LULEÅ – STOCKHOLM – OSLO.

Mina kära bloggvänner! 

Du skulle bara veta vilket dåligt samvete jag har nu när jag inte bloggat på flera dagar…. Men jag har helt enkelt inte fått tillfälle att sitta vid min mac sedan mitt senaste inlägg. Så: F.Ö.R.L.Å.T.!!!! Johanna hade fri från skolan i fredags (hennes höstlov startade en dag tidigare än planerat p.g.a. att alla lärare på skolan skulle i en begravning) och jag hade tid för nagelfix på förmiddagen och sen sa det bara POFF! så hade vi boarding på vår fligt mot Stockholm kl.16.00.  Sen fick vi till ett kort stopp i loungen på Arlanda innan vi flög vidare mot Oslo, runt kl. 20.30 så mötte JIG upp oss på Gardemoen och sen körde vi raka vägen till IKEA. Alltså att de har öppet till kl. 23 är ju bara helt genialiskt!

Så – runt kl. 22.30 körde vi mot lägenheten med bilen så full av vårt bagage, julgranar, adventsstjärnor, husgranar osv att vi knappt fick plats själva. Hur galet som helst. Ha, ha. JIG hämtade pizza till verrrry late dinner och jag satte igång att halloween pimpa lägenheten trots att vi skulle resa vidare redan på söndag morgon. Men är man som mig över snittet glad i dekorationer och festliga happenings så kan man helt enkelt inte låta bli. Så – vi kom i säng sent…zzz… och sen bjöd lördagen på shopping i Bogstadveien, härlig lunch på Olivia och dukning + fix till middagsbesök av bästa vänner.  De ringde på dörren runt kl. 18.30 och sen hade vi en fantastiskt mysig kväll. Åh den lyckan att få tid tillsammans med bästa vänner som vi saknar så mycket efter vår flytt… pure happiness!!!  Och sen, efter att våra vänner åkt hem, så – gick vi girls över till andra bästa vänner som bjudit över oss på “ett glas” så det blev en sen kväll och en tidig start på söndagen och POFF! så reste vi till Dubai! Och nu då jag skriver till er så är det tisdag kväll och jag sitter på vårt fantastiska hotellrum på 26:e våningen och njuuuter efter en underbart härlig dag på beachen med strålande sol och +37.  Alltså SOM jag älskar att vara här!!!  🙂

 

Fredag strax före kl.16. Boarding mot Stockholm Arlanda och här startade Höstlovet för oss!  Åh jag älskar verkligen känslan då vi klivet ombord på flyget och har en ny härlig resa att se fram emot!!!  Och jag älskar även mitt guldkort på SAS som bjuder oss på priority boarding och… 

…möjligheten att njuta i SAS Gold Lounge på Arlanda mellan våra flights!  SAS Euro Bonus är utan tvekan min absoluta favorit kundklubb eftersom förmånerna förgyller våra resor!  Och även om vi inte hade så jätte mycket tid mellan flygen den här gången så fick vi ändå till ett kort stopp vilket passade mig, som inte hunnit äta lunch, helt perfekt! 

JIG mötte upp oss på Gardemoen då vi landade runt kl. 20.30 och på vägen hem så stoppade vi på IKEA eftersom jag ska göra jul i lägenheten när vi är tillbaka från Dubai och alltså det var sååå länge sen jag var på IKEA så det var riktigt kul!  Vi hade kunnat shoppat så mycket mer men det var begränsat med plats i bilen så julen + en TV-bänk fick prioriteras… 

HO, HO, här kan du se lite av vår IKEA shopping och jag är sååå pepp på att gå all in med julen så fort som Halloween är över!  Efter att vi packat upp allt och hämtat pizza till v.ä.l.d.i.g.t. sen middag så dök jag i säng med ett stort smil över att vara på plats i mitt älskade Oslo! 

Lördag morgon runt kl. 10… Att få vakna till den här utsikten… I loooove it!!! Och det spelade ingen roll att det var grått väder (det blev sol senare på dagen) för vi hade oavsett en riktigt härlig dag framför oss!  Vi startade med shopping + lunch på Olivia och sen gjorde jag lägenheten klar för middagsbesök! 

Det är verkligen inte så mycket som ska till för att skapa helloween känslor hemma!  Här hängade jag upp en girland (från Meri Meri) på öppna spisen också shoppade jag ett likt spöke som det jag har uppe i Luleå (från TGR). De hade -50% på allt halloween nu + att det var lite sprucket bak till så jag fick det för 10 kr (!).  Och Nille hade också satt ner alla halloween saker så den glittriga pumpan var på -30% rabatt. Perfekt!  Sen har jag satt en ljusslinga i husgranen. Det är ett tips! 

 

Och nu ser jag att jag heeeelt missade att fota dukningen! Men hjälp! det händer ju a.l.d.r.i.g.!  så otroligt trist… Men jag la upp en insta story på den så hoppas att du har sett den?!

 

Efter maten fick girlsen gå en “Spökjakt” ute på gården som jag fixade väldigt snabbt och enkelt. Jag gömde handskrivna meddelanden runt omkring huset ute på gården med bl.a. ett uppdrag (gå 2 varv runt huset, se upp för läskiga damen…) och sen avslutades den med att jag placerat en surprise till de… 

…vid får läskiga lilla varuhiss som finns i lägenheten. Tidigare har jag kunnat gömma sakerna inne i själva hissen men plötsligt så har den hissats ner så när man öppnar luckan så ser man rakt ner i källaren (lite spooky på riktigt…) så – därför fick sakerna stå här. De fick en tee från H&M att använda till den dans som de tränade på under kvällen, en penna med ett spök sudd på från TGR (våra vänner har skola den här veckan så den blir perfekt att använda då) + halloween godis i spökpåsar som jag hittat hos Clas Ohlson. 

Det blev en super enkel dessert. Färdiga kakor från Normal och J´s favorit chokladkaka (som man också köper färdig i matbutiken) som jag pimpade med ögon också bar jag in fatet till gästerna med ett tänt tomtebloss som en kul effekt! 

Vi hade en sååå trevlig och mysig kväll fylld av härlig feelgood tillsammans med K & Co. ! Och sen, efter att vi girls varit iväg en sväng hem till vänner för “ett glas” så landade jag här, i soffan, runt kl. 01…  Snacka om att maxa Oslo dagen och inte kasta bort en enda sekund! 

 

Nu är klockan 00.38 här i Dubai och jag håller på att somna…zzz… så bäst att dyka i säng. Tidsskillnaden mot Sverige & Norge nu då det blivit vintertid hemma är +3 timmar så vi märker av lite jet-lag.  Framför allt eftersom vi inte kom i säng förren runt kl. 03 efter resan Oslo – Dubai natt till måndag och sen så var vi girls på shopping till kl. 23.30 igår (ooops…). Och alltså SOM jag njuter av att vara tillbaka här!!! Solen strålar på dagarna, det är runt +35 grader och det är fantastisk service precis överallt. I looove it!!!

Och du, missa inte att följa mina dagar här på min instagram! Jag har tyvärr varit lika dålig på att uppdatera där som här senaste dagarna men nu ska jag lägga upp en massa storys och försöka komma i kapp! 🙂

Önskar dig en magisk afton och en riktigt god natt!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina Oslo, Halloween | 12 Comments

12 responses to “LULEÅ – STOCKHOLM – OSLO.”

 1. L says:

  Många har fått kritik för sina resor till just Dubai. Norska Amnesty har bland annat skrivit om att landet, hur tänker ni kring det?

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så mysigt! Verkar som ni har haft det super härligt! Har du sett gilles mini pepparkkashus men köper så i delar som ett traditionellt peppparkakshus är till sex hus i en burk. Min dotter och hennes kusin gjorde i veckan så himla söta. Gillade verkligen burken med pepparkkasstänger, behöver verkligen mer burkar till julgodis. Åh har sett på dina storys från Dubai, hoppas ni har det riktigt magiskt! Stor kram

 3. S says:

  L:Ganska uppenbart att hon inte bryr sig? Bryr sig givetvis inte heller om miljön? Sluta fråga dessa frågor behöver inte ställas mer. Handlingar visar mer än ord och hon bryr sig inte vad folk tycker.

 4. Barbro Landén says:

  Lever du någonsin i NUET? Du verkar hela tiden vilja vara några månader framåt i tiden för att kunna konsumera en massa saker till olika högtider.
  Att du orkar shoppa som du gör och det är så tråkigt att du lär din dotter att livet går ut på att SHOPPA!

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Så trista kommentarer! För att man köper pepparkakor i oktober lever man inte i nuet då? Jag älskar julkänsla och gör julsaker lite då och då året runt, och njuter av dofterna smakerna osv, då är man väl verkligen i nuet? Sen att man vill ta vara på tiden och ha det festligt och mysigt som a-s är väldigt bra på är väl verkligen att vara i nuet! Sen när man har barn med så vill man väl verkligen göra så festligt och mysigt för dem som man bara kan, det handlar väl inte bara om konsumtion. Mycket pysslar hon ju själv, jag tycker det lär om omtanke och kärlek. Stor kram

  • Christina says:

   L,S, Barbro och Molly. Sluta och läs på bloggen och hitta någon annan att följa om inte Gizmolina passar er livsstil. Ni borde skämmas för era kommentarer!
   Fortsätt njut av livet tillsammans med din familj Anna-Stina, Kram

  • Barbro Landén says:

   Det har inget med pepparkakor i oktober att göra det är det faktum att medans AS pyntar för en fest och årstid så vill hon hela tuden vara i nästa helg och årstid
   Det var bara en enkel fråga. Jag är ingen “lolla” som bara sväljer ALLT tok@

 6. Agneta Larsson says:

  Hoppas att du inte bryr dig om de tråkiga kommentarerna, fortsätt som du gör med din inspirerande och trevliga blogg med alla härliga uppdateringar med tips, idéer, shopping, resor, tankar och funderingar om tillvaron i stort och smått. Har följt din blogg i snart tolv år, det är faktiskt den enda blogg jag följer men tyvärr är jag riktigt dålig på att kommentera dina inlägg. Kram!

 7. Camilla says:

  Vi är garanterat fler som uppskattar dina inlägg än vad de är som bara klagar. Lyssna inte på dem utan fortsätt vara den Feelgood oas som du alltid har varit.
  Jag har verkligen uppskattat dina Instastories. I februari åker jag dit för att hälsa på min dotter som jobbar på ett hotell just i Jumeirah. Längtar!Stor kram och tack för allt positivt du sprider!

 8. L says:

  Vadå skämmas? Min fråga var rak och enkel att svara på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *