MIN LOOOVELY FREDAG I CPH.

Allmänt


Dagens pepp!!!

 

Happy lille lördag mina kära vänner!

Alltså känslan när man inte får upp låset på ytterdörren och inser att man måste pressa sig ut genom terrasse dörren (den gick inte att öppna helt p.g.a. snön och jag är ju inte direkt pinnsmal…) och sedan plumsa i snön för att ta sig runt huset och kunna låsa upp dörren utifrån. Klockan 08.10 och J startar skolan kl. 08.15…. och det är såååå MYCKET snö här, så jag sjönk ner till midjan så ja, jag var nog morgonens underhållning för våra grannar, ha, ha. Och vi ska inte tala om hur galet blöt jag blev, vi snackar snöfyllda Ugg´s… Oh my

Då jag kan lova att jag hade en betydligt varmare & skönare start på dagen när jag vaknade i Köpenhamn förra fredagen. Åhh den känslan… ! Jag bodde på Scandic Palace, ett hotell som jag bott på mååånga gånger tidigare och den här gången fick jag ett rum med 2 (!) balkongdörrar, alltså det är bland det lyxigaste och härligaste jag vet när jag bor på hotell.  Att ha balkong och att kunna öppna dörrarna och gå ut och andas frisk luft på morgonen. It´s pure feelgood!  Så vad säger ni? ska vi ta och förflytta oss till Köpenhamn en stund? Här kommer ett bildregn från min loooovely 1:a februari. En dag som var 100% “Anna-Stina-tid” och jag njöt, åh som jag njöt…! 🙂

 

Att vakna, dra ifrån gardinerna, öppna dörren och gå ut och andas friskluft till en magisk utsikt… Helt underbart! 

Sen är ju alla hus i Köpenhamn sååå charmiga…  och gatan till vänster, den där röda skylten är, det är Ströget! så man är på tex TGR,  på typ 2 min.  Älskar närheten! 

Och hotellfrukost… I looove it!!  Och det som kryddade just den här frukosten lite extra var chokladen du ser på vänstra fatet… inte ofta jag hittar choklad på frukost buffén. Men, nu är i och för sig detta en påläggschoklad, som man ska lägga på sin toast så att den smälter, very danish style,  men .. jag valde att äta min till frukten…  m.u.m.s.! 

Min absoluta favorit butik i Köpenhamn = Magasin!  Betydligt mer soft än Illum och här finns alla mina favorit märken och världens absolut godaste chokladbutik i källaren…  Så det är här jag shoppar mest!  Den är gången fick en topp + kjol / skjørt från Lollos Laundry bli med mig hem tillsammans med ett hårspänne, också gott från chokladbutiken.  Sen shoppade jag en del på Sephora till Johanna också men de sakerna har hon inte fått ännu… de ska bli en Valentine surprise… (så *shhhhh*, skvallra inte).

Det var så klart full Valentine´s Day skyltning hos TGR och hur cool är inte den här chokladen?! love it.  Jag köpte med mig en hel del från TGR. Alltså du skulle ha sett mig i butiken, jag s.p.r.a.n.g. runt och kastade ner saker i handlekorgen i en extrem fart för det här var mitt sista stopp innan jag skulle ta en taxi från hotellet till flygplatsen och jag var WAY efter mitt schema… Alltså svetten rann och alla andra kunder “flög” till sidan då jag skulle ta mig fram, ha, ha.  Att mitt flyg sen blev inställt och jag blev kvar i Köpenhamn helt till lördagen och med andra ord inte alls hade behövt stressa som en gal, det är en helt annan sak…  Oh my… 

 

(uppdaterar med fler bilder under dagen, måste ta tag i några saker här nu…)

 

Om du planerar en Köpenhamns weekend så kan jag varmt rekommendera dig att bo på Scandic Palace! Hotellet ligger på Rådhusplatsen, nära både shopping & Tivoli! (att gå till Tivoli tar typ 3 min och du är på Ströget på 20 sek.).  Det är där eller på Skt. Petri som jag alltid bor när jag är i Cph.  Och om du bor på Scandic Palace och ska ta en taxi till flygplatsen när du ska resa hem så är ett tips att be hotellet boka en taxi för då får du fastpris! och det sparar du ca 100 danska kr. på.

Åh som jag älskar att resa! och Köpenhamn är en av mina absoluta favorit städer så jag längtar redan till nästa gång jag är där…! Jag och Johanna var föresten dit på Sportlovet förra året kom jag på nu. Så om du sitter och funderar på vart ni ska resa på lovet med barnen så är Köpenhamn ett tips! för Tivoli är öppet då!

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt FIN dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “MIN LOOOVELY FREDAG I CPH.”

  1. Maria says:

    Ser härligt ut! Och jag var i sju år tillsammans med en dansk kille och den där chokladbiten (som egentligen ska läggas på varmt smörat rostat bröd så den smälter vill jag minnas) kallas pålägschokolade och finns i nästan alla danska hem. Lite märkligt men ack så trevligt för en havregrynsgrötssvensk… Kram!

  2. Tina says:

    Bästa påläggschokladen! Köper alltid med hem och lägger på varmt rostat bröd på helgerna

  3. Viktoria-pinkpastry says:

    Åh så härligt det såg ut i Köpenhamn. Jag brukar alltid säga det att man behöver komma i väg och andas storstadsluft då och då. Fast nu var det längesen jag gjorde det. Önskar dig en härlig alla hjärtans dag stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *