Magiskt med lucia!

Allmänt

Den f.i.n.a. granen kommer från Cooee och den är ett tips! till julbordet.

Godmorgon sweeties & glad lucia!

Åh vad jag blev rörd på morgon då jag såg Johanna gå i sitt första luciatåg! det är verkligen magiskt med lucia…alla ljus och vita kläder i vintermörkret…det ger så härlig julstämning. Det är egentligen först idag, på morgonen, som jag på riktigt känt att det är juletid 🙂 Och orsaken till att det här var J´s 1:a luciatåg är att vi rest till Thailand före lucia varje år (eller på luciadagen) men i år lyckades vi fixa en resa som gör att vi får med oss bl.a. lucia innan vi lyfter = perfekt!

Barnehagen kl.07.50. Lucialinnet och glittret åker på och ja, detta var en ovanligt tiiiidig start för oss 😉

Dagens tärna.

Friends.

De hade ingen lucia i tåget men vi hade med oss en krona (som jag köpt i Sverige)  och J provade den då det var fika. Sött

Lucia är ju en svensk tradition som inte firas alls lika stort i Norge men svenska kyrkan har luciafirande både på morgonen & kvällen idag och det brukar vara utsålt flera månader i förväg…. ! Också vet jag att Baker Hansen brukar sälja lussekatter 13:e december så idag ska jag köra förbi där och köpa ett gäng som jag kan bjuda mina kunder på i butiken idag så, om du har lust på julmust & lussekatt så är du välkommen till Gizmo & Co! jag har endast öppet kl.12.30 – 16.30 idag p.g.a. att jag ska iväg till H&M och öppna min julkalender kl.17. (du kommer väl dit?! hoppas!).

Jag önskar dig en magisk luciadag fylld av pepparkakor, lussekatter & härlig julstämning! 🙂

LoVe!

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “Magiskt med lucia!”

 1. Annica says:

  Visst är det stämningsfullt med Lucia, ljus och vackra sånger……Mina barn går i skolan så det blir tyvärr inget lussande för föräldrarna längre, synd…Men vi var i kyrkan i söndags och fick lite julstämning då! Är ni snart på väg till värmen måntro ? Ha en mysig Luciadag, kram

 2. Reidun says:

  Koselig med Lucia i barnehagen,man blir litt rørt ja…ha en fin dag videre!!

 3. Solveig says:

  Ha en fin dag på Lucia !!
  FYI. I Stockholm får vi inte fotografera barnen på förskolan. Jag kan förstå varför och det känns tråkigt.
  Kram Gammelfarmor

 4. casaofmia says:

  Så mysiga bilder, vi har haft luciafirande i flickorna skola på morgonen och det är ju så fint, inte ett öga torrt. Ha en härlig fortsatt Luciadag kram

 5. Viv says:

  Hvordan er åpningstidene dine for øvrig nå fram mot jul? Håper å få tatt en tur innom!

 6. Camilla says:

  Hej A-S!!!
  Jag älskar verkligen Lucia-dagen, den är sá stämningsfull och tar fram sá mánga fina bardomsminnen!
  Jag blev faktiskt vald till skolans Lucia en gáng i tiden, typ i 3:an eller sá, men jag kommer fortfarande ihág hur stolt jag var och hur fin jag kände mig där jag gick längst fram!!!
  Nu bor jag i Spanien och Lucia firar man inte alls… Buhu, jag saknar det! Och julmust!!! Och mánga andra saker sá klart! 😉
  Kram kram,
  //C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *