MÅNDAGS PEPP.

Allmänt

B6dcwC9IQAA1jwz

Måndags pepp. 

Moooorning girls! 

Jag sitter och äter frukost framför Nyhetsmorgon och de pratar om den här svåra tiden för unga tjejer då de går från att vara en liten tjej till att bli vuxen, puberteten, och jag måste säga att jag inte alls känner igen mig i att det skulle vara en svår period? för det var det inte för mig. I alla fall inte vad jag minns?  Men jag är enormt tacksam för att jag växte upp i en tid utan sociala medier för då slapp jag hela den pressen över hur man “ska” se ut…   Jag läste Starlet och det var det och skulle man ha tag i någon så fick man ringa, från en telefon som satt fast i väggen hemma. Tänk DEN skillnaden det blir för Johanna nu då det finns internet, youtube, instagram, snapshat, facebook, mobiltelefoner, datorer, huuuur många magaziner som helst, hundratals TV-kanaler osv osv.  Oh my… det låter verkligen som att jag växte upp på stenåldern ha, ha.

Det är föresten en helt magiskt vacker höstdag här uppe i norr idag. Solen strååålar, det ligger krispig vit frost i gräset och nu då det blir kyligare ute så känner jag verkligen saknaden av gardiner…. Så – just nu kryssar jag alla fingrar jag har för att de jag beställt dyker upp i posten idag!   Också ska jag visa er bilder från igår men det får bli lite senare för nu startar jag veckan med lite snygg inspiration istället. Enjoy! 🙂

brigitte-bardot14

I veckan ska jag bli bättre på att knipsa pics! och – jag ska börja fota mer med min Canon!  för den har ofrivilligt fått vila ganska länge eftersom det av någon anledning inte går att importera bilder från den till min mac (varken med sladd eller minnekort…).

6a00d8345282b769e2017d3df43ef8970c

Jag behöver köpa ett hårband så att jag får bort håret på kvällarna då jag rengör ansiktet för nu lånar jag hårdiadem från J varje dag och hon blir skit sur då hon ser dem ligga i badrummet (de blir smutsiga mamma! och ja, de blir ju det…).

LEFASHIONBLOGMESSYCHIGNONHAIRINSPIRATION2

Älskar den här looken. och – jag vill köpa fler polo tröjor! perfekt plagg i höstkylan.

ag-hair-teased-Cara

I Oslo gick jag till världens bästa Fred och fixade mina ögonbryn och det är h.ö.g. tid för att färga dem på nytt så jag ska försöka få en tid nästa vecka då jag är i Oslo (inte så lätt hos en mann som är fullbokad fram till 2017 men kan ju alltid hoppas….) för snygga ögonbryn är verkligen the shit

Nej, nu ska jag äta upp min frukost här och ta tag i dagen!

Önskar dig en FAB start på veckan och du – skicka ett sms, vykort eller e-mail till någon du inte hört av dig till på en stund idag… hon/han blir garanterat super happy över att höra från dig! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “MÅNDAGS PEPP.”

 1. Maria says:

  Minns Starlet… vilken nostalgi! 🙂 Och telefonkiosker..,inga mobiler då inte! Det var nog lättare “förr”, det är svårt för dagens tonåringar,ser bara på min dotter, och det är dessa sociala medier som ställer till det, alltid vara uppkopplad på kik, snapchat, instagram, ask, facebook..osv! Det är inte en lätt värld att växa upp i, man får vara lyhörd som förälder.
  Men allt är på gott och ont! Ha en fin dag, kram på dig! 🙂

 2. Mia says:

  Hu ja. 14-åringen därhemma är konstant jagad, det piper HELA tiden i mobilen och jag ser på henne att det inte bara är av godo och utan att bli alltför detaljerad har hon fått sin beskärda del av hur helvetiska barn kan vara mot varandra, nu dessutom anonymt och med en enorm spridning med vindens hastighet. Att varje minut jagas av andras perfekta liv som läggs ut på nätet och matas med bilder och texter om hur saker och ting “ska” vara – en verklighet som inte existerar annat än på nätet. Jag tror det är väldigt svårt, oavsett hur trygg din hemmiljö är så kommer så mycket in i ditt liv som du inte bett om och som kanske är svårt att hantera. Ledsen att låta så dystopisk här, men det gör ont ibland när man vet att man inte heller kan stoppa det som händer, man kan bara ha en dialog och hoppas på det bästa. kram!

 3. elin says:

  Ja, sosiale medier har nok ikke gjort det lettere å være i puberteten, men vi som mødre til jenter har også en viktig oppgave i å være sunne forbilder! Jeg har en mor som aldri sminket seg, aldri slanket seg og som heller ikke farget håret da det ble grått.
  Jeg må innrømme at jeg bruker mascara, farger etterveksten på håret og liker å kjøpe nye klær, men håper å overføre at det indre er viktigst til mine barn 🙂

 4. Frida says:

  Det är vi vuxna kvinnor och män som är förebilder för våra barn. Jag tror på mer fokus kring hur vi kan stärka dem utifrån de positiva erfarenheter vi har. På vår skola har det återkommande kommit frågor från universitetet där de vill att våra barn ska delta i olika enkäter/studier om hur dåligt de mår och hur stressade de är. Jag har genomgående tackat nej till att mina barn deltar i detta eftersom jag tror att mina barn blir mer stärkta av att möta människor som undrar hur bra de mår och hur de med framgång kan tackla de utmaningar de möter eller kommer möta i livet. Jag läste för en tid sedan ett inlägg i SVD där en flicka i yngre tonåren själv gjorde en reflektion kring en sådan studie att alla dessa frågor och synpunkter kring hur stressande och jobbigt det är att vara tonåring gjorde att hon mår dåligt. Som hon uttryckte sig: till slut så mådde jag riktigt dåligt. Hon undrade varför inte någon istället kunde vara intresserad av hur bra hon mår, hur kul hon har med sina kompisar och hur de gör för att hjälpa varandra och positivt stärka varandra om en kompis mår dåligt av någon anledning.

 5. Mirva says:

  Gjorde en kosmetisk tatuering av mina ögonbryn på sommaren -14 och det är bland det bästa jag gjort! Jag gjorde sk. 3D-ögonbryn vilket ser ut som riktiga hårstrån och det är ingen som har förstått att mina är tatuerade. Ger mycket karaktär för ansiktet, älskar´t!

 6. Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats. Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *