MÅNDAGS PEPP!!!

Dagens boktips!  (jag läser alltid böcker på engelska för att hålla språket igång).

Jag läste Robin´s bok “The monk who sold his Ferrari” förra året och den är tveklöst den bästa bok jag läst (ni som har följt mig länge vet att jag tipsat om den tidigare också).  Det jag framförallt gillar med den var att den tog tid att läsa för han fick mig att vilja stanna upp efter varje kapitel och tänka och verkligen ta in de tips och råd jag fått. Om du inte har läst boken så är den dagens boktips! och helt perfekt att köpa och gömma i resväskan inför sommarens semester…!

Också lovade jag ju att jag skulle lägga upp den super i.n.s.p.i.r.e.r.a.n.d.e. film jag såg på You Tube förra veckan här på bloggen och nu har jag äntligen (thanx to google) lyckats få det till (sjukt nöjd) . Videoklippet är med han som skrivit boken, Robin Sharma, och om du vill bli sjukt peppad och få en spark i baken så är de 17 min filmen är VÄL investerad tid. Trust me!!!

 P.S procrastination är ett ord han ofta använder, det blir översatt till svenska “förhalning“, att du skjuter fram saker. Och strunta i mersalget av hans tjänster som kommer på slutet, fokusera istället på allt han sagt…

Jag tänkte att ni ska få följa min resa med de råd och tips som Robin ger och först ut är det att jag ska göra något som jag undvikit varje dag.  Så, jag har tagit fram min kalender och skrivit in 1 sak på varje dag hela månaden ut. Det första jag skrev ner är att dricka vatten. Jag är k-a-t-a-s-t-r-o-f dålig på att dricka vatten och det är ju långt ifrån bra. Så – sedan i torsdags tvingar jag mig att dricka vatten och jag har aldrig sprungit så mycket på toaletten (ha, ha). Men det är inte lätt det här med att få in en ny vana. Jag glömmer och slarvar så för att underlätta har jag bestämt mig för att köpa en riktigt fin tillbringare + 1 glas som inspirerar mig och de ska alltid stå vid min mac´s sida.

Dag 2 skrev jag att jag ska lägga mig tidigare för det kan inte vara bra att vara uppe halvna nätterna och jag är trött på att vakna i soffan runt kl.02 för att då gå och ta ut linser / tvätta bort smink etc . Det gör både att jag piggnar till och att min sömn blir ur balans. Så – igår (kör inte några måsten på helgen) gick jag och la mig före kl.24 och vet ni vad det resulterade i? Att jag vaknade av mig själv kl.06.45 på morgon.  Herregud så skönt!  Egentligen borde jag nog lägga mig redan runt 23 men jag startar med att ha 24 som mål så att inte omställningen blir för stor och för svår att leva upp till. Jag är ju trots allt en kvällsmänniska

Tänk till på  1 sak / dag som du också ska göra och skriv in de i din kalender så lovar jag att dela min “resa” här på bloggen som pepp till oss alla!

Vi har ca 8 månader kvar av 2014. Låt oss se till att de blir magiska! 🙂

You gooo girl!

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “MÅNDAGS PEPP!!!”

 1. Cecilia says:

  Underbart!!!Tusen takk för att du delade med dig det här.Just idag behövde jag nog det här som mest.Är inne i en omtumlande period i livet och jag har en tendens att vilja sticka huvudet i sanden.MEN nu är det ju helt klart slut med det 😀

  Kram från en annan svensk i Norge/ Cecilia

 2. Lena says:

  Ohh, tack för dina peppande inlägg. Din blogg är sååå inspirerande! TACK för det. Jag själv är mästare / expert på att skjuta upp trista och tråkiga saker….. well, nu ska jag titta på det här videoklippet !!

 3. Linnea says:

  Jag tycker du verkar vara en fantastiskt härlig människa!!
  Tack för all inspo!

  KRAM

 4. Josefine says:

  Åh, vilken bra idé! Och jag måste ju bara berätta hur glad jag blir av din blogg, bilden på dig och mannen i föregående nlägg är ju underbar! 🙂

  Jag gillar din mix och tittar in dagligen för inspiration och för att se hur du har det. Har haft mycket tid för bloggläsande de senaste veckorna då jag varit sjukskriven pga. problem med sköldkörteln. Men snart dags för jobb igen… Har redan (23!) krupit ner i sängen och ska faktiskt se klippet med filmen nu.
  Kram och god natt! 🙂

 5. Anna says:

  TUSEN tack för att du delar med dig detta inlägget och låter oss följa med på din resa. Det var verkligen precis vad jag behövde höra/läsa om en dag som denna.. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *