MÅNDAGS PEPP!

Allmänt

1f6cf65f57cb94efc59318ae8a3bcf22

Dagens pepp.

Morning girls! 

Tänk så avgörande det är vad du väljer att fokusera på när du vaknar på morgon… för om du startar dagen med att tänka på allt negativt i ditt liv, allt som är jobbigt, allt du önskar var annorlunda, att du behöver gå ner i vikt etc etc ja, då kan jag hamnar i alla fall jag i helt fel läge och har svårt att ta mig ur det oavsett om solen skiner då jag drar upp gardinen. Men, om jag istället slår upp mina blå och tänker på allt jag är tacksam för, på att jag har en ny vecka framför mig fylld av möjligheter, på att jag duger som jag är, på att jag lever och att bara det är en glädje i sig! ja, då kan jag ta tillvara den soliga dagen på ett helt annat sätt och lyckoruset ger mig den energi jag behöver för att ta tag i allt det där jobbiga som ju trots allt är där, men som jag inte tillåter att ta över.

Och jag tänker xtra mycket på detta efter att jag såg en fantastisk kvinna hos Lindmo (TV program på norska NRK) i helgen. Hon heter Anne Grethe Solberg och hon är ta mig sjutton den häftigaste kvinna jag sett på många år!  Jag blev helt stum, imponerad, tagen, gripen och framförallt enormt inspirerad av hennes historia.  Och då jag sen läste den långa intervjun med henne (och Håkon Grisholt som plötsligt fick veta att han skulle bli blind, v.i.l.k.e.n. kille!)  i VG Helg ja, då droppade tårarna ner i yoghurten vid frukostbordet. Jag blev SÅ rörd….  Så kära fantastiska bloggvänner, om du inte har läst intervjun eller sett den på TV så bara måste du göra det.  Lova!  Alltså att hon när hon ligger där på intensiven efter att hennes exmann skjutit henne i både armen och benet och hon spelat död för att överleva och vaknar upp utan en arm och med en kraftigt skadad höft klarar att känna en enormt glädje och tänka att en arm? vad är det liksom? jag lever ju! Jag har livet!  Det är bland det häftigaste och starkaste jag hört så ja, hon sätter ting i perspektiv, i alla fall för mig!

10154362_10152667227930796_3210067662569572157_n

Ny månad – nya möjligheter! 

11030857_10152667265025796_2308044613669603851_n

V.i.l.k.e.n. kvinna! Hon osar livsglädje & energi.  (nu upptäckte jag precis att den stora intervjun ligger på VG+ på nett så man kan bara läsa den om man abonnerar på det… annars hade jag gett er link här. Men! du kan se intervjun hos Lindmo HÄR).

Och nu är mars här och det är inte vilken månad som helst för mig (och inte för dig heller så klart!) för det här är månaden då jag ska starta något helt nytt.  Faktiskt redan på torsdag! och jag har så stora förväntningar samtidigt som jag känner mig riktigt nervös…  Den där känslan att starta en ny resa är bara så otroligt inspirerande och kul!   Jag bubblar verkligen av lycka om dagen p.g.a. det för detta är något jag gått och drömt om i 8 år…. !

Nu ska jag ta och pyssla om mitt älskade hjärta här. Hon är tyvärr inte bättre, stackars lilla.Och vad är det ni kallar det när man är hemma med sjukt barn i Sverige? Vabba? eller?  Vi har inget sånt ord i Norge så jag har inte riktigt fått in det i mitt system…

Önskar dig den b.ä.s.t.a. starten på mars! 🙂

Och kom i håg: fokuspositiva tankar!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “MÅNDAGS PEPP!”

 1. Anna says:

  Vad spännande med något nytt, väntar på att få höra mera om det.
  Ha en bra start på veckan och hoppas lilla J snart blir bättre.
  Kram Anna

  • gizmolina says:

   Ja, det känns enormt spännande! 🙂 Lovar att berätta mer när det är dags! Och tusen tack för omtanken ang. Johanna. Jag hoppas också att hon snart mår bättre… inget kul att vara sjuk…

   Önskar dig en underbar start på veckan! Kram!

 2. Mona says:

  Vilken energi du lägger på din underbara blogg,alltid intressant det du skriver och
  det estetiska är du suverän.
  Önskar bättring till Johanna! Kram!

  • gizmolina says:

   Åh nu sitter jag här med tårar i ögonen…. Tusen 1000 miljoner t.a.c.k. för magisk feedback Mona! Du anar inte hur mycket din respons betyder för mig just idag! You just made my day!!! 🙂 🙂 🙂

   Och tack för omtanken ang. Johanna. Önskar dig en fantastisk dag! Stor kram!

 3. Elisabet says:

  Vad spännande med något nytt, hoppas vi får veta snart! Krya på er och det låter otroligt intressant med artiklarna om de fantastiska personerna!
  Ha en bra vecka! Kram!

  • gizmolina says:

   Tack Elisabeth! Det känns verkligen fantastiskt spännande! eftersom jag vid nyår, efter ett riktigt dåligt 2014, bestämde mig att 2015 ska bli å.r.e.t.! Lovar att berätta vad jag ska göra när det är dags! 🙂 Och ja, önskar att jag kunde länka till intervjun med damen utan arm men den ligger under en sida på VG som man måste betala för och då går inte artiklarna där att länka till… (synd!). Men se henne på Lindmo via min länk!!!

   Önskar dig en underbar dag! Kram!

 4. Erika says:

  Hehe, klockan ringer kl.5:00 och jag har är dels alldeles för trött, och har heller inte tid att tänka på annat än att hinna äta frukost, fixa iordning mig, lunchlåda o stallkläder (åker direkt efter jobbet) och hinna upp på motorvägen i tid till jobbet! Inte ligger jag där, slår upp mina blå, och funderar på vilket humör jag ska vara på! 😉 Tänk vad olika vi lever!

  • Jag ligger inte heller i sängen och filosoferar på morgonkvisten, långt ifrån! klockan hos mig ringer 06.50 och då är det järnet för att bli klar till vi ska gå till skolan kl. 08.20. Så, du missförstår mig. Det jag menar är att de tankar du har när du vaknar / gör dig i ordning / startar din dag sätter dig i ett mood som oftast blir med dig hela dagen. Så, om du, kl. 05, väljer att slå upp dina ögon och se fram emot dagen ja, då har du en härlig dag framför dig. Men, om du när klockan ringer tänker att helvete så trött jag är och så dåligt väder det är och vilka köer det säkert är på morgon, ja, då blir din dag inte riktigt lika fin .

   Njut kvällen Erika! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *