MIDSOMMARKRANSARNA…!

Allmänt Midsommarafton Sommaren 2020

 

Gooodmorgon mina kära vänner! 

Jag ska verkligen inte tjata om vädret men alltså VILKET heeelt amazing väder vi har!!! Det är nästan inte till att tro! Solen strååålar varje dag och det är så varmt att en fläkt står vid sidan om mig för att kyla ner och plötsligt så står AC högt på önskelistan. Såå otippat! ha, ha.  Men våra hus är ju isolerade för -35 grader och värsta snöstormarna så inte så konstigt att det blir varmt… puh…

Det är faktiskt så att jag hoppas att det ska bli lite moln på himlen idag så att vi kan vara inne lite utan att längta ut för vi har ett par prosjekt vi tänkt att genomföra i sommar och vi är så klara för att ta tag i de.  Så – idag blir det en mix av innefix och terrassehäng på oss!  Men alltså såg du premiären av Allsång på Skansen igår? Men sluta så otippat BRA det var!!!  speciellt efter att vi såg Lotta på Liseberg i måndags som jag tycker var helt katastrof dåligt.  Och programmets “flört” till Lotta med ett medley var så coolt och klänningen fyllde ut TV rutan och barnkören var ju en genialisk idé!  Både jag och Johanna älskade det och vi ger premiären av det mest somriga program vi har i Sverige full pott: G G G G G G och tyckte t.o.m. att det var bättre än i vanlig fall!  Eller vad säger du? 🙂

Det var inte riktigt lika lätt att få tag i blomster till våra kransar i år men till slut så…  Och vi fick gå för lite andra sorter än tidigare år men det kändes bara kul med en förändring.

När jag öppnade buntarna så såg det v.ä.l.d.i.g.t. mycket ut… Men det visade sig att vi köpt helt perfekt antal för precis ALLT gick åt! (blev bara över en minibukett som fortfarande står så fint i en vas här på bordet…).

Vi satte oss enligt tradition inne i ljusgården och gjorde kransarna där för att slippa eventuella objudna getingar och humlor… 

Först så tar vi lite tjockare grön “ståltråd” och skapar formen för kransen, sedan fäster vi blommorna med den tunnare tråden som vi “snurrar runt”. Du får köpt allt du behöver i blomsterbutiken.

Enligt tradition så gjorde Johanna en så söt krans till vår älskade Gizella också. Sötisen… hon låg på bordet och följde noga med på allt vi gjorde. 

Ta daaa!  Våra kransar var färdiga (på rekord tid i år! det märks att vi gjort det några gånger nu) och det var dags att byta om för att kunna knipsa den årliga midsommarbilden… 

Det känns så otroligt mysigt att vi har vår tradition med att göra kransar. Och Johanna är sååå duktig. Hon var klar med sin så mycket snabbare än jag med min och hennes blev verkligen en dröm… 

Jag ska visa er mer från vår midsommarafton i nästa inlägg.

Nu ska jag hoppa i duschen innan jag väcker min  sleeping beauty och sen blir det frukost ute på terrassen.

Önskar dig en magisk dag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Midsommarafton, Sommaren 2020 | 11 Comments

11 responses to “MIDSOMMARKRANSARNA…!”

 1. Lena says:

  Herrejisses så fina kransar. Superproffsiga.
  Här strålar solen också och jag njuter för fulla drag på altanen på min lediga dag.
  Njut du också dagen i solen.

  • Åh tusen miljoner tack för fina ord och härlig feedback Lena! Nu blev jag glad ! 🙂 Och så härligt att du hade en ledig dag just idag då det var helt magiskt ute!

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en underbar morgondag! Kram!

 2. Christina says:

  Vilka fina kransar och ja, det är tur att vi har fint väder i dessa Coronatider när vi inte får åka iväg för sol i utlandet. Gällande Allsång på Skansen så slår Lotta på Liseberg Allsång på Skansen med hästlängder. Nästa vecka kommer de säkert att kopiera Lottas upplägg, men smaken är ju som …..

  • Kerstin says:

   ..inte om man läser recensionerna. Där får Skansen högre betyg.

   • Svar till Kerstin:

    Ja, Allsång på Skansen knockade verkligen Lotta på Liseberg. Så kul eftersom jag tyckte att det inte var så bra förra året… så det här känns som en riktigt härlig “comeback”.

  • Svar till Christina:

   Tusen miljoner TACK för fina ord om kransarna! 🙂 Och ja men visst är det underbart med vädret nu då vi inte kan resa. Sen är jag så nyfiken på vad i Lottas upplägg som du tror att Allsången skulle vilja kopiera?

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på veckan! Kram!

 3. stina says:

  Imponerande!!!
  Ni är så fina du och mini-U:)
  Har Johanna blivit så ljusblond nu eller kör ni slingor?
  Klem

  • Åh men tusen miljoner tack för härlig feedback och fina ord Stina! 🙂 (vilket fantastiskt fint namn du har!) Och ja, Johanna slingar sitt hår på salong.

   Önskar dig en underbar morgondag! Kram!

 4. stina says:

  Så snyggt!!!

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fantastiskt fina kransar! Så mysig tradition. Ja vädret är ju helt ljuvligt. Stor kram

  • Åh tusen miljoner tack för härlig feedback Viktoria ! 🙂 Ja, jag älskar verkligen traditioner och att göra kransar till midsommar är en perfekt sån! Och vädret är ju bara heeeelt magiskt ! Alltså WOW!!! Vi är ute från morgon till kväll och bara njuter ! Hoppas att du också har riktigt fina mysiga dagar !?

   Önskar dig en lovely helg fylld av feelgood! Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *