MEMORY LANE.

Vid exakt den här tiden för exakt 7 år sedan satte jag mig i bilen och körde upp till min butik, Gizmo & Co., för att lämna en manual till min personal där jag skrivit ner ALLT så att de skulle klara sig själva i butiken den första tiden efter att jag fött barn. Klockan var som sagt strax efter 01 och jag var ca 2 veckor på övertid så JIG var inte helt glad i att jag körde iväg med min stora mage… Men jag kände mig inte “klar” att ta emot Johanna i mitt liv förren den här manualen var helt färdig (var SÅ enormt glad & tacksam över att hon kom 2 veckor försent, jag hade inte tid innan…)  så jag kände att jag bara måste lämna ifrån mig den så att jag fick fokusera på babyn istället för jobb.

Så – runt kl. 01.30 på natten lägger jag ner manualen som jag printat ut till mina Gizmoänglar och sen körde jag hem och kände att nu, nu är jag redo så nu kan babyn i magen titta ut precis när som helst.  Jag gick och la mig en stund efter att jag kommit hem och sen vaknar jag runt kl.05 av att jag måste gå på toaletten och då jag kom tillbaka till sängen igen så kom de  första värkarna. Jag låg där i mörkret och klockade mellanrummen och sen, runt kl.07 steg vi upp, jag tog en dusch, klädde mig, åt lite frukost och sen körde JIG oss till Ullevål Sykehus.

Vi var där runt kl.09 och de tyckte att vi kunde åka hem igen eftersom det gick en stund mellan mina värkar men jag sa vänligt men bestämt att det var oaktuellt så då föreslog de att vi kunde ta en promenad i korridorerna istället ? Men nej, det var inte läge för promenad kan jag säga så , vi fick ett eget rum och där låg jag sedan fram till att jag födde min älskade Johanna Alexandra runt kl. 21 på kvällen.

Själva födseln satte igång runt kl.18 och då ringde JIG min, då, bästa vän Petter som satte sig i bilen och kom till oss. Så då jag låg där med epidural och kall blöt handduk som JIG tryckte hårt mot min panna (herregud så skönt det var!) och läkarna konstaterade att de behövde hämta sugklocka för att få ut hjärtat (hon hade kilat fast huvudet och kom inte ut…)  så hade jag även Petter vid min sida.  Men vet ni, då bara kände jag att NEJ, sugklocka vill jag i.n.t.e. ha. Så jag krystade och krystade och precis då läkaren kommer innanför dörren med sugklockan så tittar Johanna ut ! Vilken l.y.c.k.a. !

Och i morgon firar vi att hjärtat fyller 7 år.

Livet är bra magiskt !

Kategori: Allmänt | 10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *