 🙂 ha en härlig resa! Kram

 12. Petra says:

  Så fint du har det;) önskar en härlig Fredag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *