LYXIGT LÅNG FRUKOST.

Glad tisdag mina kära vänner! 

Då var första “vardagen” här och jag gissar att ni är många som startar upp att jobba + att skolorna i Norge startar upp igen idag så jag önskar er alla som avslutar påsklovet idag en riktigt “happy back to school / work day”!

Här hos oss så fortsätter påsklovet hela veckan och det känns ju bara så otroligt super härligt! Vi njuter sköna dagar hemma (fast ok, jag blir super rastlös ibland och vill bara att pandemin ska packa ihop sig själv så att vi kan resa iväg ut i världen till våra älskade hem i Thailand & Norge) också har vi en flight bokad till Stockholm på torsdag men just nu är det oklart om vi reser av flera olika anledningar så ja, vi får se.

Hur har du själv firat påsk? Nyfiken! 🙂

 

About yesterday… Vi hade en super lång super härlig frukost / lunch jag och mina J och blev sittande vid bordet helt till kl. 15.30. Alltså hur härligt?!? Det var faktiskt första påskdagen som jag verkligen kände att jag kunde sänka skulderna och bara njuta.  Och ja, jag läxade t.o.m. till det med ett glas champagne. 

Och enligt tradition så målade vi ägg! I vanliga fall gör vi det på påskafton men nu fick det bli igår i år och alltså check J´s ägg som är längst fram! Nej men alltså såååå f.i.n.t.! 

 

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt fin kväll fylld av härlig feelgood! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

51
Kategori: Allmänt, Påsken 2021 | 18 Comments

18 responses to “LYXIGT LÅNG FRUKOST.”

 1. Helene says:

  Redan om ett par år kan vi nå 1,5 grads värmeökning på jorden, det är ett faktum och kommer inte gå att backa från. Häromdagen gjordes en toppnotering ang CO2 utsläpp. Detta är inte en pekpinne utan ren fakta. Det är ingen rättighet att flyga runt jordklotet även om jag också längtar efter värme och sol. Vi alla måste hjälpas åt annars kommer vi leva med mycket värre utmaningar än de vi levt med det senaste året.

  Det är inte meningen att sänka stämningen, jag bara önskar att det skulle finnas en större medvetenhet i samhället.

  Kram

  • Miann says:

   Något vi verkligen måste minska är alla dessa affärsmän-& kvinnor som flyger korta inrikesor Luleå-Stockholm, Stockholm -Göteborg men även Sthlm – London flera ggr i månaden/veckan… Hoppas pandemin har visat att de arbetsrelaterade resor/konferenser fungerar likarna digitalt.

 2. Caroline says:

  Här startade skolorna idag efter ett fint påsklov. Påsken firades som alltid på torpet och trots att vårt torp (litet hus egentligen) har året-runtstandard så är påsken starten på sommarsäsongen. Vi har sådan tur att vårt Lavendelbo ligger i samma region som vi bor i så vi har njutit med gott samvete.
  Jag längtar absolut efter att resa och uppleva städer och ställen med min familj, men vi får tänka om på vilket sätt vi reser. Jag vill att mina barns barn och barnbarn ska få uppleva en jord vi tagit hand om. Tänk vad härligt det skulle vara att sätta sig på ett chartertåg ner till södra Europa!
  Hoppas ni får en fin vecka!

 3. Tina says:

  Jag har också suttit och googlat resor idag. Längtar efter sol och bad som så många andra. Även om jag inte skulle resa utomlands just nu så vill jag ju gärna drömma framåt. Men så läser jag kommentarerna här ovan… kanske duger med den lokala badplatsen iaf. Vi kanske kan skrapa ihop några soltimmar den här sommaren. Kanske tom blir så varmt i vattnet att det går att bada. Men åh så deprimerande. Vi har sagt att vi ska dra ner på flygresor,men innebär det 0 flygresor för alla eller får man flyga 1 gång om året eller vad gäller? Pga av pandemin har vi avstått 3 planerade resor med flyg får man flyga 1 gång då utan dåligt samvete? Det är svåra frågor

 4. linn says:

  Viktiga frågor som tas upp då och då på denna blogg. Men Anna-Stina verkar inte vilja kommentera det överhuvudtaget. Jag undrar så hur du tänker kring barnens framtid, kommande barnbarn? Vilken värld ska de växa upp i? Jag har möjlighet att resa utomlands varje år med min familj men jag väljer att inte göra det pga miljön. Jag kan inte stå för en sådan livsstil och försvara det inför kommande generationer. Jag vill ärligt kunna säga till mina barn vad jag gjorde och hur vi som familj bidrog till att minska klimatpåverkan. Att resa inrikes med flyg är ju fullkomligt onödigt, det går alldeles utmärkt att åka tåg från Luleå-Stockholm

 5. Lena says:

  Resa i dessa tider känns för mig ganska avlägset. Hade varit väldigt orolig för att smittas eller dra med mig smitta hem. Jag längtar, som många andra, att pandemin försvinner men just nu är smittspridningen hög och man hör på nyheterna från flera regioner hur sjukvården går på knä.

 6. Sofie says:

  Vi har rest inom Sverige under påsken, folkhälsomyndigheten avråder inte utan det handlar om hur man tar sig till resmålet och beter sig där. Vet många som inte rest men istället träffat familj och vänner så …

  • Lena says:

   Det man bland annat vänder sig mot när det gäller resande är att man kan belasta sjukvården i en region som man inte bor. Fjällen tex, där kan lätt en olycka hända i backen. Tycker det är konstigt att man rättfärdigar sitt eget beteende med att peka på att andra minsann inte följer de rekommendationer som finns.

   • Sofie says:

    Lena nu vet du ju inte hur långt jag reste ens och om jag var utanför min egen region?? 🙂 Jag rättfärdigar inget men menar bara att resande inte behöver vara ett problem samt att det gäller att sköta sig även om man är på hemmaplan.

 7. Lena says:

  Det skulle vara kul om du kunde skriva om dina dagar. Verkar otroligt stressad varje dag. Du jobbar kanske externt också, då tar så klart det också mycket tid. Man måste vara rädd om dig, stressa är aldrig bra.

 8. C says:

  För mig låter det helt galet att du har skriver att man ska vara så försiktig, inte göra saker nu i pandemin osv,…och så ska ni åka till sthlm!?!?

 9. B says:

  Jag förstår att du längtat bort,har du inte ett jobb så är det svårt att fylla ut tiden när din dotter är i skolan

 10. Ida says:

  Vi firade påsken med egg hunt & trädgårdshäng, fick till & med in årets första utomhusmiddag!

  Sen läser jag kommentarerna ovan & vill bara säga att med pekpinnar & skam byggs inga broar. Forskar på just klimatkommunikation & vad vi behöver just nu är en gemensam väg framåt, där lagstiftning leder vägen. Klart att vi alla har ett individuellt ansvar, men om vi sitter & väntar på att vi alla ska “se ljuset” så kommer vi famla frammåt i all oändlighet. Speciellt om fokuset är negativt.

  Till dig Anna Stina vill jag bara tacka för alla fina påskbilder som åtminstonne för mig visar att man kan fixa det himla fint & mysigt på hemmaplan – vilket jag tycker är mer inspirerande än alla resor!

  • Helene says:

   Jag kommer inte med några pekpinnar, detta är ren fakta. Du som forskar om ämnet inser väl också att världens ledare inte presenterar några konkreta lösningar. Ingen kan lösa detta själv men alla kan göra något.

   • Ida says:

    Absolut måste vi alla hjälpas åt & som en del av det är det naturligtvis viktigt att vi engagerar oss & sätter press på våra politiker. Det engagemanget är otroligt viktigt & något vi alla borde göra i större utsträckning, men att kriga i enskilda människors kommentarsfält känns väl inte lika konstruktivt. Är snarare så att den som får kritiken blir än mer ovillig att lyssna fortsättningsvis & sen kanske röstar på just de politiker som inte genomför de förändringar vi behöver.

 11. C says:

  C (en annan)
  Kan du inte berätta mer om ditt arbete? Vad gör du frånsett bloggen? B skrev ovan att du inte har något jobb men det står ju i presentationen att du är stylist och egen företagare? Det vore jättekul att höra mer om vilka uppdrag och olika slags kunder du har och vad ni gör för prosjekt, ha en fin torsdag!

 12. Elin says:

  Vi fikk låne en hytte noen av påskedagene, handlet alt i Oslo og så ingen andre enn de vi møtte i skisporet mens vi var der. Deilig å komme bort litt, selv om det bare er en 2-timers biltur fra Oslo. Resten av påsken var vi hjemme.

 13. alexandra says:

  Rekommenderar varmt att boka egen kupé pp nattåget! Jag gör alltid det när jag åker flr att hälsa på mina kära och kära i Norrbotten. Packa god mat, en liten flaska bubbel oxh ett sällskapsspel så blir resan mysig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *